adjö-middag!





försökte få till med en skuggning, jag tyckte jag fixa det rätt bra men camen gör inte bilderna rättvisa!
nu ska jag bara byta om till fest men ändå enkel outfit för nyår och sticka hem till pappa på ajdömiddag!

nyårsafton

Sista dagen innan vi åker. Simon var uppe med tuppen och jag kände bara för att äntligen få en sovmorgon men nej, upp lika snabbt som den tanken försvann och börja packa.. Nu har vi det mesta nerpackat förutom smink och hårsaker för man vill väl gärna använda det till ikväll när det är nyårsafton!
Spriten är undanställda, reglerna till min lillebror är skrivda, försökt få tag på försäkringsbolaget för att "fylla på" sjukvårdsförsäkringen eftersom den vi har med hemförsäkrningen bara gäller 45dagar men dom hade stängt idag och imorgon så Simons föräldrar får försöka fixa det. Simon är och handlar in det sista men på senaste tiden har allting itne gått vår väg. Simon har varit sjuk, försäkrningen som kanske inte blev av, det virusprogrammet vi fick med datan funkade inte ens så fick försöka hitta nytt, bilen går inte igång och har frysit så nu vet vi inte hur vi ska göra för vi kan ju inte ställa av bilen innan den är hos Simons föräldrar där den ska stå så får se om pappa kan få igång den sen.

Nu är jag nyduschad, håret är insmort i något hårlotionskrämer och Satc-skivorna byts lite då och då och pengarna blev växlade igår, men känns bara som att jag missar något..

nu börjar det fyllas väskor


min väska som innehåller de kläder jag tänkt ha med mig haha! jag och simon sa att vi tar med oss så lite som möjligt och köpa linnen och klänningar osv där nere men visst, något måste jag ju ha med mig men känner att jag inte har så mycket att ta med mig :S mest skorna som kommer ta plats :S haha

det går ju fan uppåt för mig! :)

såg precis min statistik och en massa nya kommentarer, FAN VAD KUL!!!!!

sista torsdagen i sverige, (!!!!!!)

Jag har inte hunnit blogga de senaste dagen för har känt som jag bara varit på jobbet hela tiden!
I tisdags fyllde mamma 29(45)år så det blev firande för henne på kvällen,  vi gav henne en tunika och ett ljus med tillhörande ljushållare så hon kan tända det när hon saknar oss i thailand!

Igår jobbade jag dagen och slutade15.00 och körde direkt till banken så jag fixa så att min lön kommer in på mitt konto i januari! Var hemma vid halv4 och somnade direkt i sängen och vakna vid 19. Där gick den packningsdagen! På kvällen hade jag lovat maisie att sova över så vid halv9 var jag hos henne, kollade Hitta Nemo(fan roligare film än vad jag minns!) och somna efter det, vaknade upp med ont i magen och snor med en hes röst så att sticka till jobbet idag kunde jag bara glömma! Hoppas bara det fixade sig med ersättare! :S


Ikväll blir det Victoria secret fashionshow och eftersom idag är sista dagen jag kan träffa och säga hejdå till mina vänner så fick jag smsa alla och säga att jag är förkyld men dom som inte "äcklas" kan ju komma och titta programmet med mig med lite gott. haha, lämnar sverige med att smitta ner mina vänner!;) haha sjysst jag är va?!

Det vi har kvar nu är att växla pengar och fixa så simon kan byta sin urdåliga rakapparat (braun series3 suger!!!) för det var ju sån 60dagars men tror han glömt det?!

nu har packningen smått börjat!





snart så sticker man till jobb, lite nervöst då jag ska jobba på en annan avdelning dessa fyra dagar och jag vet liksom inga rutiner eller just vad det är för sjukdom dom kan tänkas ha osv. håller på att steka köttbullar så jag kan få med mig lite julamat till middag ikväll!

som ni kan se på översta bilden har vi börjat lite smått med att samla det viktigaste som papper, pass och alla mediciner, krämer osv. kan inte förstå varför jag tackade ja till att jobba alla dessa fyra dagar, hade räckt med två och resten fått förebereda packning och städning för inte vill vi lämna lägenheten i ett kaos!

verkligen bra tajming har vi här hemma

simon spyr och skiter ut hela magen, idag har bara varit en sån dag med massa skit och skräpmat och just när vi trodde han skulle få behålla pizzan kom den upp igen för sådär en timme sen.
själv känner jag mig inte kry alls längre, hade ju bara hosta och ont i halsen innan men känner ingen energi i kroppen längre och har sovit sen 17.00 med madagaskar i bakgrunden!

Hur tusan ska jag kunna jobba imorgon? tur så är det kvällspass så jag slipper ju rushen med tvättning, duschning och eventuella biolight och såromläggningar!
Jobbar mån-tis-ons-torsdag och jag har en myskväll med tjejerna den 30 men kommer sluta med att man inte börjar packa förren den 31.. det vill säga, dagen innan.

sista söndagen i Sverige på 4månader..

- presentkort på Hemtex, Intersport och Väla
- handdukar
- solskyddskrämer
- bilskrapa med handske
- ljushållare
- SATC-boxen
- tröjor och blusar
- hållslagare
- sängkläder
- gymhandskar

och mycket mer men kan ju inte skriva ut allting här!
igår blev det lite stressigt för Simon blev sjuk rätt så fort på julaftonskvällen och igår skulle vi ju ha förfest hemma hos oss men smart som jag är kom jag på att mammas hus står nästan tomt alltid så vi fick hålla till oss där istället. Jag, titti, malin, frida, emelie, sanne, ammie, päran, julia och therese fick plats i dom små sofforna och taxin anlände kvart över elva för att vi säkert skulle komma in på Bhof eftersom där var 700sålda biljetter.. Nåja, in kom vi men fyfan vad mycket folk! Artisten var han som gjorde "ghetto superstar" som jag inte kan namnet på men Maya eller Mya eller hur fan hon nu utalar det gjorde ju den låten tillsammans. Efter ett tag blev jag så irriterad på allt folk för man kunde inte dansa så jag vandra hemmåt!
Det jag verkligen inte kan släppa är när vi skulle gå till taxin och Sanne har hamnat på min grannes tomt för att leta efter cigg, efter många "sanne, kom hit nu!!" gick hon över staketet in till min tomt men vad gör hon? jo hon glömmer sätta ner den andra foten och fallar rakt fram med hela ansiktet och kroppen! Behöver jag nämna att hon itne knäppt jackan och hade en tunn tröja med urringning?

Idag vakna jag helt klar i huvudet men får se hur man mår ikväll då det brukar ta in på kvällen. Hittils har har lyckats hämta bilen hos mamma, städa undan hos mamma, åka ner till stan och köpa mina rumpskor som jag länge velat ha!! fick även med mig en väska och lite smått och gott som smink och ansiktsmask.
Ikväll blir det bara skräpmat, Madagaskar på TVn och läsk!
Om exakt en vecka är vår nya adress satt i Thailand!

GOD JUL ALLESAMMANS!

-fixa mat och glögg
-kolla kalle anka
-äta
-vila
-öppna julklappar
-köra till vejby och fira med Simons familj


julafton är här!

Verkligen skitskönt att vakna upp med en för jävla finne i mungipan just på själva julafton när man ska öppna käften så mycket som möjligt för att stoppa in all goda mat!

Godmorgon, julaftonsfirande med mamma igår som slutade med en sen kväll med Kinect-Xbox och kan ju säga att man ser nog fan inte klok ut när man spelar de spelet!
Hade mamma och Sebbe framför mig och vågar nog inte visa det jag spelade in på kameran. Sjävklart blev det filmtittande innan julklappsöppningen och "Ensam hemma" spelades på dansk TV. Älska tjuvarna!
Iallafall så fick jag med mig en massa nödvändigt och på paketen stod det faktiskt "till Cia&Simon" vilket kändes hur bra som helst att det gjorde, och inte bara "till Cia". Vuxenpoäng där?

Nu blir det att tvätta håret, se hur Simon ska slå in de sista julklapparna/presenterna för hans pappa fyller år imorgon och kanske sova en halvtimme innan. Känns som jag och Simon bara sovit de senaste 48h, håller nog på att bli sjuka, kunde inte andas alls inatt och efter ett tag blev jag så irriterad att jag bara ville slå någon!

dan' före dopparedan'

Som sagt, tvätten var klar vid midnatt och som tur var var Simon hemma tidigt från personalfesten så när han kom hem hade han hämtat det sista i torkskåpet!

Vi vaknade vid halv10 då Simon skulle väg på "ett hemligt uppdrag" som jag misstänker var min julklapp för när han kom hem med paketet fick jag inte kolla och fick ducka in mitt huvud i garderoben!
Nu har jag precis hämtat min bhof-biljett för Juldagen hos Sofie och tänkte sova en liten snabbis innan jag hoppar in i duschen och sen kör till mamma för att fira julafton med henne!

tipp tapp, tvättstuge-tjuven är här!

Såhär känner jag mig just nu, tjuv. Sista tvätt-tiden slutar kl21 men just nu när kl är över 22 så har jag smygit ner till tvättstugan och lagt in tvätt i maskinerna?!?! :O OHNO! Men seriöst, jag har ett par förstora leopardstring kvar och det känner inte jag riktigt för att ha på julafton som vi ska fira med mamma imorgon med tanke på att mamma jobbar den riktiga julafton(pappas jul) och jag måste ha kläder! Annars hade vi inte fått tvätta förren den 29 och det är bara tre dagar innan vi åker, hur fan tänkte vi där?! Hinna packa sista dagen eller vadå? NEJTACK!
Så jävla svårt att få tvätt-tid på vårat område för såhär går det till: En spanjorska går ner och försöker få tvätt-tid inom de senaste 48h, hon ser på tavlan att det inte finns någon ledig tid och då går hon upp till lägenheten igen, tar upp telefonen och ringer halva området till släktingar/vänner för att få reda på vem som har tid inom de 48h hon önskar, där hittar hon en eller flera och denna klungan av upptagna tider blir bara större och större då denna omkretsen verkar ta upp ALLA tider.
© Jojo Falk

förresten så kom jag på några punkter till:
-fixa så jag får in min lön som kommer i januari på rätt konto!
-fixa allt klart till adressändring
-fixa ny musik på iphonen! speciellt lägga in alla bra Queenlåtar som jag typ lyssnat på sen lunch idag!


beginning of the journey

Så, nu tänkte jag berätta från början så att de som läser kan förstå varför det gör som det gör på min header.

Jag och Simon saknade Thailand och blev supersugna på att åka dit igen men hade inte aning hur med tanke på att mitt jobb jag hade inte blev något jobb alls detta året och jag gick i skolan men så hade vi turen att Simons chef hade en bästa vän(vi kallar han för Pluto) som ägde ett hotell i Thailand. Så jag och Simon tog kontakt med denna vän och frågade om vi kunde få möjligheten att arbete på hotellet och på så sätt få en vistelse till Thailand.
Detta blev ju då godkänt och Plutos personal började fixa med visum och arbetstillstånd till oss och vi fick börja tänka efter vad det var som skulle fixas:

-visum/arbetstillstånd
-Simons arbetskläder samt kockknivar med tillstånd
-hyra ut lägenheten eller betala hyra för ett ställe vi inte befinner oss på?
-har vi godkända pass?
-hur kommer vi billigast undan med resan ner och tillbaka? finns det något speciellt erbjudande för såna här saker?
-hur gör vi med bilen?
-har vi resväskor så det räcker?
-fungerar alla kamror?
-fixa så att räkningarna kan komma över mejl och inte post så ens föräldrar får öppna och mejla in informationen
-växling från kronor till bath
-hinna säga hejdå till släkt och vänner
-mejla alla uppgifter och cv till Pluto

och sen har vi ju då det vanliga med packningen som: är badkläderna dugliga? har jag en solhatt? har vi solkrämer m.m??????

och jag tror att listan kan bli längre och det mesta har fixat sig, bilen ska stå avställd hos Simons föräldrar, Simon har en tillräckligt stor väska för oss båda plus en liten vi kan låna av pappa så får jag köpa större där nere, har sagt hejdå till de mesta släktingar och visumen kom i helgen! Lägenheten passas dock av min bror och Simons föräldrar men tror min bror fått för sig att han kan vara här hela tiden, icke sa nicke och därför kommer en till punkt: -skriva lägenhetsregler till sebbe!!!!

Tack och lov säger jag bara för när vi fick papprena hemskickade från Thailand så var det två styckna häften som var 1cm tjocka.. Hade vi försökt få visum här i Sverige hade vi nog blivit lack på allt tror jag så som tur var så kunde Plutos personal fixa det till oss, men vi skulle åka och lämna det på den thailändska ambassaden för att "fullborda allting". Detta fixade vi i Göteborg, dyrt men tyvärr så var vi ju tvungna att ha visum.

Som grädden på tårtan fick vi en resa för 13.000kr för ett halvår som vi kunde flytta fram eller bak om vi ville och detta ville Pluto stå för så vi tackade ju och tog emot erbjudandet.  Inte nog med det får vi boende, mat, tvätt och bil också men bilen tror jag att vi tackar nej till för jag tänker inte sätta mig i en bil i det landet, fifan! Hade vi inte fått så bra som vi fick så hade jag ju aldrig haft råd med det och resan hade inte blivit av.

god knows, got to make it on my own

Sedär sikken trevlig kusin jag har som kunde fixa min enkla och thailändska design!
Nu åker vi snart och lite senare ikväll kan jag väl ta mig i kragen och berätta lite om resan och varför bloggen ser ut som den gör.

Nej, har fått översvämning i badrummet, kommit fram till att jag hatar kakel och kommit på mig själv stå och dansa/sjunga till Queen- i want to break free med Simons raklödderflaska på toastolen när jag damma av hyllorna i badrummet...

livin' the life I was born to live

Haha!
Snacka om att ha tråkigt! Jag och Simon köpte ju en dator tillsammans för någon månad sen och på den kan vi ha HDMI-kabel in till TVn så att det man har på datorskärmen får man upp på TVskärmen, jag var så rastlös och lat att jag inte orkade ta ut kablen från datorn igår efter vi kollat på film att jag just nu sitter på datorn på TVn! Då är man extremt lat, men oandrasidan så fick jag till ett jävla bra ljud när man satte på Spotify ;)  Just nu spelar Steel Dragon - Livin' the life.
Uffh nu vill jag se filmen Rockstar! Dom som inte tittat på den, GÖR DET!!!!

ur funktion ett litet tag

Det kommer ändras lite här i bloggen så ursäkta röran!

kan någon ge mig ett par trosor?!

Har tvätt-tid den 29, två dagar innan vi åker och jag har inga trosor kvar.. Imorgon är mitt sista par och känner på mig att man kommer få tvätta i badkaret ikväll så det hinner torka tills imorgon, eller så får jag tjuv-tvätta och vara uppe i tvättstugan inatt.

Bara så du vet detta nu, bäst du antecknar -.-

jag är helt jävla körd i huvudet!

Nu är jag körd.
Som jag snackat om innan så var det ännu mer ekonomi än vad jag trodde det skulle vara. Men nu är det såhär att med alla studentbilder och balbilder så har det på något sätt gått så långt att jag fått inkasso på alla typ! Ingen aning hur det kunde gå så och jag kunde missa alla men vafan, iallafall så när jag fyllde 19år så betala pappa alla dessa på runt 1000kr i present till mig med tanke på att jag inte hade jobb eller råd med ett skit! Men nu när jag adressändra mig så har Inkasso-företagen börjat gräva vidare och djupare för att se om "jag har något på mig". Vilket jag tydligen hade... en sådär klasskolfoton sen högstadiet -.- Nu har jag kronofogden på mig, eller ja, halvt för jag fick en sista chans att betala skulden och efter alla brev och papper jag fått hem blev jag så trött på det så jag tog datan och betalade den även om det inte stämde (har hänt) för Kronofogden vill jag inte ha på mig!
Orkar fan inte med det längre och vad fan ska jag ta mig till om det fortsätter såhär när jag är i Thailand?! Därför jag betala det även om det inte stämde för att bli av med det innan.

MEN, problemet är det här: Dom pengarna jag betala skulden för var pengar till mobilräkningen, som går ut idag...Tror ni att jag är körd eller vad?!

Och just det, min lön får jag inte förren i januari, körd? JA!

en lördag i gbg! rolig rubrik känner jag ..


Det är faktiskt många knopar som gått av idag känner jag!
Jag och Hanna började göra vid oss vid halv9 igår och var inte klara förren vid 11tiden och drog ner till Vasa för att möta Sebbe och hans polare, vi hamnade på Charlies Änglar och hade det riktigt skönt! Fick massa raggningar, gratis vin och dans! Vi kände att vi inte var klara vid 3tiden när alla klubbar stängde men det blev att vi drog hem ändå och somna, hade köpt lussekatter och allt för att kunna mysa där hemma men blev att jag, hanna och sebbe somna och vakna med Sebbes fisar, mycket gaser har hänt i detta rummet på senaste dygnet för både jag och hanna och sebbe har hållt på!

Vi åkte för att äta pizza, blev världens goaste tonfisksallad och go cocacola för att sedan städa hannas rum som såg ut som tredje världskriget så nu är allt fint igen, hahha! Börjar lätt städa när jag är bakis, skulle överraska hanna när hon var på jobbet men idag kände hon inte sig OK så hon stanna hemma så fixa vi det tillsammans haha!

Ikväll blir det vinande, sex and the cityboxen och massa tjejsaker, ni vet!

Sebbe och hanna!
tycker sebbe är skitlik min kompis rasmus på denna bilden!

firar i Gbg med min hanna, första drinken togs kl19















landade 45min försenad med tåget men jag hitta hanna och sebbe! blev en tur till Halta Lottas krog för en drink, det var det första jag tog och fick av hanna när jag stack hit bara för min examen, golliga onge!
Nu har vi tvättat håret, sminket är på som hanna fixat, fick sotade ögon och några drinkar har åkt ner, vi sa att vi skulle dra senast tolv så just nu har hanna 12minuter på sig att skita klart... hon fick välja mellan det och röka..

Hon råka fisa så kände hon dåligt samvete med tanke på att jag mådde lite dåligt så hon spraya med spray-deo och något annat skit så nu mår jag bara ännu värre haha! nej, nu har hon bara 11 min kvar.. får se vart hon tar mig ikväll!

Undersköterska i lag!



Nu har jag mitt slutbetyg här! Vi samlades halv9 imorse för att prata hur praktiken gått och vad som händer härnäst, och sen blev det avslutningsmiddag med smörgåstårta men eftersom jag hatar det så fick jag ta en macka och cola från kafeterian men just nu mår jag faktiskt illa av den mackan :S känner mig spyfärdig så har lagt mig i soffan nu för att se om jag kan somna i 20minuter och sen packa till Gbg.

Kl15 blir det fika med familjen för att fira min examen och efter det blir det tåg till Göteborg-Hanna och Elinor, champangen åker självklart ner i väskan!

en ounzdaug!

Måste bara påpeka hur mycket jag uppskattar att jag inte har några skolarbeten kvar! Jag önskar att jag la i mer energi på de sista två arbetena men ärligt talat så har jag haft alldeles för mycket med praktiken att göra! Jag hade det lite si och så i början, trodde inte att jag skulle fixa alla rutiner och lära känna de 11boende vi har men jag tycker att jag klarat det väldigt bra på bara 4veckor, ibland kan jag glömma något litet men det hela klarar sig ändå! :)

Iallafall, jag var på väg hem från "jobbet" och kände inombords att jag hade ångest för jag skulle få sitta med arbeten hela natten lång men sedär! Inga arbeten att göra! WOHO! Jag kunde bara ta det lugnt, städa undan lite och sätta upp lite julpynt här och där och just nu sitter jag redo med speglen och en pincett för att fixa mina håriga ögonbryn! Julmusten är upphälld, pepparkakorna med ädelosten samt några chokladbitar från chokladkalendern som egentligen skulle till grannbarnen hemma hos mamma.... så långt kom dom!


Grattis pappa mattis!

Varit en lång dag, på min lediga dag åkte jag till Gbg kl 6 imorse för att skaffa vårat visum sen var det Nordstan och att träffa hanna som gällde!

men nu orkar jag inte säga mer men innan jag avslutar måste jag säga ett stort grattis till Mattis och hans tjej jessica som blivit föräldrar till en liten tös! letat för fullt på webbisar precis men inte kommit upp något foto ännu så får se imorgon!

oarbetslös!

Idag fick jag jobb!
Dom var en man mindre denna helgen och istället för att ta in en vikarie som inte vet vilka personerna är så ville dom jag jobbade med idag anställa mig så dom lämna in mig till chefen som skrev anställtningsavtal med mig idag! Har första passet på söndag!

LOVE THEM!


dagarna går faktiskt snabbt förbi nu när man snart tar "examen" som undersköterska




Jaha, då har man halva veckan gjord på praktiken. Denna vecka har jag inte haft en handledare, eller jo i måndags men inte igår eller idag och kommer inte ha det imorgon heller för jag skulle egentligen varit ledig imorgon, likaså min handledare men eftersom jag åkte till Sthlm och missade praktiken i fredags fick jag ta igen den nu imorgon.
Nu efter praktiken idag tog jag bussen ner till stationen för att traska vidare till Friskis och skulle köpa kort men eftersom ett månadskort går in i januraimånad måste jag betala medlemsavgiften för nästa år och det hade jag inte lust med att göra när jag bara befinner mig i Sverige i 12h i januari? Ialalfall så köpte jag bara för idag och tog ett gympass men efter halva passet såg jag en idiot till mongo som bara stirrade på mig hela tiden vad jag än gjorde så blev bara irriterad och kunde inte fortsätta. Kan säga att jag var irriterad över kort.skitet med.

Kom hem, ringde min lärare och ursäktade att mina arbeten varit sena men nu är dom alla klara, har bara ett litet ynka kvar som handlar om övre luftvägssjukdomar. borde nog göra den nu men jag borde även sova med tanke på att jag verkligen inte kommer upp ur sängen på morgornarna!

vad tror ni jag gör just nu i detta ögonblick :D?





PS. och Maisie ska inte säga något, har fått inbjudan till hennes bajstoabesök så många gånger att jag inte har fingrar till det! ;)

Sthlm rakt igenom

Jaha! då var det dags att berätta om min helg.
På torsdagnatt tog jag natt-tåget till Sthlm för att hälsa på mormor. det var det värsta tåg jag nånsin åkt efter Polens skittåg! Ingen värme, mittenhandtagen kunde man inte flytta så min rygg har tagit stryk pga sovställningarna jag fick ta till! Var framme kl7 på morron, mormor hämta mig och på kvällen blev det Idol-tittande hos morbror och kusinerna, Fan vad Jay e BRA!
Lördag blev det upp tidigt för kl11 hade mormor fixat biljetter till ett museum om Kinas terrakottaarmé och efter blev det blev det hela Sthlm och shopping! Fast jag varit i Sthlm mer än hundra gånger och är halvt 08a så har jag (vad jag minns) aldrig varit på NK så det blev NK, Gallerian, träffade bloggaren Kenza, fick en skitcool jumpsuit av mormor i julklapp och ett par stövletter som jag letat efter länge (men inte haft råd).
Söndag blev det Gamla Stan och Solna Centrum men hittade inte ett skit så gick bara hem igen och läste Slash bok... igen! :P På vägen hem satt jag bredvid en tjej som prata med sin kompis om att hon sög av sin kille för första gången nu i helgen, detta samtalet hördes över hela kupén och innehöll puss-ljud.. tror ni att jag var road i 7.5h?
Resan upp till mormor var ju för att hon inte hinner åka ner innan jag och Simon drar så fick bli nu!
Nu ska det bara planeras in en middag/kvällsfika med tjejerna så man kan säga hejdå till dom!

Idag och igår var det praktik och det blir även det hela veckan fram tills nästa torsdag... Dagarna går snabbt och det funkar bra där men det är bara att ta sig upp ur sängen som gör det hela så jävla svårt!


RSS 2.0