- - -

när jag kollar på videon i förra inlägget blev den jättedålig, följer inte med, dåligt ljud osv så för att sammanfatta det hela hittade min bror ett par vita stringtrosor i soffan i lördags i vår lägenhet... dom enda jag äger som ä helvita har jag med mig i Thailand.. behöver jag nämna hur orolig jag e att det e Simons föräldrar som hittat dom eller hur illa jag mår med tanke på att det inte kan vaa mina trosor :S?

-


kännerförattslåtangentbordetiväggenochdrickacola,pmsnejdå?

så typiskt att man kommer på vad man kan blogga om på dagen när man inte sitter med datan men såfort man kommer till den lilla laptopen så faller allting bort från hjärnan.
just nu kollar jag på Seed of Chucky!!! för andra gången idag och fjärde gången sen jag kom till Thailand! Dom är verkligen ASDUKTIGA på att uppdatera deras kanaler! :D
Filmer som går är:
Seed of Chucky
Hood of Horror (snoop doggs film)
Simon says

sen en som handlar om ett spöke från 1800talet som lyckas fånga en man och dö med henne
och sen en annan som handlar om ett sjömonster som äter upp alla! :)

Låtar på musikkanalen är:
Ricky Martin - i dont care
Jewel - again and again
Brooke Valentine - girlfight
Jason Mras - im yours
och så några vita tjejer som bara sjunger "baby baby baby" genom hela låten. eller ja, förutom stycket då dom försöker rappa "mörkhyat" och kaxigt på spanska...

Sådär ser ni min TV-tablå jan och feb-månad! :D
tyvärr vill bara ögonlocken slocka och sova resten av kvällen men eftersom Simon smart nog inte tog dörrnycklen med sig när han gick till jobbet så kommer inte han komma in utan den nycklen som nu ligger på TV-bänken. Dörren är självlåst och det är något man verkligen hatar! Nu måste jag vänta uppe en halvtimme till innan han kommer hem.. aja, vad mer ska man klaga på idag?
Jo, jag har ingen högerstortånagel längre! =) wihooO! den har varit sjuk nu ett bra tag och nu idag har jag bara en liiiten bit på ca 0.5cm kvar.. Hittar inget apotek här i Nai Yang och sjukhuset är alldeles för dyrt så jag får faktiskt vänta att träffa läkare tills jag kommer hem om 1.5månad..tror ni jag ens kommer få en stortånagel utväxt igen efter den tiden? Det tror inte jag.


en lista som fyller upp min vardag.

att gå till 7/11 för att handla frulle skulle jag icke gjort. nu ligger jag helt utslagen på sängen (som tur var hann dom städa när jag var borta) med äpple och vatten plus några ipren. vart så hungrig halva vägen hem igen att när jag kom tillbaka kände jag att svimningen var nära men jag hann in för att slänga mig ner på den nybäddade sängen.
skulle behöva gå upp till toaletten, hade ju tillomed laddat med en låtlista på spotify som skulle underhålla mig medan jag gjorde mina behov.. hehehe!

Nämn något som gjorde dig glad imorse: insåg att jag kommer få sovmorron!!
vad gjorde du kl08 imorse: försökte sova sen Simon lämna för jobbet, blev att jag läste ut en bok istället.
Vad gjorde du för 15min sen: leta efter denna lista och tryckte upp en äppelslice i käften.
det sista du sa högt: you didnt gave me toilettpaper and towels when you cleaned?
vad har du druckit idag: vatten och gott äre!!!
vad var det senaste du åt: äppelbitar i påse från 7/11. skitgoda, kan man inte tro!
vad är det för färg på din ytterdörr: på själva rummet där vi bor är den vit, annars är det glasdörrar på den stora entren.
vad är det för väder hos dig nu: solsken, 35grader och vindstilla. förstår ni nu vad som gjorde mig svimfärdig innan idag?
godaste glasssmaken: hm... är en sucker för dansk nougat, funkar alltid i alla lägen!!
tror du på kärlek vid första ögonkastet: ja det gör jag faktiskt, även om det inte var det med Simon (kan vara för att jag aldrig varit fullare någonsin den kvällen. förlåt mamma, pappa o mormor som läser detta haha men jag e inte ett änglabarn alltid!)
sover du tungt: nja skulle jag väl inte påstå att jag gör, inte här i Thailand iaf!
drömmer du mardrömmar: för det mesta ja, senast vakna jag panikslagen och bad Simon hålla om mig men först skulle han visa mig sina tänder så jag såg att han inte var en vampyr... :D
trivs du med ditt jobb: jobbet här i thailand är väl okej men just nu längtar jag tills jag kommer hem till mitt vanliga jobb som undersköterska som väntar på mig där hemma.
favoritklädsel: hmm.. just nu vill jag gärna ha tajta skinn/lackbyxor med ett vit, pösigt transparent linne instoppat i brallorna, bustier under i en blåskrikig färg samt stilettpumps i samma skrikiga blåa färg som bustiern.. helt fastnat för just det!
favoritlåt just nu: rihanna -s&m.
vad ser du om du tittar till höger: en låst dörr.
vad ska du göra härnäst: skita. ja faktiskt så är jag så ärlig att jag skriver det.
höger eller vänsterhänt: höger!
humör just nu: sugen på att duscha, fila och måla naglarna, noppa mina två regnskogar till ögonbryn och skaffa i långt rött hår!
favoritgodis: center, sodapopps, colaflaskor, geisha, marabou -passion/chilli, fruktmandel, nonstop
sommarplaner: betala av hela bilkostnaden. måste jaga jobbetider!!!!
hur många kuddar sover du med: en just nu(får inte fler av motellet) och där hemma 1 osså. egentligen två men simon kastar alltid ner den andra på golvet för vi har så liten säng!!
spelar du något instrument: nej men har en liten thing för piano.
morgon eller nattmänniska: inget av det, absolut inte morgonmänniska och på kvällen är jag alltid så trött, tillomed när jag ska ut för fest. Hamnar alltid på förfest-nicks eller tres- och sen bhof som jag bara är på i en timme innan hemgång! Minns när jag var där med thesse, malin o frida och musiken slutades att spela, jag fråga "vafan händer?!" fick svar tillbaka att det var stängningsdags! jag skratta och sa att det var omöjligt för jag är aldrig ute så länge! Men ack så sant det var. Då vart jag stolt över mig! HAHA:D
vad är viktigast för dig: forutom det vanliga svaret "familjen och simon" måste jag nog säga och vara egoistisk. just nu är det viktigt för mig att växa ekonomiskt, pusha mig själv till att betala av hela bilen fram tills slutet av sommaren och förstå innebörden av pengar. jag har lagt rätt mö pengar på väldigt onödiga saker!
är du kittlig: otroligt!!!!!
snarkar du: hahaha, snarkar, sparkas, sover med öppna ögon.. you name it! Hade varit kul att se Simons reaktion första gången jag sov över hos han hehheheheh!
stjärntecken: jag var vågen men efter allt prat om stjärnteckensbyte vet jag inte om jag blev jungfru eller lejon. jungfru måste det varit! men jag ser och säger att jag är vågen iaf. har alltid varit och kommer vara det även om detta "stjärnteckensprat" går igenom.
äckligaste insekten: kackerlacka, thailands stora skalbaggar, deras getingar som tydligen ska vara giftiga som as, vissa spindlar(beror på vilket humör jag är på)
längtar du efter just nu: jobba klart här i thailand och bara njuta av ledigheten!


1. jag försöker visa den klassiska "tummen upp"-poesen..
2. tyckte jag likna han pellejönsen från stefan&krister, han med baskern och oranga tröjan.. herregud hur jag kan inte komma på vad han heter?! jag som älskar s&k?!
3. fick precis en värk och råka klicka av på datan och fotta.. lyckat.se
4. visa dom förvånande goda äpplena!








en vanlig jävla söndag! (sugen på muffins)

hahah min mormor är rolig hon!
detta fick jag i ett mejl precis:
"Det är lördag kväll och Micke och jag spelar gamla cd-skivor och stör så många grannar som möjligt (skitdåligt på tv:n just nu)"

hade inte trott att min mormor kunde skriva så ungdomligt av sig! haha!

Inte sovit en blund inatt, mensvärk så det stänker om det så idag är det faktiskt inget jobb för mig. När jag inte kan jobba för att jag minst 7h sömn kan jag absolut inte jobba när jag inte ens fått 4h sömn så idag körde Simon iväg ensam. Ska försöka ta igen några timmars sömn men frågan är om jag ska ta en eller två timmar nu och sen gå till 7/11 för att handla frulle medans städerskorna städar rummet (det är ju trots allt söndagar dom brukar komma på). ja, så får det nog bli!

det blir faktiskt punktform denna kväll

1. Jag har kommit in i en period då jag verkligen bara vill ligga och lata mig i sängen med choklad, cola, chips och apelsinklubbor. med andra ord är nog mensen på g.. www.död-åt-den.se
2. Nu har jag rensat rätt så mö. Onödiga stora kartonger och boxar har slängts, dåliga nagellacksremover och alldeles för många nagelfilar är slängda.
3. Saker som vi vill ha hemskickade med våra två vänner som för övrigt befinner sig någonstans i Thailand är undanlagda plus att två påsar med kläder och presenter ligger i stor-chefens resväskor som åker till Sverige på måndag, så nu känns allt lite lättare i bröstet.
4. Skitsugen på att göra hårförlängning sista dagen i bangkok innan hemresa.. thesses syster är frisör så hon erbjöd sig att hjälpa mig ut med det sen där hemma med riktig tång och medel men får nog fundera ett tag till.
5. Området på pappas gata kommer få en schäfervalp i mars. Tiken är nu parad och en hund kommer komma till familjen.
6. Uppfödaren har svarat på våra mejl angående våran mops och när man planerar kullar. Tyvärr kommer en kull redan i påsk men 1. vi är inte hemma då och 2. det hade nog inte funkat för då börjar både jag och Simon jobba.

För övrigt så ska jag bara ligga och klaga över min omtumlade mage och tvinga Simon att massera den, något han faktiskt brukar göra självmant.

just det: 7. Malin kommer till Bangkok den 6april!





jävla jycke!



det här lilla kräket till hund har vi som granne. Skäller hela tiden tills man ger den onda ögat sen vågar den fan inte vara så tyken längre. iallafall så satt jag och Simon och vänta på taxin som skulle ta oss till jobbet för kvällspass (vi hade inte bilen just då) och dena hunden har kommit lös från dess koppel. Vi sitter på ett trappsteg vid vägkanten och iaktar hur denna lilla jycke går runt och och traskar och det enda jag tänker är "den kommer ställa sig och pissa på mig väska..". Rätt som det var ställer den sig och lyfter benet för att lätta på trycket och aldrig i hela mitt liv trodde jag att jag skulle daska till en hund men det gjorde jag fantamig! Hundjävel! Det komiska var att denna hund verkade ta smällen som att jag ville börja leka med han så av med han blev jag inte...

huvudvärk så in i helsike ikväll!

Jaha, vad har hänt sen mitt misslyckande med min tungpiercing och min vackra klänning?
Inte ett skit kan jag säga er rent ut sagt.
Idag var sista jobbedagen och imorgon och på fredag har vi ledigt sen är det bara 3dar kvar att jobba i februarimånad!

kan iallafall säga att jag har varit skitirriterad på nästan alla thailändare som kör bil. Nej förlåt, försöker köra bil.. Som ni läst tidigare så kan inte thailändare köra bil.
Med tanke på att jag är så irriterad för tillfället kan jag göra en bra o dålig lista i nuläget:

Dåliga/irriterade saker med Thailand just nu:
- jag vet att alla vill väl och vara trevliga men ibland är det väldigt jobbigt att säga "ja jag mår bra men är skittrött(och tänka samtidigt "jag e så trött att jag inte vill prata, låt mig va!") till varenda person man möter. På morgonen har jag inget humör alls kan jag säga. Jag är ingen morgonmänniska och håller hellre käft än att öppna käften med otur att jag kommer låta som en bitch.
- vi har ju som sagt lånat en bil och när vi jobbar så lämnar vi in bilnycklarna så dom kan använda den på dagen. Det enda störriga är att dom kan inte tanka efter sig och varje gång får vi hålla tummarna att vi kommer ända hem från jobb till lägenheten. Vi tankar när vi ska till Phuket town eller Patong men sen används ju inte all den bensin vi tankat och sen tar dom upp det när vi börjar jobba igen och dom tar bilen men sen tankar ju inte dom efter sig. Och imorse när jag lämna bilen sa jag faktiskt att dom måste tanka för där är ingen bensin kvar, men när vi starta bilen nu ikväll för att åka hem så var den ändå inte tankad..
- alla påpekar min kropp och vikt. "you look like a fat cheese!=)" fick jag av min ena chef häromkvällen när jag stod och flåsa efter luft för där finns aldrig något syre på kvällarna och jag kan inte jobba. mer behöver jag nog inte nämna.
- sovmorgonar! jag behöver sömn!!!!!!
- för mycket personal. jag kan inte säga om detta är bra eller dåligt för mig. bra för att jag har tid att vila på kontoret men dåligt för då finns det så lite att göra, det e detta som gör mig trött. Här är överbemmanat på nästan alla restaruranger kan jag tycka och detta gör att jag inte har så mycket att göra för vissa saker vill jag inte ha ansvar för såsom kassa och telefonen.
- dom borde vara bättre på engelska när dom är ett så stort turistland!
- en löjlig sak men måste nämnas ändå, hatar solen som gör att jag inte kan göra mig rödhårig riktigt än! kommer se ut som ariel och det är itne det jag strävar efter.
- alla myror som kommer in överallt. detta gör att vi inte kan ha någon mat alls och det verkar inte personalen på vårt boende fatta. det enda dom säger är att det är för att ni har mat. Ja men vad ska vi annars äta när vi bor här i 2.5månad? papper?!

bra saker med thailand just nu:
- att vakna till en soluppgång är underbart.
- jag har en bra chef (ägaren) som bryr sig väldigt mycket om hur vi har det.
- alla mopsar som finns här. rätt så komiskt med tanke på att mopsar är känsliga mot värme.
- älskar att ha sommarklänningar, äta glass, ha flipflops, vara brun och ligga på en solstrand i februarimånad.
- jag lär mig thailändska.
- träffar väldigt många trevliga svenskar och danskar.
- och självklart att bara få vara i ett varmt land i 1.5månad till men det blir faktiskt väldigt jobbigt när man jobbar. man orkar inte äta nägon varm mat, man glömmer bort att dricka, man känner sig svimfärdig osv.

som ni ser är den irriterande listan längre men det e bara för jag har PMS. Självklart är mycket bra med Thailand men just nu går jobbet väldigt segt för mig och det är det som gör det så irriterande.
Just nu behöver jag verkligen att dessa 3veckorna går undan snabbt så jag kan ut och se resten av landet och kanska tillomed Kambodja, Anchor wat men det återstår att se om man behövde visum för att bara komma in i landet. Nai Yang är lite för litet för mig att vara här i 2.5månad men ta mig inte fel nu, jag är otroligt tacksam för detta erbjudandet jag fick, jag visste ju inte ens vem Lars va (ägaren) förren jag kom ner hit till Thailand. Egentligen är det bara Simon som ska ha denna upplevelsen med tanke på att han är inom yrket och jag har bara haft en väldig tur med att få följa med på en hörna och blivit erbjuden det jag blivit. Men nu är jag redo att se resten av landet.

något jag glömt att nämna kanske?



För en vecka sen gick vi till skräddaren här i Nai Yang och jag hade sett denna klänningen på Kenzas blogg och kände att en sån vill jag ha! Så jag visade han bilden, sketchade upp lite ändringar och hur jag ville ha den och vips så hämtade jag den klar igår! Ryggen ska vara lite längre ner men känns som att om man inte nämner det så tänker inte folk på det ändå så jag bryr mig inte så mycket.
Nu har jag bara ett problem.. ingen BH i denna går att användas och nu
undrar jag bara om jag får plats i såna silikonkupor som man sätter på
brösten utan några band eller om dom helt enkelt är för små för mig?

Priset blev 6500bath, 1200kr vilket egentligen är jättedyrt för mig men jag ville bara ha den och ska jag lika gärna göra något stort som denna långklänningen som jag dessutom kan ha på min kusins bröllop i maj så
kan jag väl lika gärna lägga ner pengar på en sak som är lite egendesignad? Nu funderar jag bara
på om jag ska sy upp ett par byxor jag sett på bild också, dom gick bara på 1500bath, 300kr men tror jag
ska haffa ett par i Bangkok istället.
Vad tycks?


titta vad som hände idag!



jag åt min underbara Chicken Tikka (som jag förövrigt har ätit till lunch i 4v nu sen jag testa den första gången..) i canteen (personalmatsalen) och helt plötsligt känner jag hur naken jag blir på tungytan och vips så svalde jag min lilla diamantkula! =( Visst,den skulle ändå ut när jag kom hem men jag var inte beredd på att ta ut den nu! Satt och hoppa av förtvivlan i matsalen =(

Jag kunde ju inte fixa ny eftersom har inte finns piercingsmycken att köpa i denna lilla by och jag skulle ändå ta ut den när jag kom hem så fick ju tyvärr ta ut hela staven nu! =(
Simon tyckte jag kunde behålla staven i för jag ändå skulle skita ut kulan och höra ett klirr i toan imr.. ha ha ha


nu har vi bestämt oss..



Nu har vi bestämt oss, nu när vi sett så många mopsar här nere så kan vi inte låta bli att bestämma oss, Bacon börjar vi leta efter i höst, har redan hittat uppfödare så nära som i Helsingborg och väntar nu på svar om när de planerat sin nästa kull.
Tricket är att vi måste försöka hitta en nyfödd kull i slutet av december eftersom Simon kan vara hemma med den jan-feb-mars när det behövs som mest i början, han är ju ändå arbetslös dessa månaderna varje år så vi tycker att det hade varit perfekt!

Nu tycker ni säkert "men en hund är ett jättestort ansvar!" NEHE menar ni? Det vet vi redan, Simon är uppvuxen med hund och vi har redan haft en hund (som vi dock passa medan den riktiga ägaren leta ny ägare) och jaa, vi vet att det är mycket jobb och ansvar men bara för det så hindrar det inte oss. Det hade ju varit värre om Simon inte var ledig jan-feb-mars. Då hade vi ju fått vänta tills man var mammaledig eller pappaledig men nu har vi den turen.

Jag har inte gillat namnet Bacon innan, Simon älskar det men efter allt prat om mopsar och skit så drömde jag om det i förrgårnatt och vakna upp av att jag vant mig och börjat gilla namnet! Dessutom blir det perfekt när han varit olydig och man ska skälla eller kalla på han!
Allt blir som jag skrivit här, om det självklart inte blir så att jag blir av med jobbet, inte hunnit betala av bilen än och pengarna faller. Men vi får väl alla hålla tummarna!
Vi ska bli med mops!








sitter med hårfärg i håret och börjar om en timme, yey!


hej o hopp, sikken rolig rubrik!

nu sitter jag pa jobbet, slutar om en halvtimme och da ska man kora till Phuket town for att kopa harfarg for nu saknar jag mitt roda svall for mycket! rasten e slut och jag maste ga o bajsa, ursakta for att de tre sista bokstaverna inte finns har nu..

(simon sa nu:4sista bokstaver heter det!
cia: neej? a a o?
simon> ...jahaa, fatta ju inte jag!)

BEHOVER JAG KOMMENTERA?!

en del av shoppingen!



1. simon fotta allmänt på stranden, tyckte den såg så härlig ut. Patong beach
2. tröjan jag köpte som tack för hjälpen med tuggummit! 30kr
3. en annan simon köpte, 20kr
4. simon hamna i en skitbra vinkel!
5. ELMO-tröja! Köpte för den påminde mig om mamma! 30kr
6. patong beach, kecke o carro
7. fulsnygg tröja, halvgenomskinlig med bronslöv och sammetsdetaljer på, 40kr
8. randig genomskinlig skorta med korta halvpuffiga ärmar, 40kr
9. det klassiska Heidi Klum-linnet, bra för PMSdagar, 30kr
10. var bara tvungen att ha KalleAnka linnet! 40kr
11. LilWayne-tröjan jag tycker är dösnygg! 40kr 
12. Nederdelen på en korta klänning, prickig hela klänningen men tyckte
spetsen var så fin så fotta det istället! 40kr.
13. på lillfingret sitter en tåring som gör att det ser ut som jag piercat tån! båda två för 200kr
14. Simons tröja, 40kr 
15. köpte jag förra gången jag var i Patong men tror inte jag visat det för er, 60kr
16. det slutade med mycket shopping istället för fest..
17. Hårfön, blåa parfymen och plånboken för 15kr/st. Min rosa parfym kosta 120kr.

Det var väl en del av shoppingen.. kom till Patong med 5000bath och kom hem med 2000 kvar, då har jag ändå slösat på foto med Ladieboysen(som för övrigt stoppar upp sina BHar med pengarsedlar såg jag på min iaf) onödiga drinkar, mat, blommor o pussar m.m Kan nog lugnt säga att för det priser jag handla allt för här i Thailand hade bara gått till LilWayne-tröjan hemma i Sverige..det gäller att man prutar rätt!













var beredd på att långläsa...

Vart ska man börja? Tror jag får ta och skriva detta inlägg periodvis för satan vad mycket jag har att berätta! Nu är kl 09.40 hos er när jag börjar så ska vi se hur långt tid det tar för mig att skriva om allt.

Som sagt så är vi lediga torsdagar och fredagar, men inte blev det en sovmorgon inte, halv7 ringde klockan för att vandra till flygplatsen där vi väntade in Kecke och Carro med öl som "Välkommen till Thailand!" Fräsch start på dagen! Tog bilen till Dewa(där vi jobbar) för att käka frukost och sedan tog vi packningen till stranden där vi alla somna så mycket sol den dagen blev det inte! Kl14 skulle jag vara hos skräddaren men det fick ändras till 17 så det var bara hem och sova en liten stund till innan man packa väskorna, körde till skräddaren och sen var det bara att samla mod för det var lilla jag som skulle köra från Nai Yang till Patong via Phuket town.. Förrutom att vi hamna mitt i rusningstrafiken så var det faktiskt en enkel väg men gud vad thailändare inte kan köra! Hade velat kunna thai-språket mer så man kunde se om tidningarna skriver om olyckor eller vad dom skriver om.. Med tanke på brist på trafikregler och körkunskaper visar det lite på att dom inte bryr sig så mycket om man blir skadad/dödad och då skulle jag nog gissa på att tidningen hellre skriver om 3flodhästar som synts till mitt i en mataffär eller något..
Titt som tätt hamna vi på ett motell i Patong, och vi lyckas alltid hamna på de motell som bara har lediga rum kvar på högsta våningen..Blev duschning direkt och när man hoppats på att komma ut ur en kalldusch i ett varmt badrum för att inta ACn i stora rummet och den kyliga luften visade det sig att vi lyckats pricka in ett motell med ofungerande AC.. tummen upp.

Vi kom ut och satte oss och åt, helt plötsligt får jag en liten puss på kinden. Skitförvånad över vem det kan tänkas vara(är det någon jag känner??) så vänder jag mig om så är det en liten flicka som säljer blommor och pussar och jag kunde inte motstå så vi alla köpte varsin blomma! Vi skulle börja med att ta tuk-tuk till Håkans Bar men just då vart det faktiskt rätt så lugnt och när vi kolla på andra sidan gatan såg vi en marknad som jag och S aldrig sett innan och då har vi ändå varit i Patong hur många gånger som helst! man älsk-hatar Patong liksom! Så vi gick över dit och direkt blev jag förälskad! Det fanns allt och mycket billigare än dom som låg mer inne i centrum (Håkans Bar ligger utanför centrum) men med tanke på att allt redan var billigt kunde man inte pruta så mycket. Jag tar denna marknaden i punktform för tror det blir roligare att läsa:
- hitta ett stånd där dom hade fullt med plånböcker, parfymer, hårfönar, solglasögon, m.m och när vi frågar hur mycket en hårfön kostade(så behov av en hårfön som man sen kan slänga!!) så peka han på en skylt där det stod att allt på bordet kostar 79bath(ca 15kr) så vi slängde oss över bordet! Blev en parfym till S, USA-plånbok till Hanna och en hårfön till mig själv!
- Vi gick vidare och helt plötsligt ser jag en urgullig mops och jag som inte tänker efter slänger mig ner på marken och börjar klappa den.. dum-ass! Helt från ingenstans åker mopsens framtassar rakt ut åt sidan och den vinglar till (vi tänkte att ägaren som stod bakom oss hade gett den något) för när den väl kom på benen igen och inte såg ut som Bambi på hal is vingla den fram till Keckes ben, stanna och sen helt snurra åt andra hållet. Detta måste jag tilläga såg så extremt ut att vi alla blev helt oroliga och stumma för vi följde mopsen med blicken efter när den gick(läs försökte gå) efter ägaren.. gud så hemskt det var! Kände för att plocka upp han och slänga han i en stor vattenskål för efter ett tag insåg vi att den bara kan ha varit extremt uttorkad!
- Vi kastade pilar på ballongarna, träffa man 2 fick man en stor nalle och även fast det var skitstora ballonger lyckades vi fan bara träffa den ena så vi vann inget.
- JAG HITTADE MINA HÄNGSLESHORTS! har letat som en gris efter ett par i Sverige men helt plötsligt går jag förbi ett stånd som hade många en fast allting var bra i midjan så var dom alldeles för små runt låret så hade inte kunnat sitta ner men hon hade ett par som var stora där men måste nog sy in dom för dom ser ut att ha kommit från en gammal Biggest Loser-deltagare. Men jag fick dom!! Hitta ett par inne på Zaras i Sthlm som jag vart nära på att få av mormor men dom gick på 700kr och här fick jag dom för 50kr,, tur där mormor!
- Lyckades självklart trampa i nyutspottat tuggummi som hamnar under skon och lyckats kleta upp sig på min fot.. helt förtvivlad var jag och när jag fråga efter papper i ett stånd fick jag fan pröjsa för det så jag letade efter papper som redan låg på marken(jag vet,, ew men hade inget val) men det visade sig att jag hade ställt mig vid en säljare som hade papper som jag fick ta hur mycket jag ville, som tack köpte jag en tröja till S av honom, paha!
- Kecke skulle självklart käka stekt bläckfisk som visade sig vara doppad i curry-chilli liknande.. Bild på det kommer upp! Dagens bild!
- När jag stod och prova mina hängsleshorts kom S,K o C och sa att dom hade hittat en vän till mig så vi drar från marknaden och dom drog in mig på Håkans Bar igen, där står lilla Håkan! Bild på detta kommer också upp!
Stod och prata ett tag, skittrevlig kille men när han hade gått (körde till Karoon där hans andra bar är) och vi satte oss och tog en öl sa vi alla "trodde han var kortare!" haha! :)

Vi drog mer in mot centrum och bestämde oss för att skita i Banglaroad (just det, när vi gick genom Banglaroad,horgatan, fastna vi med Ladieboysen och även detta kommer på bild!) och gå längst affärerna vid stranden men det slutade med att vi såg att det var fest på stranden.. Kollade upp mot himlen och såg att det var fullmåne så då var inte festen lika överraskande längre. Vi gick dit och dansa lite, kolla på allt skitskumt folk och insåg att det verkligen finns hur många dansstilar som helst som inte är namngett än! Men eftersom jag vart skittrött så satte vi oss i sanden med en sprithink(faktiskt inte jag, vart inte sugen) och när vi trodde kl blivit 3 vandrade vi hemåt men när vi kom fram till motellet insåg vi att kl bara var kvart i 2.. Detta är det lustiga med Patong, inga klockor stämmer! Detta hände förra gången det bara var jag, S o K i Patong, kollade nog på 4klockor där alla visade olika så man vet aldrig när man kommer hem!

Fredag: Kl11 checka vi ut och drog ner till stranden! Låg där hela dagen, även denna i skuggan för satan vad varmt det blev! Låg och pratade om morden på Hallandsåsen för det visade sig att Carro gick i samma klass som mördarna, att vi fortfarande var oroliga för mopsen(där inser ni hur oroliga och illa det faktiskt var) och allt vad vi kom på! Självklart badade vi också men när jag bada den sista gången så skulle jag lägga mig för att flyta men sen drog jag ihop benen så jag skulle räta upp mig, kan säga att jag flöt i fosterställning och helt plötsligt har jag en manet mellan brösten och benen, tror ni att jag skrek?.. OHFAN!! Sen vart det bara smådopp vid strandkanten. På kvällen blev det middag och ännu mera shopping men bilder på detta kommer komma!

Nu tror jag inte att jag fick med allt jag ville berätta för er, skrev en lapp på jobbet imorse men den glömde jag på jobbet så får väl lägga till i ett annat inlägg! Bilder kommer i nästa inlägg!

jag slutade en timme senare..

just det....

Förresten, angående hunden som uppmärksammats i pappas hem handlar om att vara fodervärdar (hade något med försvaret att göra) och dom kommer ta hand om denna från födslen tills den är ca 1.5år sen testar försvaret den om den kan vara intressant för dom, är den inte det har frun i huset (vill inte skriva ut namn ifallifall) första tjing på den! Nu hoppas jag att jag fatta det rätt för frågade min store-styvbror hur det låg till!

en annan sak: idag var vi och hämtade våra arbetstillstånd - har bara 1månad kvar att jobba men lite tufft känns det att ha ett thailändskt arbetstillstånd med häfte som ser ut som ett pass osv :)

bildbomb och granater!


svettig och go men vafan. fotograf som kom till hotellet för dom ska göra
ny hemsida!

BBQ-buffe i bamboo bar

alla hjärtans dag-ros. jag köpte en till Simon!

efter tsunamin - vet faktiskt inte hur det såg ut innan men det
ser faktiskt ut att ha varit ett fint hotell!

en dag på nai Yang beach

Similan islands

vi alla har ett litet barn i oss..

Patong Shopping!

vatten är bra.....:)

"im holding on to a heroooo!!!!" hahahhaha

Similan islands

glass är gott!

avslutar detta med att säga gonatt och glad snöstorm där hemma Sverige!
bilden är sickad från Simons föräldrar på våran lilla blåa bil!

fyra punkter för dagen:

1. Ron(med rullande r)=varmt och Yen=kallt

2. Min chef (den maktfulla ägarchefen) är väldigt bra och hjälpsam!

3. Har en video från idag när jag och S försökte lära två andra svenska.. kan inte förstå hur det kan vara så svårt för dom att uttala vissa ord, men för oss är dom ju självklara och får dom att se dumma ut men svenska är väl inte så svårt ändå?

4. När vi kom hem från jobbet såg S något som krypte på väggen, det visar sig att vi fått en lite ödla på rummet! Typ en sådär 6-7cm stor och söt! (inte vi som tagit bilden som ni kan se men den ser exakt lika dan ut) Den sitter kvar bakom glaskorna som står in till väggkanten för det är nästintill omöjligt att fånga dom och så snabba och långa är vi inte!
På tal om husdjur så har jag fått reda på att pappa o dom där hemma väntar på att en schäfervalp ska födas! Dock hinner vi hem innan dom får den för eftersom den inte är född än och man får dom först efter minst 8v så är vi nog på hemmaplan då men gud så mysigt! En kille väntar vi tydligen på =)




Gonatt!


den där röda dagen

Glad alla hjärtans dag på er allesammans!
Vår hjärtdag spenderades på jobbet kl8 till 14, köpte en ros till Simon som dom sålde på jobbet, åkte hem och sov, åkte tillbaka till jobb för att jobba fram tills nu.. Det var väldigt ovanligt många idag, alla var övertrevliga (även dom man vet är sura), massa mat och efterrätt, vin och skratt! Men jag och Simon har faktiskt inte firat denna gången fast det hade varit hur romantiskt som helst att fira här i Thailand men eftersom det inte blev någon sova alls inatt så sa jag till Simon innan vi slutade "vi köper inget till varandra, åker ingenstans utan vi bara åker hem och sover!" och det hade han inget emot.

Mycket har hänt de senaste 24h men det är inte något jag tänker ta upp här. Det har inget med Thailand att göra men det är svaret på mitt osociala tillstånd i bloggen igår. Det sköna är att man har så många trevliga svenskar här, har ett par nu som är så trevliga, träffade dom på stranden på vår sista helgdag förra veckan och då hade dom precis kommit ner och hittills har jag fått två böcker av dom, "I syrenernas tid" och en annan som jag fick häromdagen så jag har inte satt namnet på huvudet men den första boken har jag redan läst halva och bra är den! Och detta par ser på en direkt om något bekymrar en även om man  har ett leende på läpparna ute bland gästerna och dom får alltid en på bättre humör! Riktigt skönt!


vad har hänt i Phuket, Nai Yang?

Ännu en dag här i Thailand har gått förbi, värsta morgonen någonsin för kändes som att jag var den enda som jobbade! Först var det rätt så lugnt så då tänkte jag att jag skulle gå in och förbereda för lunchen så jag gick in i köket för att putsa glasen och det tog ungefär 20minuter, eftersom jag såg att dom andra två servitriserna inte stressa ihjäl sig och bara strosa runder så tänkte jag att de säkert inte behövde min hjälp så jag fortsatte..

..när jag kommer ut så stor det disk överallt och det enda den ena servitrisen gör är att försvinna och den andra går runder tills han väljer att ställa sig och prata med gästerna vid ett bord.. tycker han verkligen att det är lämpligt att göra det när det ser ut som kriget?! 
Vart så förbannad eftersom JAG fick plocka undan ALL disk själv och han bara stod där vid gästerna fast jag gav han onda ögat som skulle mena "hjälp mig då!!" men nejdå! Där sprang jag i flera timmar och försökte få ordning på allt men när det tillslut var undanplockat och lunchen var förbered inne i matsalen så gick jag fantame ner till omklädningsrummet och la mig för att vila i en halvtimme! Tyckte jag var värd det efter denna hetsmorgon!

Fick allafall dricks, för att komma till något annat, 1160bath! MAN TACKAR! Det blev som sagt den klockan jag pratade om för något inlägg sen.
Vad har mer hänt? hmm.. inte ett skit skulle jag tro. bara en massa skrik på thailändare som itne kan köra bil! Som en idag, hade fullt fritt framför sig och vi ligger bakom honom men nejdå, man ska ändå köra i 5km/h -.- det räckte inte med det för han skulle köra mitt i vägen istället för att köra på sin väghalva men när vi tillslut kände att vi skulle kunna komma förbi med bilen körde vi om och skrek "MOVE"!

Sen har inget mer hänt..

din lilla (kvinligt könsorgans-ord)-fjutt!

Blev inget bloggande igår för vart så förbannad!
Blev till början frukost men sen blev det så mycket kluv med bilen som dom var tvunga att använda och då tyckte dom att vi skulle betala för att ta deras taxi så det blev gratis-bussen till Patong denna dag också och det var så otroligt skönt att ligga ute i solen, låg frn halv1 till 4 i solen med 3dopp och det var hur skönt som helst!
Hitta även en klocka jag letat efter, en Elise-klocka kallar jag den för för Elise(i min klass) har själv en sån.

Iallafall, vi fruktade för hemresan med bussen tillbaka för satans vad störiga folk kan vara! Två fransmän som satt och sjöng och klappa bakom oss, en dansk familj med en fransman till pappa, dottern(spädbarn) grät, deras son sa oavbrutet "grön" på ful danska utan att dom sa till och sen hade vi en familj som tyckte dom skulle äga hela bussen och chauffören skulle släppa av dom på ett annat stopp fast det bara är två stopp som gäller! GAH!

Iallafall, till dagens skit-punkt:
När vi kom fram i nai Yang igen så såg vi att marknaden var rätt så stor och jag kunde hitta nya jobb-brallor för mina är för stora så vi gick dit och istället hitta jag ett par skitsnygga krämvita shorts med smala marinblåa linjer,
Jag: can i try this?
Säljaren: no.
Jag: står som ett frågetecken
Säljaren: hehe, we dont have your size, hehehe"

Är fortfarande helt paff över hela situationen men jag hängde snabbt tillbaka dom, kalla han för bitch och gick men det tog ett par sekunder innan det smällte vilken förolämning jag hade fått att jag sen gick ifrån storgråtandes och helt skakig. Det passar sig verkligen inte att höra något sånt när man ständigt blir mån av dom man jobbar med och dom som man bara träffar vid shoppingen att man inte är en liten (här ska vara ett ord för kvinligt könsorgan)-fjutt med ingen röv eller tuttar. Är det så förbjudet att ha midja, tuttar och rumpa?
Tänker bara på Sex and the City när dom är i Las Vegas och Miranda kallas för fetto-röv och dom säger "her as is big because she just gave birth, what are your excuse? having tripplets?!". SÅ bra!
Iallafall, det tog verkligen. Är fortfarande förbannad och har varit hela dagen, kan inte få det ur huvudet. Jag som tycker jag är normal byggd räknas tydligen som fet här, och ja jag vet att jag inte ska bry mig men det går faktiskt inte, jag vill se fantastisk ut och få den responsen istället för att bli hånskrattad i ansiktet om att jag har rumpa. Ni anar inte hur utpekad jag känner mig här nu.
Såfort jag lämnat marknaden stack vi till BambooBar som planerat och drinkarna bara flöt in.. Hade tagit så många att min chef hade hört om det och sagt "då är det tags för Tinkerbell!" som visade sig att man slår i en klocka och så får man gratis drinkar.. Min kväll slutade på 7 drinkar(om jag inte glömt någon..) och dom hjälpte faktiskt mig att glömma den mans-*host* men det satte ju sina spår idag.. Sov under skuggan hela dagen på stranden och var helt död. Bartendern verkade väldigt förvånad att jag skulle ha så många drinkar men han som varit bartender i 3år på Banglaroad borde ju veta mer :S











vad tycker vi om thailändare i nu-läget? INTE MYCKET!
Fy vad jag hade behövt min Hanna här!

en sak till innan jag stänger ner

måste bara tilläga en sak som gjorde min kväll!

skulle gå och hämta bilnycklarna innan vi slutade för hade ändå inte något att göra (hade två gäster på hela kvällen, resten var nere i buffén). När jag kommer fram till tjejen i lobbyn ger hon mig nycklarna och frågar "visst har du gått ner i vikt?", haha nej sa jag, snarare tvärtom. men då kommer den andra tjejen som sitter i lobbyn och visar med händerna från stor till liten och nickar medan hon suger på sitt sugrör av sin läsk. Hon andra instämde och sa "jo jag vet för när du kom hit var du ändå lite fluffigare men inte nu!"

Jag skyllde på att det måste varit tröjan som blivit större men man tackar! Från att vara misstänk-gravid till smal på två veckor, jippi!



bild från några veckor sen på Nai Yang beach. Fast min plut-mage syns så skiter jag i det, just bara för min fina kommentar! Minns att jag frågade mamma för några år sen varför jag har en sån plut-mage och hon sa "fråga din mormor, det är hon som gett oss den!" hahaha! Mormor, jag vet att du läser detta så detta får du nog ta och förklara för mig varför det är ditt fel, aldrig fått svar på det riktigt =)













från tyypnattha.blogg.se

Fick en förfrågan av en tjej som heter Nathalie om var jag fick idéen att göra denna resa.

Svaret är mest för att Simon skulle få mer erfarenhet och kunskap, så inte bara han blir fast i tråkiga Sverige utan får se något nytt. Och eftersom jag redan både tagit studenten och examen och inte hade något speciellt att göra så följde jag med.
En liten del var väl lite av att själv kunna växa upp för nu på senaste tiden har jag haft väldigt rörigt och noll koll på ekonomi och allt som har med pengar att göra, och då har jag verkligen försökt ändå men det blev bara fel alltihop. Här i Thailand får man verkligen känna på hur det är att kämpa för att kunna forma det liv man faktiskt vill ha, jag vill kunna känna mig oberoende och göra vad som faller mig in men ändå kunna tänka smart och spara. Här tjänar jag ungefär mer eller mindre 3 gånger mer än vad de ordinare gör(tänker inte säga hur mycket) men ändå får man två sorters inblick:

1) Det är mycket pengar, det ser ut som mycket pengar i mina ögon för hade det varit den siffran hemma i Sverige så hade det gjort mig jubbla-glad och jag kan göra vad jag vill med dom, MEN..
2) .. eftersom det är i bath-pengar som man sen vandlar över till kronor så inser man att "shit, där är inte så mycket egentligen? måste jag jobba ännu mer för att kunna för göra vad jag vill?"

och det är det sista alternativet jag är glad att jag insett för nu börjar jag tänka att inte ta pengar för givet. Oandrasidan vet jag om att jag kommer spendera mycket shopping i Bangkok men då kan jag istället tänka "hade jag skitit i att shoppa kläder, skor osv här så hade det var trippelt så dyrt att handla detta hemma i sverige", så på så sätt är man lite ekonomisk!

Såhär kan man räkna från bath till kronor:
Ett par converse jag köpte 09 i Patong kostade mig 1000bath, det är 200kr. Man tar bort en nolla och gångar det med 2. Men som jag såg på Forex hemsida så blir det några kronor under 200kr.
Från kronor till bath blir det självklart bara tvärtom. Kostar ett par converse 700kr i Sverige, lägger man på en 0a och delar på 2. Alltså 3500bath.Alltså betydligt mycket billigare att köpa ett par fejk-converse (som jag för övrigt inte sett skillnad på när jag jämfört med mina vänners äkta) här i Thailand.


vad gör jag i Thailand?

Just nu handlar ju det mesta om jobbet och så men efter jobbpasset ikväll har vi mindre än 2veckors jobb kvar i februarimånad vilket jag egentligen ser som skiiitlångt men det är det ju egentligen inte. Och sen har vi sammanlagt 27dagar kvar att jobba allt som allt men eftersom det mesta handlar om jobbet så täntke jag nu ta och skriva exakt vad det är jag jobbar med för det är många av mina vänner som undrar:

Jag är servitris på hotellet Dewa i Nai Yang, Phuket. Jag tar disk, jag tar beställningar, jag fixar vissa drinkar, tar notan, springer dit dom vill ha hjälp, städar undan, tar ut mat, och är allmänt trevlig. Så egentligen är det inte så mycket MEN att vara glad och le hela tiden tar så otroligt mycket på krafterna för man orkar egentligen inte vara trevlig och glad hela tiden. Inte i denna värmen! Vi har ju som sagt ca 35grader (och nej jag ska inte klaga) men det tar på krafterna! Det jag kan tycka är att nästan alla restauranger är överbemannade, en som tar drickan, en som tar maten, en som tar beställningar, en som är bartender, osv osv. På kvällarna jobbar vi 6st servitriser och det är just nu inte så många gäster, det hade räckt med 3! Något jag faktiskt hatar är när man ser en servitris stå och ta beställning vid ett bord och säger "ja" till allting och när man sen ser dom i köket så står dom som frågetecken om vad gästen bad om för det är då dom kommer till mig(om dom är svenskar)och ber mig fråga dom igen! Förstår inte varför dom bara inte kan säga "nej jag förstår inte hur du menar". Okej, det kan bero på att det anses vara väldigt oartigt att säga "nej" här i Thai men dom gör det bara mer jobbigare om dom säger att dom förstår men inte göra det..

Det jobbigaste är nog vissa jag jobbar med, ens dag kan ha sitt öde helt i vem som befinner sig på jobbet för hittills har jag varit med om så konstiga saker jag inte förväntade mig av thailändare.
Som detta, jag är trött hela tiden i princip, men det är värmen som gör mig det, men detta har inte riktigt vissa av mina kollegor förstått så nu i några dagar har dom nästintill konstant frågat "ooh vad gör Simon med dig om nätterna? får du inte sova något? va va va?" och ärligt talat så att prata om sitt privatliv, något så privat som sex på ett utomlandsjobb är inte direkt det jag ville uppnå... Idag höll dom på igen och idag blev jag nästan förbannad och väldigt irriterad men får väl vänta några dagar och se om dom lugnar sig eller helt enkelt stå ut med det för som sagt, det är bara 27jobbdagar kvar!
En annan konstig sak jag var med om hände i förrgårkväll, jag satt inne i kylrummet med en annan kock och hade ingenting att göra så jag bara satt för att vänta att något skulle hända men helt plötsligt ser jag en mobil i fönstret in till rummet och ser hur han försöker få ett foto av mig?? Frågan är nu, tar han foto för han vill ha ett på mig eller tar han ett för att försöka få det att se ut som att jag inte jobbar alls för chefen?
Jag kan säga såhär, jag hade mer att göra på uterestaurangen hemma i Ängelholm förra sommaren än här men när det väl kommer något som dyker upp så jobbar jag på! Ibland tillomed flera saker samtidigt men klart det händer att man håller på att dö av värmeslag och man måste gå in i kylrummet. Idag hade vi två servitriser som leta efter en liten ynka speciell tesked, två som höll på med sina lönelappar och en som bara stod och lilla jag stod inne i köket och torkade besticken, när jag står där inne blir matbeställningen klar och dom plingar i klockan för att dom andra ska höra att maten är klar.. tror ni det kommer någon överhuvudtaget?! NEJ, för dom visste att jag stod där inne! Men vill dom hellre ha ett rykte där dom hellre står med sina lönelappar än att göra sitt jobb så fine, men att bli tagen för givet är det värsta!

För någon vecka sen lekta jag PR-kvinna åt två kvinnor som skulle vara där och filma för två program, det ena hette Destination Beauty och det andra är Anna Skippers-du blir vad du äter och försöka fixa och trixa med fotograf, bra bilder, t-shirts dom kan få med sig hem osv osv. Roligt var det så får hoppas på bra resultat när programmen kommer i vår!



Så detta är vad jag pysslar med just nu, därav kan bloggen kännas tråkig men jag vill ju att ni ska få en inblick i vad det är jag sysslar med men just nu snackar vi om att åka på elefant-treeking nästa vecka på våra lediga dagar! Man vet ju aldrig om man hinner göra allting man vill se och göra den månaden vi är helt lediga från jobb och reser runder så vi tänkte börja redan nu och då blir ju bloggen lite mer spännande!

Nej, nu börjar colan bli ljummen!

en rakabajsare mellan jobbpassen!

Innan jag glömmer det: det jag skrev igår om körkort här, att man har två kort kan nog inte stämma sa min chef idag så han som sa det till mig måste ha missförstått mig. Men det jag fick reda på var att man går till en körskola faktiskt men det enda man gör är att ta bilen och köra någonstans där man backar, parkerar och såna småsaker sen är det klart, sen efter det har man bara 50frågor där man ska ha minst 40rätt sen får man bara sitt kort sådan.. Vad kan det ta, 3h?:P

Har iallafall jobbe-paus nu, jag och Simon blev nyss avsläppta utanför hotellrestaurangen där vi bor, köpte med oss...


fick ishink och allt med oss, haha! inte fått innan men man tackar! kan vara för att Simon köper så mycket öl!
Han minns inte ens att han själv äger en ishink där hemma.. smart där. "va? har jag?!"

För första gången sitter vi här ute på vår balkong, det är skugga nu på dagen men det är nog tur för svettas som en gris!
Något jag filosoferade på vägen hem från jobb var:
När man är i omklädningsrummet och folk är på toaletterna(har 2st där inne) så spolar dom en gång innan dom sätter sig, och ska dom bajsa spolar dom efter varje tolle och då menar jag varje tolle! sen spolar dom två gånger igen efter dom är klara. Och imellanåt använder dom en sån mini-dusch som finns på varje toalett här i Thailand. Jag fattar inte grejen? Jag menar, dom colaflaskorna vi köpte nyss är återanvända(man ser dom gamla etiketterna) och skrivpapperna dom har på jobbet är redan använda på baksidan men att slösa massa vatten för onödiga spolningar har dom tydligen råd med? :S Eller är dom bara ekonomisk smarta när det kommer till flaskorna och pappret? Svaret är egentligen JA men det med spolningarna kommer jag nog aldrig förstå för om deras ursäkt är "det är så små rör att man måste spola flera gånger för att få ner allt papper" så är det bullshit tror jag för bara från förra gången vi var här år09 fram tills nu är toaletterna skitbra och har bra sug. Jag slänger inte pappret i en papperskorg som man gjorde 09 och hittills har jag inte fått ett enda stopp, och då har jag ändå haft en väldigt dålig mage pga kycklingen här så det med att det kan bli stopp är bara skitsnack, pahaha!







lite bruna har vi väl hunnit bli?!


Mina föräldrar

Min mamma ringde igårkväll innan vi somna också! Längesen man hörde hennes röst och skönt var det! Det är faktiskt mycket här i Thailand som påminner mig om där hemma och min uppväxt, från BambooBar nedanför restarurangen spelar dom The Eagles som min mamma och pappa spelade när jag var liten så jag får såna barndomsminnan och glada tankar när jag hör dom! Älskar min barndom, har nog haft världens bästa barndom (förrutom vissa saker man fått reda på nu i senare år men ska inte låta det förstöras) och hatar mig själv att jag inte tog med familjevideon hit så man kan få se sina föräldrar!

Mitt behov just nu: ligga i mammas soffa, ligga med huvet på hennes rumpa så hon kan kamma håret lent på mig och trycka i mig ostbågar och chips med mammas goda Fresh Island-dipp till en riktigt chick-flick!


bild: Hembygdsparken 2010, sommaren då Babben uppträdde. Bilden hade pappa på fb så tänkte att den kan vara OK att lägga ut. Pappa, läser du detta och inte gillar det får du säga till!

Och har jag inte detta behovet har jag behovet att sitta i pappas TVrum med pizzakartonger och coca-cola, konsertvideos med Queen eller någon annan bra film, godisskålen och synen av pappas uråldriga, slitna tofflor som han haft sen vad, 1900-frös-ihjäl?! Nej min pappa är inte så gammal, inte ens 50 men nästa år smäller det! Får väl börja planera något bra redan nu för 50 är ju faktiskt en bra ålder och det ska firas! Tycker inte alls min pappa ser ut att vara 48. Inte någon av mina 2farbrödrar eller min pappa ser ut att vara i dom åldrarna dom är och då är min pappa äldst! Hade gärna lagt in en skitbra bild jag har där hemma på mig och min pappa men tyvärr har jag den inte på datan och sen är min pappa lite hård när det gäller bilder och internet. En bild där jag har på mig en rosa basker, sitter i pappas famn när han är nere i källaren och fixar och mamma eller någon har tagit ur en bra vinkel, var för det mesta nära pappa när han fixade med saker och ting. Var en liten pappas flicka när jag var liten, pojkflicka var jag också för den delen. När jag var runt 12-13 år blev min pappa väldigt överbeskyddande med internet, bilder, Efterlyst och såna program, hade det tufft ett tag men jag förstår varför han var hård.

nej, hade kunnat prata i evigheter om mina föräldrar och uppväxt men det får bli en annan gång!
Nu vill Simon skypa och jag vill ta ur mina linser! Imorgon är sista dagen innan helg som ska spenderas på Surin beach och HappyHour för en bra barkväll med mysiga soffor och bra musik har vi inte tagit åt oss att göra ännu!
Gonatt!


uppdatering från igår och idag

Så, angående gårdagen:
Att en hel dag kan bero på vem man jobbar med är väldigt underligt, så är det för mig dom flesta dagarna men gårdagen blev bra på kvällen ändå för nästan hela tiden satt vi bara i kylrummet och lärde varandra språket och snacka skit fram tills vi hörde något bankande som visade sig vara en Jeep full med barn som skapade musik genom att slå på kastruller, det visade sig att bilen bakom den Jeepen hade en blivande brud (vad det såg ut som) som verkade ha sin lilla möhippa eller något haha! det såg väldigt roligt och lekfullt ut och man blev glad när man såg 6åringarna hha skitkul med ett gäng kastruller! =)
 
Angående idag:
Ännu en seg dag men även denna rullade på snabbt och imorgon är sista dagen sen tar vi helg som ska spenderas i Phuket town.
Idag var det Simon som skulle stå för menyn på kvällen, igår kom allting han behövde men när vi återvände till jobbet på kvällen och han skulle börja skala räkorna till toast skagen så visade det sig att kökspersonalen nere i personalköket hade tagit alla för att göra lunch till dagen efter.. blev måttligt irriterad för man kan väl förfan fråga vart räkorna kommer ifrån?!

Några nya ord lovade jag er, här kommer dom: (vet inte stavningen men skriver uttalet)
Liten: lek
Stor: yay
Sätt dig: nang
Toapapper: hong nam ying
Cigg: bo li
Snus/tobak: ya sen
Ros: gulap (en kock stod och forma rosor från frukter så därför vi kom in på ros mitt i allt)
Handduk: pa kon nå
Frys: to yen
Katt: kas meo
Hund: ma
Kom: ma (hund och kom beror på uttalet)
Skål: deuom
Vatten: nam plao(nam säger man framför något som har med dricka att göra och plao är vatten)

Blev ni lite smartare? Jag försökte få ett huvud på hur det gäller med körkort här och trafikregler men det enda jag fick fram var att det finns ett körkort och ett bilkort :S tyckte det lät väldigt konstigt så ska försöka ta reda lite mer på det när jag kan!

lägger glasögonen på bordet, släcker lampan

Klockan är över 22 här nu och vi har precis kommit hem från en faktiskt bra och lugn kväll på jobbet idag men mer om det får komma imorgon för just nu behöver jag sova!
Sov så dåligt inatt att min jobbe-morgon inte blev rolig! Men ikväll på jobbet var där nästan inget folk, så jag och Simon satt i kylrummet med kockarna och lärde oss thailänska men dom orden får som sagt komma upp imorgon så kan jag berätta mer om dagen imorgon istället!
Har en massa bilder till er också!
GONATT! Nu ska jag ligga med kudden och drömma om mitt saknade långa, röda hår! Förhoppningsvis är det långt tills jag åker hem för det har redan växt en del och sen blir det att färga det rött när man kommer hem för tusiken vad jag trivdes i det!


kolla mamma! :D


ville du ha en i julklapp?;)


längtar tills man kommer hem och får lägga in allt i garderoben!(a)



jag har aldrig varit inne på Tyras blogg innan men är glad att jag kikade in där för tusan vad jag diggade hennes stil! Älskar denna bilden, allting smälter ihop fast det är så olika färger!

Iallafall så har vi precis jobbat klart! Hann precis innanför dörren innan det började spöregna här men det är faktiskt skönt när det regnar, det svlakar av lite fast man inte är ute och jobbar!
För en gångs skull var det faktiskt riktigt roligt på jobbet, alla skratta, skämta, lärde sig thailänska och svenska, allt flöt bara på i ett och tiden bara rann iväg så nu är det bara 4dagar kvar innan vi tar helg igen!
UFFH, Tyras blogg fick mig att längta tills sista tiden som ska spenderas i Bangkok innan vi flyger hem, så roligt att ha en garderob som ingen annan har hemma i tråk-Sverige! Några måsten är ju jeans och olika sorters byxor som kan vara bra att ha, skor, smink, smycken, tekniska prylar(vi har lagt ett litet smått öga för en iPad här nere när vi hitta Apple-butiken i Phuket town.. men tror inte vi tar den för känns så onödigt när vi nyss köpt data och har varsin iPhone men det hade varit coolt!)
Nu läser min pappa och hans fru detta och tänker "ska hon lägga pengarna på sånt trams!?" och jaa, det tänker jag nog göra för då slipper jag/ni höra om alla mina sommarkläder jag köpt hemma så ni kommer klaga i vilket fall =) haha nej skämtosido men eftersom allt är så mkt billigare här så är det faktiskt lite ekonomiskt smart av mig!

För att vara leka lite språk-lärare idag så har vi några ord här:
Goong: stora vs små räkor
Gai: kyckling
Rue: eller
Gaeng: curry
Moo: pork
Nuae: oxkött
Talay: havsmat

sådär ja, nu har ni också fått lite mer IQ! Men innan jag avslutar så måste jag säga att thailändare kan fan inte köra bil för dom har varken upptäckt blinkersen eller backspeglarna! Men oandrasidan verkar det som att dom bara kan gå in i en körskola och betala en summa så får dom körkortet i handen.. verkar lite så och misstänker också att det är så.. det ska jag fasiken ta reda på imorgon!
Pappa ringde igår också när jag och Simon satt och svalka oss efter stranden och sa "ja du har fått brev där hemma, böteslapp!" tänkte bara vad fan har jag nu gjort?! "ja du hade kört på fel sida vägen!".. ha ha pappa!
På tal om att svalka sig så fy fasen vad ont jag hade igårnatt i ansiktet! Brändes och sved och kliade och frös! Kan  ju säga att jag inte vart lite mobbad idag på jobbet....alla bara "good morn..ÅÅH?!" -.-




vad tror folket att jag har gjort idag då?..



jo men självklart har jag bränt sönder hela min panna, näsa och överläpp..
trodde inte att det skulle ta så pass bra som det gjorde och jag somnade i solen och fy fan vad ont jag har! vet inte om det syns men har ett tjockt lager kylningsgegga på mig!

det kinesiska nyåret

Tyvärr så blir det inga bilder på det kinesiska nyåret med tanke på att det tydligen inte är så populärt här i Nai Yang! Den restaurangen vi satt och väntade på började plocka ihop vid 23-tiden och då undrade vi om det var värt att sitta och vänta en timme när inget alls kanske inte ens händer? Tror det är mer festligheter inne i Phuket town eller i Bangkok.
Men vi fick en god o bra middag också, men får faktiskt vänta lite väl länge på maten.. bordet bredvid oss kom innan oss, dom var fyra personer och när vi hade ätit vår mat i lugn och ro, hunnit smälta maten i en timme och ätit desserten DÅ kom deras mat.. utom en persons så strax innan vi gick kom den fjärde personens mat... men det var bara pommesen och ingen hamburgare till och detta hade dom väntat på i över två timmar, paha! Det slutade med att mannen gick över till restaurangen bredvid och fick mat efter 5min haha!

Nummer 9 är tydligen lyckonumret här i Thailand fick jag lära mig idag!
Vi skulle betala 550kr för middagen och allt (ca 100kr för två maträtter, två desserter, två cola o två öl är inte så pjåkigt) och skulle få 450 tillbaka men han fråga om vi hade en tia för han hade bara 460bath men vi hade bara 9kr men då sa han "it's ok because this is the luckynumber in Thailand!"



Thailändare må framstå som väldigt trevliga och ambissösa(stavning?)men dom kan samtidigt vara väldigt arroganta och taskiga. typ skratta bakom ryggen på gäster, säga taskiga saker på thailänska som man faktiskt börjar förstå nu, dom låter som theSims-gubbar men ändå fattar man lite vad dom pratar om, dom kan inte laga till en laxbit för idag försökte dom ge Simon salmonella.. tillomed jag såg att fisken var rå!

Förresten, jag fick upp huvudet att det är en lägenhet ledig där vi jobbar som man kan köpa. en stor lägenhet med takterass för den ligger på högsta våningen.. ni tror inte jag berättar det för Simon och han och hans pappa är dösugna på att köpa den? Hade varit trevligt med tanke på att man får en bra deal (redan talat med chefen om det hela) men tror inte det kommer bli av, det verkar för bra för att vara sant :P

Angående bilden så körde jag bil för första gången idag! Jag trodde inte jag tog med mitt körkort men det gjorde jag tydligen så idag blev det en tur att köra på vänster vägsida och sitta på höger sida i bilen och köra men jag tyckte faktiskt att jag rockade på det! ;)


frustation är inte min starka sida

Hela dagen har bestått av att tänka ut hur jag kan äta bra och nyttigt här och det enda jag kom på var att själv ta bilen till Tesco Lotus imorgon och handla lite avokados, nötter och lite sånt bra och nyttigt. När man blir förfrågad om man är gravid (som fortfarande inte lämnat min trumhinna eller hjärna) så får man andra tankar om vad man kan äta här, för här är ju inte direkt en köttstek med grönsaker som man kan ta där hemma i Sverige, utan här funkar bara en maträtt om man inte väljer bort ngt, alltså man kan inte välja bort ris, man kan inte välja bort pasta osv osv.

förstå min panik! Det blir bilen till lotus imr!

en liten tråkig hälsning till mina vänner där hemma!



hela videon kom inte med men för att sammanfatta det hela saknar jag min klass!

min kära man

Hallå allihopa!
Som ni kan se så är klockan halv1 hemma hos er på eftermiddagen, vilket innebär att kl är halv7 på kvällen hos mig och jag ska egentligen jobba nu!
Känner mig som en stor svikare..
Jobbade först 8-13 för att träna imellan och börja jobba 17-21 igen då Simon har sin stora kväll på jobbet där han har stått för menyn ikväll, något som han förberett den senaste veckan, men lite innan 12 idag blev jag helt yr, svimfärdig och alldeles kraftlös i hela kroppen att jag satt så tills jag slutade kl13. Gick hem och somnade ihopp om att det skulle gå över tills vi skulle till jobbet ikväll men icke sa nicke. kände hur spyan var nära och komma upp och fast ACn var på var min kropp på 100grader och ryggen bara rann av svett. Började gråta och allt för kände att jag svek Simon och inte var där för att stötta han på sin kväll. Känner mig dum, osjysst och allmänt för jävlig mot honom.

Undrar hur han står ut med mig, mitt humör och envishet ibland.. Vad är det som får honom att stanna kvar? Eller är det bara så att han är den bästa man kan få? Det riktigt gör ont i mig om jag tänker att jag kanske förlorar honom och inte får ha honom hos mig i framtiden, det gör riktigt ont. Blir tårögd och allt. Jag må vara ung men tusan vad jag vet vad jag vill med honom.
Ibland tänker man tillochmed om jag gör lika mycket för honom som han gör för mig, han är alltid där för mig(fast han har missat de senaste kalasen, festerna osv pga jobbet) men annars är han alltid där. Vet bara inte hur jag kan visa det på bästa sätt till honom själv. Problemet är bara att Simon visar inte när han tycker saker är jobbigt, eller om han har något att klaga på, dagar han verkligen bara vill sova istället för att jobba så är det enda han säger när han ligger kvar i sängen på morgonen "gud vad jag hellre vill sova idag!" men rätt som det är så är han uppe ur sängen 1sekund senare och är redo för jobbet. Han har aldrig "jobbiga dagar" fast jag vet att det är ett speciellt ämne som nog tynger ner honom(tar inte upp det här då det är lite för privat tycker jag) men det vill han knappt visa för mig heller. Som när vi stod inne på Åhlens i julas och skulle köpa julklappar så fick han ett samtal och när han la på såg man hur ledsen/orolig han var i ögonen och gav han en puss och sa att allt kommer bli bra(nu låter det jätteallvarligt) men direkt efter det var det som om inget hänt typ :S
Han är stark, det är han och det är det som gör det svårt för mig att veta när han behöver lite extra stöd.
I förrgår fyllde Simon 24år och det enda sättet jag kände hur jag kunde förklara för honom hur mycket jag vill vara hans var från sången "stickwitu" med PCD på ett papper som han fick med presenten.
När jag gick i 3an så var jag ute och campade med hela min klass i två dagar där jag hade världens otur att gå mensvärk samt mens och svimmade pga värken och sista dagen skulle vi paddla hela vägen hem igen och mitt i själva resan känner jag hur jag verkligen måste byta tampong och ville bara fram till målet fort som fan men hade det för jävligt, jag och Frida(som jag paddlade med) fastnade mellan stenar och efter ett tag när vi inte kom loss blev jag så panikslagen(för målet var bara runt hörnan) att jag hoppa i med alla kläder o skor på och drog loss oss! Kanske det som gjorde att jag fick bra betyg i kursen?? Men iallafall, smsa Simon på hemvägen på bussen om hur jävligt jag hade haft det och när jag kom hem hade han köpt en bukett rosor till mig som plåster på såren!
Gud vad jag älskar honom.







Kate Winslet

Måste ge ett inlägg till Kate Winslet. Sån satans bra skådespelerska!
I Titanic får jag gåshud, hon spelar så bra att jag verkligen går in i det hela och tror att allting är på riktigt och jag hade dödat för att få hennes plats och göra den rollen själv men nu är ju inte jag någon skådespelerska. Det är faktiskt en av mina djupaste drömmar, att skådespela, men oandrasidan har jag ingen aning om jag är stark nog att göra det, att ta sig till USA och börja leta jobb men hade jag haft den lyckan att bli uppraggad av en producent på ett servitrisjobb som vill ha mig i en film hade jag nog tackat ja..

Men åter till Kate.. fyfan att få vara henne och tänka/veta att: "denna filmen har jag gjort, och gjort den så otroligt bra för något sånt här historiskt!"
Jag har inga ord till hur mycket jag älskar att hon gjorde denna rollen men en sak är säker, ingen hade kunnat göra den bättre! Tänk att få spela in en sån här historia om något så stort som Titanic! När man ser henne på bilder från filmningen och utstyrelserna osv så är hon så bra att jag tycker det ser ut som riktiga foton, från själva 1912 som folk har hittat i ett vattentät skåp.
Nej som sagt, jag finner inga ord hur bra jag tycker hon gör denna rollen!







RSS 2.0