en fullspäckad och snabb dag!

Det är rätt så roligt och lustigt att se hur marken börjar ryka när det har ösregnat ute! I 4dagar nu har det regnar från 14.30 och sen fortsatt inpå kvällen men mig bekymrar det inte iallafall för jag jobbar fram till onsdag sen tar jag ledigt i två dagar!
Har fått vårt feb-schema också, jobbar 8-14 sen paus innan jobb 18-21 igen. blir faktiskt rätt så bra att jobba så för då kan man äntligen börja traska till gymmet (som jag gjorde idag!!!) eller bli brun vid poolen!
Simon har precis somnat.. en timme innan vi börjar jobba igen -,- och innan dess kollade vi faktiskt upp hur vi hade tänkt oss att resa när vi väl är lediga! Problemet är att vi har en biljett från Phuket till Bangkok när vi ska flyga hem igen och den behöver vi bli av med för vi vill avsluta hela resan i Bangkok då jag tänkt shoppa som en tok på centrumet MBK och om vi måste ta flygbiljetten från Phuket till Bangkok igen blir det ju bara slöseri med pengar med tanke på att ta sig från B. till P. kostar ca 1500kr och varför ska vi åka till Phuket när vi ändå ska till Bangkok igen? Så just nu ser det ut som att vi ska avboka den biljetten och bara flyga mellan Bangkok och Sverige den 15april!



Angående jobbet så har jag varit ganska nedlåtande om det, men idag när vi jobba split-schema så kändes det faktiskt helt okej! Jag börjar 8 och frukosten slutar vid 11, då är det avdukning och lunchdukning som ska fixas, och direkt efter det äter jag, sen har jag bara två timmar kvar för att smälta maten innan jag kan ta mig till gymmet för att inte få håll! Sen kan jag göra vad fan jag vill i 4h innan jag börjar jobba igen 18-21 och det är faktiskt sällan det är mycket folk på kvällsmiddagen, för folket kommer inte om det regnar, då blir det roomservice och dom som väl kommer dyker inte upp förren halv8-8 och då slutar jag ju snart!

Idag var det en sån skön dag! Direkt efter frullen och lunchätandet så har vi två kvinnor på hotellet som visar sig vara här för att göra PR för hoteller och även spela in till Anna Skipper programmet så eftersom det är lättast att förklara om vad det är för hjälp dom behöver på svenska så fick faktiskt lilla jag stå för det ansvaret!
Den ena kvinnan av dom har redan vägt in sig och så för programmet och det enda krav hon fått är att hon måste hålla vikten när hon är här i Thailand för om hon kommer hem lättare så stämmer inte siffrorna överrens. Dom åker hem på måndag och börjar spela in på tisdagen för programmet! Sen i april kommer dom tillbaka för att spela in fortsättningen på hur hela viktminskningen och äventyret har gått och det kommer dom spela in på mitt jobb där hon kommer få lära sig att laga mat osv. och det blir ju självklart bra PR för hotellet! Har även letat runder som en galning efter t-shirts hon kan ha med till Sverige med hotell-logan på som hon kan ha när hon tränar men eftersom det är så kort varsel vet jag inte hur det ser ut på den fronten!
Tyvärr kommer jag inte vara med i Skipp-programmet då jag inte ens befinner mig i Phuket då men däremot har hon sagt att hon kommer nämna mig i sin blogg (hon kommer blogga om hela resan och förändringen osv) för att ha hjälp till lite på traven! Man tackar!
Hennes blogg hittar ni under namnet Beatrice Renner på finest.se! Hon har haft en bloggpaus nu ett tag men kommer att börja blogga igen nu alldeles strax!

Nej, måste fixa håret så man inte ser ut som en tok och sen blir det jobb i 3h! Godmorgon förresten Sverige som precis har vaknat bakis denna lördagsmorgon! (kl är ju 11.15 när jag skriver detta inlägg hos er men här är kl faktiskt 17.15!)

det va la själva fan..

blivit lite smått sjuk igen... skriver mer imorgon!

lediga, underbara dag!

Nu ligger vi ännu en gång i sängen!
Tog en sen frukost på jobbet sen tog vi hotell-bussen till Patong för att träffa Titti och hennes resakompis Matilda!
Fick äntligen mitt svenska goda godis! Titti hon kan hon där för att välja bra godis! satan vad gott hon blanda! Men hittills har jag faktiskt bara tagit 4bitar för det ska fasiken finnas kvar här länge!

Vart inte alls mycket sol idag men ändå har Simon bränt sig till MAX! Hittade även Håkans Bar så den ska besökas nästa gång vi drar dit, förhoppningsvis har man träffat Ammie och Elin har kommit hit från Sverige!
Shopping blev det också idag, högtalare till iPoden som faktiskt inte svikit mig hittills, dom verkar faktiskt ärliga här med såna tekniska varor och är det så att något låter konstigt så ger dom en en annan och testar så den låtar okej! Är glad att jag och simon hade våra i-prylar med oss så vi kunde testa ljudet och det impade på oss! Tog en man kan ha utan sladd på stranden!


80kr


120kr


200kr ca



när vi kom tillbaka så åt vi på jobbet och sa hejdå till en familj som visade sig komma från Hbg som är jättetrevliga så får se om man stöter på dom på Väla nångång!

shake me up before u go, go!



detta är min nya älskling!
Min andra chef(restaurang supervisor) presenterade Mango-juice igår för mig på lunchen när vi hade tråkigt!
Föll för den direkt! Rakt in i mitt hjärta!
Har inte fastnat för någon annan shake eller drink eller så än och tänkte att jag kommer komma hem och inte druckit en enda shake överhuvudtaget men tadam! Här föll den ner! Söt, sur och alledeles gudomlig!
Detta är min 3e för idag..

Nu har vi kommit hem från jobbet. Kl är ju som sagt halv10 på kvällen här, vi är ju 6h före Sverige så nu är det mörkt ute och blir nog att spela lite kort eller så innan vi somnar. Ska ta av mig linserna, sminket och allt och bara vara! Mycket gäster var det ikväll också, ovanligt med tanke på att vi har så lite att göra på dagen att man undrar om det är något folk på hotellet ens? Men det var full rulle och fullsatt så det var väl gott (inte för jag har en aning om hur kassan och kvitton respektive pengarna går till men det är inte något jag hade tänkt sätta mig in i och ta ansvar för, hatar att hålla på med pengar på ett ställe jag inte ska vara kvar på sålänge till!) Minns för några år sen när mamma hade fått ett skitbra jobb och hon hade kommit hem med en liten bit kladdkaka och några äpplen som hon fått från kocken i köket för dom skulle inte få någon använding för dom ändå och bara en eller två veckor senare blev hon anklagad för stöld både på pengar och på äplen?!?! Minns hur jäkla ledsen hon var för hon om någon är stenseriös när det gäller att hålla koll på pengar!

nej, nu är Simon uttråkad så ska ta fram kortleken! Imorgon blir det frukost och gym tidigt innan vi tar bussen till Patong för att aventuellt möta upp Titti!
Gonatt!







dagen innan helg!

Håller på att torka håret med luften som finns eftersom här inte fanns hårtork på hotellet och ska börja jobba om en timme o lite mer igen men det är bara för 3timmar sen tar jag helg! Imorgon åker jag och Simon till Patong-igen- för att sola, bada, shoppa, äta gott och självklart äntligen träffa Titti som åker om ca 15dagar eller något sånt.

Innan jag glömmer det:
Häromdagen kom en servitris fram till mig och fråga om jag var gravid..
jag uppfatta inte riktigt vad hon sa vid tillfället så jag sa "jaa" lite spontant och inprogrammerat men efteråt ändrades tankarna till "borde nog inte haft den sista glassen..."

Aja, jag är i Thailand. Vad gör det om 100år men får nog börja använda gymmet så man inte kommer hem smällfet igen till våriga Sverige! OMG jag missar påskmaten?!?!?!?!??!?!?!?!
Har jobbat 5dagar nu mellan 8-18 och ärligt talat så har jag börjat få ångest att gå dit! Visst, frukosten går snabbt o bra att jobba på men det är efter lunchen som där inte finns ett piss att göra! Igår låg jag i biljardrummets soffa och sov ?! men oandrasidan så börjar även frukosten bli långtråkig och få gäster..
Men nu har vi bara 3dagar kvar i januari att jobba på sen går vi in i ny månad och har bara 19dagar att jobba i februari sen halva mars sen reser vi runder istället!

Nej, ska borsta håret, sminka mig och dra simon ur sin REMsömn han intog sig i för sådär 3h sen..
en grej jag köpte medan jag söp på Banglaroad i Patong för någon helg sen var denna:



en skitsnygg eyeliner (det blåa) och den silvriga korken innehåller en kajal! mindre än 20kr för en ny kajal, det tackar man för!

på tal om andra saker..



förresten, eftersom jag blev på dåligt humör innan glömde jag skriva att när man ska prata om någon i artighet så säger man "Kon"(eller var det Khun?) framför namnet, typ som svenskans herrn eller miss! i början blev jag helt ute på det att jag trodde att alla hette Kon i förnamn! paha!
Och Moo betyder fläsk och Talay betyder havsmat. När en kvinna ska tacka för något säger hon Koh pang kai (minns inte stavningen) och mannen måste säga Koh pang kah! Förstår inte varför det är uppdelning på ord beroende på könet :S?! diskriminering? saker får verkligen inte blandas? dom vill bara ha större ordbok? eller är det bara så att  thailändska ska låta som om människorna är tagna ur TheSims och pratar baklänges? för det är exakt så det låter!

MVH (seriously speaking) med varma, läs jättevarma, hälsningar - mig på stranden!
trodde fan att värmen i somras när man jobbade på Simons skulle döda mig men fyfan för att jobba i denna värmen! Idag blev jag så trött av värmen att jag somna på toan!

piss

bara jobbat de senaste dagarna, jag kan säga att det är tråkigt men det har snart gått en månad och vi har bara en och en halv månad kvar så förhoppningsvis går tiden snabbare nu!

Några exempel på namn som man kan heta i Thailand är: M, Koy, Boy, Oil, Bright, Na, Ann, Duan, Man, Cha, Taj, Jumpol, Pon, Chien, Jate, och ja, listan kan bli lång..
Har suttit och lärt ut svenska också, problemen uppstod vid "vacker" och "vill"...

Aja, nu har vi fått reda på att Simons polare bara går hem till honom och "lånar" saker utan att ens fråga oss så försöker få fram från min bror om vem det var och hur han/dom såg ut för det är fan inte okej?! Är dom hans vänner kan dom väl förfan höra av sig till oss innan dom bara stamplar in dit och sätter min bror i en jävla sits.. tydligen för simon nu osså..

nu blev jag inte skrivsugen längre . hej då

similar island!

Hela dagen igår var vi iväg med speedboat för att besöka similar-islands! Underbara öar och vackert att se men resan dit var på tok för lång för min smak! Hemresan på båten ville jag seriöst bara slå någon hårt o hårdare för jag satt precis inträngd där vatten-stänket kom och jag har aldrig varit så nerbadad i salt och fick kisa hela vägen pga solen som fanns på andra sidan ansiktet när jag var tvungen att vända bort för vattnet och jag hade så ont i läpparna av allt salt som kom på mig!
Men där var vackert,  det var det och hade en mysig dag med en guide till bög, "color of Sunshine" kallade han sig, haha! =)

Idag har vi bara legat på stranden, Nai yang beach, och bränt oss rejält! Idag hade vi nog fan rekordvarmt utan någon vind så man gick i och bada vart femte minut. Men idag blev jag faktiskt lite skrämd för havet, brände mig helt mystiskt på olika ställen men dom försvann efter ett litet tag men ändå, såg inget i vattnet?:S

Något som Sverige borde ta efter Thailand är att vid nästan varje trafiksignaler så räknar en skylt ner hur många sekunder som man kommer stå och vänta tills det blir grönt, snacka om att det hade minskat stress!!






kan väl utnyttja solen den lilla tiden den är på vår balkong?






Har precis fått så härliga känslor! När jag såg den bilden och insåg vad som försegick på den tiden så kunde jag inte låta bli att tänka "fyfan vad glad jag är att jag har det jag har nu, underbara vänner, dumpat dom(egentligen den) falska jag någonsin haft, underbar man och allt runt omkring mig!"
Man kan inte låta bli att tänka så ibland, det kan tas på fel sätt men absolut inget illa menat men gud vad jag är glad att jag inte har mitt förflutna kvar i min framtid!


innehållsrika dagar..

Ännu en dag med bara sängen, vattenflaska och Sex and the City.
Igårkväll fick Simon tillochmed hjälpa mig in på toan och hela kvällen igår bara bad jag om att få spy upp illamåendet, vilket jag tillslut gjorde också! Har aldrig känt en sån lättnad och jag HATAR att spy! jag får verkligen panik när jag känner såna känslor inom mig!

Måste avsluta inlägget med att säga att jag inte gillar ryssen i den sista säsongen av satc! -.-


bilder lovades! :)

Eftersom jag gick tillbaka till sängen imorse så har jag inte hunnit äta frukost, vilket är väldigt dåligt om jag ska ta mina mediciner men det enda jag har fått i mig är lite cola att svälja ner dom med.. nu undrar jag bara hur dålig jag kommer bli på tom mage!?

Jag lovade lite bilder så här kommer dom!


uteplatsen på restaurangen

köket där simon jobbar

simons kollegor

på patongs underbara strand!

SHOPPING!

simon rakar skallen!

blodigt allvar! hahhaha jag förlorade och var tvungen att betala drinkar för 1000bath :)

försökte få med stripporna haha!

nej, vi ser inte alls skillnad om vem som är kecke och vem som är strandhjälpen haha

jag var o shoppa medans.. pallade inte ligga där i en timme fast det bara kosta 60kr för massage för hela kroppen!

ÄLSKAR SMYCKENA HÄR NERE! sverige e så ute..

jaa.. det var det

såg mitt hår verkligen ut såhär?

detta får avsluta bilderna! färgade håret i förrgår men trivs inte alls i det så får nog färga om det hemma på hotellet! :P

det ska ta max en dag!

När man går upp ur sängen för första gången för dagen och har ett par lite förstora trosor och ett par glasögon på sig och ser sig i speglen och tänker "hur fan ser jag ut!?" så börjar man inte dagen särskilt bra!
Vad fan hände med den Cia som lovade sig själv att träna ordentligt fram till 1jan då flyget skulle gå och jag kunde få plats/se bra ut i en sån där baddräkts-bikini utan mina förstora kebaber?! Den sista månaden jag inte tränade pga för kort med pengar satte verkligen sina spår.. och det värsta av allt är att jag egentligen har tillgång till gymmet på mitt jobb men inte fan har jag haft någon tid alls till det!

Varför har man inte bara en knapp som man kan trycka på och VIPS så är det man vill ändra på ändrat! Jag har ingen aning om vem eller vilka slags personer/kön som läser min blogg men ohboy, dom som vet vem jag är och har sett mig i omklädningsrummet och dom som är närmast mig vet om att jag har ungefär en kupa större än den andra. och det enda jag känner för är att fixa mig lite.. Hade mina föräldrar stöttat mig? Pappa har jag redan pratat med. Mamma också för den delen men jag förstår varför hon inte direkt gillade det jag hade att säga men jag trodde inte att min pappa skulle säga det han sa men det glädjer mig lite. Hade inte min pappa stöttat mig hade jag nog tänkt annat.. tror jag är en såkallad "pappas flicka" och har nog alltid varit. Minns när man var ygnre och var med pappa i källaren eller garaget, byggde en till vägg eller rev en vägg. Var alltid lika stolt över mig själv då jag visste exakt hur verktyget såg ut när pappa bad mig räcka han det.

Men just nu undrar jag, kan jag genomföra detta? Jag är ju faktiskt skyldig Simon först så det måste fixas först men jag hoppas jag kan fixa tillbaka det snabbare än förra gången jag var skyldig han pengar!
Just nu ser den där knappen väldigt lockade ut att skaffa...

våra lediga dagar plus thai-sjukhus!

har varit mycket de senaste dagarna!

I torsdags tog jag, kecke och simon bussen till Patong och började med att leta efter något billigt motell med dålig AC, kondommaskin och fläckar på lakanen. vi fick typ det men vafan, vi skulle inte vara där så mycket ändå!
Efter boendesökandet tog vi handdukarna till stranden och var där hela dagen och vid 5-tiden gick jag och Simon och klippte av oss håret och sen blev det shopping innan vi drog ut på en runda på stan! Patong är konstigt.. strippor, mycket spel inblandat med dricka (4 i rad osv), ping pong-show med tjejer som stoppar upp 4pingisbollar i fjaset, drar ut 4meters sjalar osv, insektsätande och jag vet inte vad.
Klockorna var olika så vi vet inte riktigt när vi var hemma och somnade men 11 fredagmorgon var vi uppe påväg mot stranden igen och brände oss ännu mer! Simon kallar mig för röda mulen!

Idag blev det iallafall jobb igen men inte sålänge för kl13 blev vi upphämtade för att ta oss till sjukhuset för att ta blodprover och tester som hotellet ville ha i sina dokument (om jag fattat det rätt..) och jag fick även tid för gynekologen för att se vad fan min mens-mage ville mig?! Jag lägger mig på britsen för att få ultraljud och när allt sätts igång är det första jag ser en svart bubbla med två vita prickar i.. "jaha, då var det hemresa till sverige som ska ombokas och göra ett beslut" tänkte jag.. men som tur var sa läkaren "lugn, det är bara din äggstock!".. ha ha.
Det som tog mest tid var fan när jag fick reda på hur mycket sjukhuset tog för undersökningarna och medicinerna.. 4242bath.. och det var något som vår manager (som tur var med oss) inte accepterade då han jobbat för det sjukhuset innan så han fixade det. Det visar sig att jag har en infektion i hela inner-fjaset(livmoder osv) och en annan sak till (nämns inte) så nu går jag på 3olika thai-mediciner som kommer få mig att må illa, bli hög och spy lite. känner på mig att denna veckan inte kommer bli rolig att jobba på.
Direkt efter sjukhuset satte jag mig för att få bort min utväxt och skulle få håret mellanbrunt med highlights men istället blev jag mahogny-brun-guld med highlights.. aja, ut i solen och köpa färg på 7-11 så är jag nog redo igen!

bilder får komma upp imorgon för internet fuckar sig här!

Patong beach med... pingpongshow?:S

blev inget skrivande igår. mens-magen är inte vad den ska och idag skulle vi egentligen till sjukhuset för grundundersökning och jag även för gynekologen för att se vad fan det håller på med där nere men fick mejl igår att den blev flyttad till lördag så halv 12 sitter jag, Simon och Kecke som kom hit igår på bussen ner till Patong för att festa, klippa håret, shoppa och bli bruna!

Igår blev man halvt hemskickad från jobb/halvt gick av mig själv.. Först ville dom skicka hem mig men jag föreslog att jag skulle försöka. När jag kom till jobbet gav dom mig boiled rise eftersom enligt dom skulle det hjälpa för magen, det enda det gjorde för mig var att ge mig väldigt mycket saltsmak i munnen..

Nej, nu ska jag kolla klart på ett avsnitt av satc och sen kanske packa för det blir övernattning i Patong efter PingPong-showen, ätande av insekter och 4öl för 36kr som Kecke blev gladeligen förvånad över! Tyvärr vet jag inte om ni kan leta upp denna showen på internet då man inte ens får fota skiten där inne men kan säga att vad jag har hört så är det mycket saker som kommer ut där det inte ska komma ut, bl.a. kycklingungar eller en faktiskt pingisboll som kommer utskjutande i full fart från... ja, ni vet säkert vad jag menar?

en snabb men tråkig uppdatering!

jobb jobb och jobb. om två dagar blir det mer bloggande men eftersom det inte finns så mycket äventyr och shopping så blir det tråkigt! ska försökta få in mer foto på hur hotellet är där vi bor och mina svettiga och tjocka jobbekläder som jag fått!
Idag jobbade vi 8-14 sen fick vi paus för att lägga oss vid poolen med en sorbet-glass och sen kl18-21 jobbade vi igen där jag fick för första gången vara middas-värdinna. Hade 8 finskar som skulle ha drinkar och det tar en sån jäkla tid för personalen att reagera och göra dessa drinkar och jag hatar att få folk att vänta så fick t.o.m gå ner för att be om ursäkt för väntan!

en punkt till som jag gjort mig misslyckad på:
- igår hade jag en bricka med en öl, två sprite och en ananas-milkshake.. ni tror inte att jag råkar välta brickan en liten aning men ändå så att allting ramlar ur brickan precis när jag har brickan 2cm från bordet!!!???
detta blir mitt sista serveringsjobb.. men dock är det roligt med mycket svenskar! har en som är på pricken lik pappan i Madicken och som även är med i Sällskapsresan!

JUST DET: STORA BOKSTÄVER EFTERSOM DETTA MÅSTE UPPMÄRKSAMMAS!
jag och Simon gör vår egen lunch eftersom vi inte klarar av den thailändska starka maten och idag medan jag åt mina pommes sätter sig tre thai-arbetare mitt emot oss och vi kollar lite underligt ner i deras ena skål. efter ett tag när jag börja tycka att maten såg ut som en hand får vi reda på att det faktiskt är kycklingfötter dom äter..
OCH JAG SMAKADE! paha, trodde jag aldrig jag skulle göra för det var inte en vacker syn det där! MEN JAG ÅT! Nu har jag ätit kycklingfötter och haj, det trodde jag inte om mig för jag är väldigt mån om vad jag stoppar i mig i munnen!



var tvungen att fota att vi faktiskt åt det!
dock inte denna bilden, den är snodd från google men det såg exakt ut såhär. jag råka fota med mobilen och kan inte lägga in det på internet!

en sån där tradig, rastlös dag

jag blir aldrig van vid att dom som jobbar på vårat hotell där vi bor inte är bra på engelska. man vet aldrig vad man får när man beställer på roomservicen från restaurangen...

med solen i ansiktet som sticker fram mellan de tunna gardinerna från balkongen så gjorde det svårt för mig att sova så just nu väntar jag på maten och sen tänkte jag leta upp dom jäkla panodilen som Simon aldrig hittade igår men får väl se hur det slutar.. rummet är såklart städat för här såg ut som kriget! sen får vi väl se om jag kan få den sömn jag behöver! tur att man har hela satc-boxen med mig så man får lite underhåll!



häromdagen så tog vårat toapapper slut och skulle ringa efter mer.. tror inte dom riktigt förstod för det enda dom sa var "no we dont have".. trodde jag skulle låta mitt inre komma ut andra vägen istället men Simon fick gå ner till lobbyn och förklara istället haha! just det, dom kommer till rummet och städar bara EN gång i veckan.. nämnde jag att det kommer små röda myror från fönstret i badrummet och att jag fäller hår alladeles för mycket i denna värmen! här ser för jävligt ut med andra ord!
Bilder på boendet kommer alldeles strax!


en vecka nu här i thailand

Blev inget jobb idag. Efter all migrän har jag inte sovit ett skit inatt och tuppen, hunden och flygplanen gjorde itne saken bättre! Kände mig dum mot Simon som får äta frukost själv, jobba själv och inte kunna prata svenska med någon men vad ska man göra? :/

Ska försöka sova igen det jag har missat inatt, kanske först äta något från hotellrestaurangen så man inte vaknar upp helt tom i magen! Rädd att man ska komma hem smällfet istället för att vara brun och fit, för gymmet och träning har inte blivit så mycket som man trodde med tanke på att man inte direkt kan eller orkar springa på ett löpband direkt efter man jobbat, gått och stått upp i 10h.. är bara ledig två dagar i veckan men igår fick vi reda på att om vi ville kan vi ha "splitade" tider, att man jobbar från 8-12 sen börjar man igen på kvällen kl18-21 och det låter mycket bättre och skonsamare för mina knän.

Hittills har det inte blivit så mycket upptäckter och därav blir det tråkigt här i bloggen men det kommer nog igång snart! Tänkte att jag skulle sy upp några klänningar jag har i huvudet. Den lilla svarta jag har där hemma är för liten, tuttarna får ju fan inte plats! kan dom inte sluta växa snart?! paha!
Något jag tagit reda på hittils är iallafall:

-
dom har inte numret 13 (har inte vissa heller i Sverige men detta visste inte jag)
- dom små "tempelhusen" som står lite överallt handlar om själar. att innan man byggde sitt hus eller affär på den platsen så fanns det en själ där innan, därför har man byggt ett mini-tempel till denna själ så att själen inte ska tro att man bara skjutsar ut den från platsen! (om jag fatta det rätt från kökschefen)
- alla hälsar på alla, och då menar jag alla!
- man tar inte en thailändare på huvudet, varför vet jag faktiskt inte?
- kvinnorna får inte gå in till templet med linne och korta shorts eller kjol.
- ett ord kan betyda flera saker beroende på vilken ljus och mörk tonart du har i uttalet och hur högt och lågt man säger det. "ma" betyder bl.a. häst och ..något jag inte minns haha
 
och sen var det en massa annat men just nu har jag inte lust att leta efter lappen jag skrev allt på! :P

"den alien ser ut som en katt?:S"

Har faktiskt tyvärr inte så mycket att skriva. jobbat de senaste dagarna och är helt slut! Känns som man varit där i en evighet och idag var den värsta dagen.. Igår tog kökschefen mig och Simon till ett köpcentrum som heter Lotus i Phuket Town för att handla arbetsbyxor till mig som jag använde idag och med ett par glansiga "oluftiga" byxor till en tjock pikétröja till kan ni tänka er hur mycket jag svettats idag. Det har bara runnit och runnit och jag har ju itne sett så "välkomande" ut direkt. All denna värme gjorde ju självklart att jag fick migrän och fick lägga mig nere i omklädningsrummet som finns i källaren men det gjorde inte så mycket skillnad. Fick ignorera migränen efter tuppluren och timmarna gick på snabbt men nu har den kommit tillbaka igen och mår bara så illa!

Tror personalen tycker det är rätt skönt med en svensk servitris för här är många svenskar på hotellet. Nu ligger vi nyduschade i sängen. Direkt efter jobb tog vi badkläderna och hoppa i poolen för att sen ha middag med pastabuffén som stod på menyn ikväll. Hittade någon konstig film på TVn och kan ju säga att thailändare har inte normal TV-smak någonstans. Så dåliga filmer och inget är textat mer än på thailändska.

Några misslyckade saker jag lyckats göra hittills är att dricksen (3mynt typ, vet inte hur mycket de var) hamnade i brunnen i köket och spolades ner, sen idag fick jag en bricka med två coca cola, en ananasmilkshake och en öl som jag skulle ta till ett bord och ni tror inte brickan välter precis när jag är 2cm från att ha den på bordsytan?...efter det gick det bara utför i mitt huvud.

Nej, huvudet skriker och filmen på TVn fick plötsligt aliens på forntiden.. såna här kvällar har vi när vi jobbar dagar i veckan!

första jobbdagen

första jobbedagen och säger bara en sak: ska aldrig mer klaga på hotellpersonal! fattar inte hur dom kan stå upp i 10h och vissa har ju fan klackar!
mina fötter känner jag inte och mina knän har inga leder längre..
kl är halv 8 på kvällen här och jag är redo för sängen!
trodde jag bara skulle jobba som frukostvärdinna mellan 7-11 men nej,
jobbar mellan 8-18 fram till nästa fredag... (02-12 för er i sverige)..

men får hoppas att jag vänjer mig snart, kan inte göra så mycket!

molnign dag men bränd ändå!

molnigt men ändå bränt mig! kl9 satt jag i frisörstolen och korta av mitt hår. inte så mycket men får testa på och sen se om jag ska ha det kortare.
Tog taxi in till Nai yang beach för lite sol men det varade bara i en halvtimme sammanlagt sen vart det moln men ändå har jag lyckats bränna ansiktet och bröstet!

Vi mötte sedan upp Simons chef och hans två döttrar Vera och Alice och körde till ett vattenland som heter JungleSplash.. inte värt 300kr men roligt var det den timmen vi var där, haha!
När dom hämtade upp oss och vi skulle köra hoppade Vera och Alice upp på flaket på Jeepen och frågade stort:"kan man sitta där?!" JA klart, säger dom men när vägarna inte är dom bästa så får jag nog ta med en kudde nästa gång jag vet vi ska köra många i bilen!

Vad har mer hänt idag..?
blivit blåsta på taxipengar nu ikväll så blev att vi lämna gubbarna och fortsatte gå men som man alltid gör i Thailand så hittar man en bra och billig taxi bara runt hörnet ;) så det man ska tänka på när man är här i detta landet är att om tillexempel man är ute och shoppar, hittar en fin sak man vill ha men inte har tillräckligt med pengar så ska man inte få panik och börja tigga runder, för då kan man bara gå hem tomhänt, äta och sova och gå till ett annat ställe dagen efter för sakerna finns överallt!

Ska även förstöka lägga in en massa bra tips på¨vad man ska tänka på och så här i Thailand! Något jag läste på hotellet vi arbetar på är att man inte ska ta en thailändare på huvudet.. varför? ingen aning.

patong beach


arbetsplatsen


mat-marknaden! fast fanns två stånd där det fanns nödvändigt skit!


man måste bara älska denna totlen på drickbaren på Nai yang beach!
här fanns det inga nät från maneterna men vår ena chef sa att dom inte haft problem ännu iallafall!


bilresan dit! Vera till vänster och alice till höger!


Just det, käkade BBQ-middag på hotellet idag(det vi arbetar på) för att få se uppläggen och vad som kan tänkas komma för Simon. Alla har hälsat på oss idag och vet nu vilka vi är och imorgon kl8 börjar vi med frukost, sen hitta kläder, presentera oss för alla och gå vid sidan om för att lära oss lite! Maten är nog det godaste jag ätit där! Ja, förrutom Simons mat ofc! ;)
Mer bilder finns på facebook! Nu ligger vi och tittar över hur det går för Simons syster som är och tävlar i bowling, tre året hon deltar i denna tävlingen och dom senaste två har hon vunnit.. 100.000kr per gång.. håll tummarna!

uppdaterar mer ikväll!

mellanslagsknappen e helt cp så får se om det e bättre ikväll! får ju snart slaganfallpå datafan!

Dag 4 - Patong beach

Vaknade redan 8 idag och kände att det var skönt med tanke på att om två dagar måste vi vara uppe senast halv7 om vi ska hinna äta frukost, duscha och göra oss(mig) fin och cykla till jobbet så vi är där 8.00. Men det kluriga ör när Simon inte vaknar och man själv somnar om och vaknar av att det är Simon som väcker mig lite över 10 och man känner bara "nej jag har minst 3h kvar att sova!"(då är kl 7.00) men vi fick ta oss i kragen, packa väskan och bege oss till vårat jobb för att se om vi kunde få gratis skjuts till Patong med en buss som går varje dag och med turen vi har så kom vi tio minuter innan avgång! Var på Patong beach vid halv1 och låg fram till halv4, vågade tillochmed att bada bland maneterna?! Nej jag skoja, dom har ju självklart stängt av med nät så de inte ska kunna ta sig in! Men det är det jag tycker är konstigt, dn första flickan (vad jag hört) dog år 2008 av de kubmaneterna men det är inte förren nu dom uppmärksammats och folk blir rädda men dom har ju funnits där hela tiden? Vart man än går så finns det fara? Ungefär som hajarna i Egypten nu, vadå har folk itne vetat om hajar eller? Filmerna gjordes ju ffs för 30-40år sen?!

Nej, iallafall mitt i shoppingen (där vi även skaffa ett telefonnummer!) så klev vi in på en frisörsalong för att klippa oss men dom hade så mycket att göra så hade inte hunnit bli klara innan bussen hem gick.

Fick såna fula märken på tuttarna från igår så minsjäl o dar ATT jag solade topless idag utan att bry mig ett enda dugg! Men efter det började ju alla ta av sig verkade det som så vem bryr sig? Samma gäller det för tuttar som med hajar och maneter?! x) haha, DOM FINNS FAKTISKT!



hitta en snygg(läs ful) men välbehövlig solhatt(50kr) och ett par brillor(50kr) då jag glömde mina hemma(?!:S)
Simon hitta en snygg kepa(50kr) eftersom han snaggar sig imorgon och kommer bränna skallen av sig! (h3h3)


köpte två ringar från en säljare på stranden! båda två för 160kr. han ville dock ha 340kr först men fan så rik e jag inte haha!
(hanna, något du känner du vill ha liknanade?! mät runt om dina fingrar och säg till!)

Nu ligger vi utslagna med mina svullna fötter och en bacardi i handen och ska kolla på våra internet-kopierade-DVDer vi köpte. En säsong med mina kära töntar i B.B.Theory och Get him to the Greek. Måste faktiskt säga att dom var ärliga om vilka som hade bra kvalité och inte. Samma med killen vi köpte SIM-kortet av som hjälpte oss med att fylla på och installera till oss! Älskar Patong!

vi hamnade på Airport Mansion

Nu har vi anlänt på det andra hotellet, inte lika stort och det är bara ett sovrum och duschrum med balkong där solen ska lysa in på morgonen har dom sagt så det blir nog bra ändå! funkar för mig, speciellt när det finns HDMI-uttag i TVn vi har på rummet för förstår inte thailändska filmer ett dugg!

Vi har fram tills på torsdag att vänja oss och hitta lite ställen, se hur man ska ta thailändare för det har jag glömt sen förra gången och det är så svårt för nu när vi bad om mer galgar så sa hon att hon skulle försöka hitta men inte var säker (nyöppnat hotell) och det låter lite på dom som om världen går under bara för att hon inte kan fixa mer galgar och man känner sig lite dum när man står där och försöker förklara på ett bra och trevligt sätt att det verkligen inte gör något! haha

Nu är man nyduschad, bränd på tuddorna är jag också men jag klagar absolut inte! Här är varmt men det är varmt på ett skönt sätt och inte så man får panik! Nu måste jag bara hitta en solhatt, tottar, en frisör och solbrillor!


en mörk bild blev det men där ska finnas en plattTV på en svart fin tvbänk med hyllplaner!

en dålig bild utsikten, mer bilder från stranden och jobbplatsen kommer ju lite senare! har glömt att fota med Simons kamera som man kan lägga in bilderna direkt på datorn men får bli när vi är lite mer bruna så vi inte ser så bleka ut! ;)

just det, glömde säga..
ungefär 200-400m snett om våran balkong har vi landningsbanan. behöver jag säga mer?

vårat hotellrum! (om videon vill funka-.-)



iallafall så är vi framme sen ett par timmar tillbaka och fyfan! ta aldrig två plan efter varandra! speciellt inte om du har korkade australienare framför dig -.-
allafall så när vi kom till det underbart fina hotellet fick vi vänta i 3h innan dom andra som hade vårat rum skulle checka ut och mitt i all den svevan förstördes allt...
vi fick reda på att vi bara skulle bo på hotellet inatt och flyttas till ett annat imorgon närmare flgplatsen men det var liksom inte det vi kom överrens om och vi kan ju inte bära simons köksknivar över hela Phuket bara för att han inte bokat in oss..känns lite som man inte är välkommen för tagit kontakt med oss har han ju inte heller gjort :S så nu har vi några valmöjligheter men dom återstår att se. just nu känner varken jag eller simon för att arbeta utan bara semestra runder och kanske komma hem lite tidigare med tanke på pengarna..

1januari 2011 - nu börjar det!

Ville bara säga hejdå! ska äta frukost med familjen och sen kör vi!
legat spyfärdig hela natten för har varit så nervös och med mos på grädden så gick inte klockan på iPhonen igång så när pappa ringde på 8.00 fick jag panik!

PUSS!

Gott nytt år 2011

om 12h sitter vi på flygplanet och jag börjar bli duktigt nervös!
väskorna är packade, bilen är avställd, kläderna som fått bli planerade ligger framme, alla satc-skivor är med, saker är undanställda och nycklarna till varje förälder samt källare, post och tvätt ligger framme. Nu känns det som att vi har fixat allt.. bara att väga väskan...Simon gick för att hämta den nu så får vi se vad det slutar på...

...20kg! 20kg kvar! fast har ju min lilla resväska men den vägde bara 9kg så det är ju lugnt!

Nyår firades med att bogsera ut bilen till Vejby eftersom vi misstänker att det bildats en isklump i bensinrören för allt annat går igång och snurrar men alla och allt tyder på att det kan vara det så den får väl helt enkelt värmas upp :P
Åt middag hemma hos pappa och sen kom syster med sin kille Alex. Blev lite filmer och mys och sen anlände mamma med Patrik. Blev förvånad att det faktiskt var mina föräldrars idé att fira nyår tillsammans men allting gick väldigt bra och inga tjafs eller något!
Inväntandet av nyår hände på balkongen hos pappa med champagneglas och fejk-champagne-cider och pussar på Simon! Men efter ett tag blev det så jävla kallt att vi gick in igen och rundade av det hela eftersom det blir en tidig frukost med familjen hemma hos oss och sen kör vi vid tio-tiden!

Gonatt och gott nytt år, hoppas ni får en skitkall, sugig vinter här i Sverige för själv kommer jag ligga på stranden och njuta av massage, underbar manikyr och pedikys samt misstänka att klippa av håret med tanke på värmen(det växer ju alltid ut igen, eller?;))!

RSS 2.0