tillbaks i aonang!

Ja, vart ska man börja nu då?
Vi åkte som sagt till Koh Lanta i ...söndags? och låg och kolla på regnet..
Nej okej inte bara men dåligt väder var det iaf förrutom igår så då låg vi min själ o dar på stranden med varsin drink fast molnen stod framme men brända blev vi iallafall!
Vi lyckades hitta ett postkontor här också så vi köpte med oss en stor kartong, fyllde den och skicka hem den så nu är vi 10kg lättare!
När vi stod framme i kassan för att invänta de höga siffrorna på 7000bath-nånting som vi hade räknat med så säger kassören: "-ooh expensive för you, 4600bath!" jag&simon: "OKEJ:D" och kassören kollar konstigt på oss men när man får ett mindre pris än vad man räknat med blev vi bara glada att få bli av med skiten! Man packar med sig så otroligt onödigt när man bara använder en tredjedel av det!

Resan dit var ju som sagt ett helvete men resan hem var nog ännu värre.. han kom en halvtimme för tidigt med taxibussen så vi fick ingen frukost, sen var det bara jag och simon i bussen och helt plötsligt stannar han till och där står vi i 20min utan att veta var som händer. Men efter dessa 20min kom en buss bakom och lämna av folk som skulle med oss över till Krabi men när han sen kör vidare så kör han ner till vårat hotell igen och hämtar upp en människa som skulle med oss.. då undrar jag nu "varför hämtade han oss en halvtimme tidigare, lät oss sitta i en rutten bil i 20min och sen ändå skulle hämta en annan person vid vårat hotell?!"
Aja, detta var självklart inte allt för när han sen kör iväg igen stannar han helt plötsligt och inser att han kört 100m för långt så han BACKAR hela vägen tillbaka till dig han skulle sen efter detta stoppet så kör han ner till vårat hotell ytterligare en gång till och såhär höll det på i en timme.. Han visste inte var hotellen låg, han kunde inte köra, han kunde inte se ut för det puckot hade ju tonat alla sina rutor på bilen så han fick dra ner fönsterrutan eller öppna dörren ibland för att se vart han körde... Vi var måttligt irriterade iaf men efter att ha lantat på Krabi,kört igenom några översvämningar, sett vägar försvinna och hus som rasat så landade vi äntligen på J-hotell!

Ikväll står det buffe på schemat. Vi hitta ett ställe som heter Bernies place där dom har grillbuffe varje kväll för 250bath och då får man verkligen något för vart ända öre! Så gott och så mycket mat inklusive glass till efterätt! Här kan man dessutom hitta en bra turistguide eller vad det nu heter, men en sån person som kan boka och hitta bra och billiga resor till en, vi ska dit nu ikväll igen och boka resan till Bangkok för vädret sägs inte bli bättre. Men nu sa Simon att vädret är bra i Hua Hin så vi kanske drar dit först.

Vi hann även med att köpa filmer på Koh Lanta, vi blev "black swan", "love and other drugs" och "social network"-rikare men jag fick även med mig en dvd med Tom&Jerry! Vet man inte vad man ska köpa till mig i present så är T&J-filmer ett perfekt val, skojar absolut inte! Det kan få mig på det bästa humöret som finns, älskar det!

Black Swan - inte den sortens film jag trodde men jag gillade den skarpt! Mila Kunis trodde jag inte kunde klara av en sån roll hon hade och trodde inte det skulle vara en rysare. Winona Ryder var bara rälig med sin hackande nagelfil i ansiktet :S om ser jag den gärna iallafall! Social network var också bättre än vad jag trodde men vettefan asså, jag tyckte han stal idéen till facebook!


"no, no frog. taud!" -what? "yes. taud! ruppit" -aaah!

Idag har det bara sugigt!
Igår när vi bokade resan till Koh Lanta fick vi höra att vi skulle åka dit i mini-buss med AC och sköna säten och att dom skulle hämta upp oss kl10 på vårat hotell i Aonang.
Hämta upp oss gjorde dom men vanen var väl från 1900-frösihjäl och ingen AC. Men det var inte allt. Helt plötsligt stannar den till vid ett turistinfo-ställe och säger att vi ska byta bil. När väl den nya bilen kommer efter att ha suttit och lyssnat på spöregnet som pågått hela dagen kom bilen.. Flackbil med tillsatt tak över huvudet med inga fönster och blöta bomullsdynnor.. sa jag att det spöregnade också?

Detta var inte över. Efter tio min stannade vi för att byta bil igen men när vi kommer fram så ber dom oss om biljetten till Koh Lanta som självklart det första stället har behållt. Vi visste ju inte om något byte så vi tänkte ju att det inte var något konstigt med det! Iallafall så kom en redig minibuss och vi kunde äntligen lugna ner oss och sova en stund. Vi kom fram sakta, förvirrande men säkert till hotellet vi fick medbokat i erbjudandet, Pearl Beach resort som ligger precis vid stranden men som vädret ser ut att vara nu de närmsta dagarna ska det regna hela tiden. Därför har vi bestämt nu att om det inte blir bättre väder tills den 1a så drar vi till Bangkok för att se vaxmuseumet, bio, köpcentrum, skytrain, floatmarket osv för varför bara sitta i en bungalow och invänta bra väder och kanske missa massa spännande saker? Blir det bra väder drar vi vidare mot Hua Hin och sen tillbaka till Bangkok!

Dagen här i Koh Lanta har bestått av att smaka på restaurangen vi bor vid, spela yatzy och ligga i sängen samtidigt som man ser dåliga vampyrfilmer på TVn. Jag har varit skitdeppig över vädret och sa till Simon att om det inte blir bättre drar vi till Bangkok.
Nu har vi precis ätit middag med en stirrande padda precis bredvid mig som iaktog min mat och ja, invänta natten med troligen mer regn. Gonatt!

idag drar vi till Koh Lanta

Ja som ni kunde se innan så blev det en utflykt igår! Vi hade strålande tur med vädret och solen sken utan att vara för varmt!
Vi åkte först till Hot spring waterfall här i Krabi, sen vidare till Emerald pool som var så otroligt halt att jag inte är förvånad att guiden(som för övrigt sög!!) sa åt oss att det är lättare att hoppa i än att gå i så halt var det.
Sen blev det en jävla biltur, alldeles för lång bara för att äta lunch men då tänkte vi att det ändå måste vara här vi ska rida på elefanter för varför skulle vi åka ut så långt i ingenstans för bara lite mat?? Men jo, exakt så låg fallet till och när vi ätit klart hoppa vi in i bilen igen..
Kan säga att utflykten var inte värt pengarna då man kände att man baaaara satt i bilen hela tiden påväg mellan ställena. Näst sist var Tiger Cave Temple där vi var i 1.5h bara för att folk ville hinna gå upp 1500trappsteg upp på en klippa för att se utsikten så där satt jag och Simon och käka glass i 1.5h. Men när vi sen satte oss i bilen hörde vi bara att det verkligen inte var värt att gå ända upp dit så kan väl säga att resan var slöseri med tid för elefanttreekingen var inget vi vill göra om heller! Djurplågeri rent utav helvete! Den ena elefantföraren hade ju tydligen blod på sin pinne dom leder elefanten med!
Det enda som var najs var waterfall. Att sitta mitt ute i junglen i 40-50grader varmvatten som forsar ner på en var underbart men enligt min åsikt kunde man bytat den 1.5h på tiger cave och lagt den timmen på waterfall där vi bara var i 45min..

Och en sak till: japaner är nog dom mest irriterande människorna! Fotar minsta lilla sak, minsta lilla myra(ooh jag skämtar ärligt talat inte!!!) är försenade något så in i helvete HELA TIDEN och kan inte prata med låg ton!!! Ni skulle sett mig och Simon denna dagen, den var inte nådig!! 

Nej, en sista sak: Jag blev helt plötsligt väldigt skitnödig när vi besökte Tiger Cave att jag självklart bestämde mig för att gå på toan och göra något åt saken. Men smarta som thailändare är så går jag ut lika snabbt som jag kom in på toan för inte fan fanns det papper på toan!! Nej papper ska inte finnas på toan för där har vi en sprutvattenslang som man ska tvätta stjärten med!!!!! "hade jag velat komma ut blöt om röven så hade jag väl förfan lika bra kunnat bajsa ner mig och gnuggat runt det på skinkorna!!"

Iallafall
för att göra det lättare för er läsare att förstå vad som kommer hända de närmsta dagarna summerar jag att jag och Simon boka allting fram tills den 2april igårkväll. Vi hitta ett bra erbjudande på Koh Lanta med transport och hotell för ett billigt pris, samt att få sitta på gränsbussen den 1april för att förlänga vårat visum och åka över till Malaysia ett tag!

Nej nu måste vi packa om våra kaos till väskor sen leta frukost!!

hot springs waterfalls, tiger cave, emerald pool & elefantridning




två dumma hundar!

En sak som var positiv idag var att jag kom på att vi har Cartoon på TVn här. Elle ja, det heter Boomerang som det blivit omdöpt till men gamla avsnitt från min barndom finns där! På kvällarna ses det bl.a. RosaPantern och nu ligger vi och kollar på "2 dumma hundar"!
Kvällen har bara erbjudit oss regn och regn men när jag insåg att jag var hungrig tvingade jag ut Simon på gatorna! Vi försökte även få tillbaka pengarna vi inte fick användning av idag för utflykten men det hela slutade med att vi bestämde oss för att stanna här i AoNang ett par dagar till i hopp om att bättre väder komma skall. Det verkar liksom som att de bästa utflykterna för Krabi görs härifrån och eftersom vi har tiden så får vi antingen offra ett par dagar om det nu inte blir bättre väder eller så hade vi kanske missat ett par upplevelser om vi hade dragit härifrån som planerat (imorgon alltså).

Denna eftermiddagen har bara bestått av massa ångest över vädret men vi får väl helt enkelt roa oss med yatzyspel, kinaschack och dubbade filmer på TVn och är inte vädret bättre om ett par dagar drar vi våra väskor mot Hua Hin och skiter i att sticka till Koh Lanta då det ändå bara är en avslappnings-ö utan sevärdigheter. Men blir det bättre väder och vi gjort våra utflykter vi vill så drar vi nog ner mot Koh Lanta iallafall för att njuta av solen som gömmer sig bakom molnen nånstans och sen vidare mot Hua Hin.
- Det enda vi har som i-landsproblem är: "var tar vi oss bäst om vi ska förlänga vårt visum, kambodja eller malaysia?". Med andra ord så beror allting på vädret som just nu suger rumpa!


för första gången på ca 2år!?

Idag ha det varit en riktig PMS-dag.
- Imorse kom vi inte iväg för det regna när vi gick och köpte frukost och har regnat resten av dagen i all ära med!
- Håret kan inte vara tunnare, fulare, solblekt, trasigt och kortare än vad det är nu. Jag skulle lyssnat på min syster!
- Hatar mig själv för att jag kom på idéen att jag vill prova på att vaxa benen men hatar mig ännu mer då jag kom på att jag raka benen igår och inte kan vaxa idag.
- Hatar att solen inte är framme för detta ger känslor att man kommer komma hem som en vanlig vitlök igen.
- Hatar att jag inte är rödhårig längre och inte kan bli det förren jag kommer hem.
- Hatar att jag inte har en frisyr alls och inte kommer kunna göra det på ett jäkla bra tag!
- Hatar att Elin flyttar till Norge om en vecka och jag står utan frisör där hemma. (förrutom maisie men nu menar jag utbildad!)
- Det blev donken idag till frukost eftersom vi var uppe med tuppen för att hinna avboka utflykten!!!!

Som ni kan märka så har det handlat väldigt mycket om håret idag. Att något sånt fjöntigt kan förstöra hela min dag, mitt humör. (okej jag ska ha mens också om 1-2dagar så det kan förklara varför jag är så brydd/irriterad av mig hehe)
Varför lyssnade jag inte på min syster? Varför klippte jag mig och fick för mig att mitt hår växer som ogräs och skulle vara tillbaka växt tills jag kommer hem? "PAHAHAHA" är det enda jag kan säga just nu till mig själv.. Och dyker inte solen upp när vi är på Koh Lanta så tror jag att jag tvingar med Simon till Bangkok tidigare där det ändå inte finns stränder!

Det enda som var positivt idag var att jag och Simon gick på promenad och slutade med att vi hamna på en beauty-salong, där vi kom ut nymasserade, nytt ansikte och nya naglar rikare! JAG HAR MÅLADE TÅNAGLAR FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ TYP 2ÅR!!!!!!!!! dock ser det lite miffo ut eftersom min högra stortånagel inte är målad.. men fina blev dom så det ska jag ha där hemma också även om folk kommer fråga varför den ena naglen inte är målad men då är det väl bara att säga som det är, nagelsvamp so what? vanligare än vad man tror ju så det är väl ingen nyhet :)

snälla säg att dessa mensdagarna går över snabbt! tycker synd om Simon men just nu tror jag att jag ska ligga käften med datan i min ensamhet så han inte får ta skit! Men igår sa jag faktiskt förlåt för mitt humör och irritatationer men att han vet att det inte är något att bry sig om. Blir bara lätt så att jag blir förstörd om inte mina dagar blir som jag planerat när jag har PMS.

någon hörna bakom en gränd runt om en stolpe.. typ



där hitta jag denna andra skönheten som jag glömde lägga upp i förra.
60kr och jag blev genast en färgglad tös!
hitta egentligen en annan med 70tals-färger men när jag skulle prova den för andra gången då jag kom på att jag kanske testat den upponer första gången och därför såg konstig ut så blev säljaren helt plötsligt en bitch och sa att jag inte fick prova den så då slängde jag den och gick. Jag trodde thailändare ville sälja saker. Även om jag kan förstå att man inte vill ha personer som provar om o om o om igen men hade hon låtit mig provat hade hon antingen vunnit större lön eller bara helt enkelt sluppit mig.


"a street in ao nang" 200kr



denna skönhet blev min tack vare Simon. Han hitta jeans och jag denna och vi lyckades få båda plaggen för 400kr! Påminner lite om Maisies studentklänning i urringingen(stavning?) men det skiter jag i för den är vacker!
Perfekt med pricken över i:et till sommarbruna ben! Invigdes ikväll när vi gick ut och åt på en mexikansk restaurang och det enda jag sa var "snälla säg inte att jag fått mammas spiller-på-varje-plagg-man-har-på-sig-genen! paha sorry mamma! Men jag spillde inte!!!

Ikväll har vi bokat för utflykt till Hongöarna som vi ska på imorgon om vädret tillåter och sen
gick vi mest bara runder, såg mopsar och blev galna, tog några drinkar eftersom varenda bar verkar
desperata efter besökare, jäklar vad tomt dom hade!
Men nu stänger internet om 20min så måste sluta nu så jag hinner
kolla min mejl innan!
PUSS&KRAM!


slapp stranddag med en bikini rikare

Idag har vi inte gått många knopp.
Vi vaknade ganska tidigt men låg och drog oss i sängen ett bra tag innan vi bestämde oss för frukost.
Vi klädde på oss för att inta en god restaurang som kunde ge oss både frukost och lunch (är det det som kallas för brunch?:S) men inte en enda hade öppet så vet ni vad vi åt till frukost? JO burger king.. det var gott men gör det gärna inte till frukost en gång till :S fy!
Vi la oss på stranden med mycket moln och lite blåst vilket gjorde mig på dåligt humör men efter att fått med Simon för att sätta oss och bara ta en drink och lite shopping så dök plötsligt solen fram och vi lyckades få lite mer färg!

Nu är vii nyduschade, nypratade på skype och ska väl börja klä på oss för att äta kvällsmat snart. Om ändå tvätten kan bli klar någon gång så jag kan få ett par trosor. Jag hade ju helst velat slippa gå komando längst Ao Nang-gatorna..

Imorgon hade vi tänkt  paddla kajak och snorkla bland Hongöarna och sen drar vi nog till Koh Lanta på söndag!
PUSS&KRAM - och nej mamma här har nog inte ens thailändarna märkt av jordbävningen som var mellan thailand-burma gränsen så vi lever fortfarande! :)

Ao Nang, Krabi

Fick precis reda på att vi visst det har internet där vi bor!
iallafall så landade vi i Ao Nang igår och tog första bästa ställe som taximannen tog oss till, vi tänkte att 700bath är billigt och bra och vi ska ju bara sova där. Men det regna nästan hela dagen/kvällen igår och vi var hemma tidigare än väntat men vi hade lyckats få med oss två filmer hem så sysselsatta var vi.
Låt mig bara säga att när man varit på koh yao-öarna i ett par dagar och sen kommer till Ao Nang och både jag&Simon säger "civilisation!!" då vet man att Koh Yao-öarna är för lugnt för oss!

Vi hitta ett ställe redan igårkväll när vi var ute för att se staden vi hamnat i och vi gick hit redan imorse så vi kom ifrån det andra sunkiga stället. Okej, jag är inte kräsen, det såg ni på första bungalown vi hade på Yao Noi men den var bara sån där "här har det varit många och skuttat i sängen!!"-ställe men det funkade. Stället heter Ao Nag Garden home någonting men där vi bor nu idag fram tills söndag heter J-hotel och kostar bara 600bath per natt och här är nyrenoverad stor dusch med sittplats, RIKTIG TOALETT! och bra vatten man kan borsta tänderna med så man slipper få hjälp av Simon som måste hålla vattenflaskan! Tänk på det när ni är ute: är inte handfatet rent och "nytt" så hade iallafall inte jag använt vattnet i kranen. Allt beror fan på hur det ser ut tyvärr x) Men här rekommenderar jag att ni ska bo om ni vill ha billigt, nära stranden och shoppingen samt restauranger! Be bara om vägen till J-hotel av en tuktuk-chaffis så har ni ett säkert kort!
Imorgon säger dom att det ska bli sol, bra för idag har det bara regnat och jag har känt mig panikslagen för då kan man inte göra så mycket tyvärr! Men regnar det imorgon gråter jag floder!
Igår glömde jag tyvärr ta med kameran ut vilket var ett jäkla misstag för precis när vi kommer ner längst strandvägen där shoppingen finns så blir det värsta kallabalik på gatan med massa thailändare som har en cermoni av något slag och längst bak går 4-5 ungdomar med varsin jättelång tandpetare rakt igenom kinderna! PIERCADE! Alla turister stod med hackorna i marken och jag kände bara för att le hela kvällen för det var något dessa ungdomar verkligen inte gjorde, killen fick hjälp med att dricka vatten ur flaska förfan! :S

Nej, jag minns inte om hotellet stängde ner internet 20.30 eller 21 så jag måste spara nu innan allt skiter sig!
Gonatt! Skriver mer imorgon!

Koh Yao Noi och Yao Yai

Första dagen när vi landade på Koh Yao Noi så kändes det som en
befrielse att bara kunna göra vad man vill, när man vill
och hur man vill! Att bara få vara är nog det jag behövde
just nu innan man kommer hem till rutiner igen.

Jag kan faktiskt inte rekommendera att bo över på Koh Yao Noi
mer än en natt för det finns inte så mycket att se där.
Dåliga stränder där tidvattnet ändå äter upp sandplatserna,
inte så många restauranger eller shopping och jag fick inte
heller intrycket av att det fanns så många utflykter heller
men jag kan faktiskt rekommendera att denna ön (plus Koh Yao Yai)
är perfekt att åka till om man verkligen vill vara själv och bara
ta det lugnt utan jobbiga säljare som skriker "dvd, suit, massage
sir?!" och verkligen slippa all stress. Då är dessa systeröarna
underbara. Det första vi gjorde när vi landa på Yao Noi var
att sätta oss på den lilla altanen vi hade och bara vara tysta
med en drink i handen och det enda man kunde höra var havsbruset!
Hur underbart var inte det på en skala!? Det enda man kunde höra
var havsbruset och fågelkvitter med enstaka förbikörande
mopeder. Verkligen toppen!
Men andra dagen när vi egentligen skulle uppåt fick vi reda
på att det inte finns "användbara" stränder och boende kostade
runt 3000bath (finns säkert billigare men vi ville inte chansa)

så just nu sitter vi på systerön, Koh Yao Yai för att invänta
natt2 här.
Med tanke på att mina förväntningar på Yao Noi-ön sänktes
så hade jag inga förhoppningar på denna heller. Jag kände bara
lite att vi provar en natt för vi har 3veckor till att döda.
Den första och enda taxin vi såg kostade 500bath men det slutade
med att vi bara fick betala 200 när vi landade på stället han tog
oss till.
Även denna ön är bara till för att slappna av och känner man
att man är rastlös så är det bara att hyra en moped och köra var fasen
man vill! Det roliga är ju att köra vilse, det är då man
upplever saker! Vi trodde ju att efter en liten bits körande att vi var
i mitten av ön men det visade ju sig att vi var nästan längst ner, opsi!
När vi kom hit till det nya och sista stället så satte vi oss
bara ute på balkongen och kolla rakt ut över Andaman sea och såg
hur tidvattnet kom och det såg nästan ut som att man satt i en
dröm för när man sitter helt avslappnad uppe på en timmerträ-balkong
med massa gröna träd, kristallblått hav med färgglada fjärilar
och inget ljud runt om en.
Det enda som är synd är att vattnet vid den lilla strandkanten
man får är inte så rent och både jag och Simon är lite besvikna.

Nu idag har vi inte gjort ett skit. Jag ville bara sitta ute på
balkongen och inte göra något. Bara använda dessa första dagarna
till ingenting! Ingen väckarklocka, inga måsten.
Den enda väckarklockan vi lyckades pricka in var självklart
att där vi bor nu på Esmeraldas View, har dom 3tuppar..

Koh yao Noi:

Koh Yao Yai:


Hejdå Naiyang!



Nu har vi packat ner allting vi äger och kommer äga den framtida månaden!
Vi har tyvärr en väska för mycket och det ser nog ut som att vi får skicka hem vissa saker innan men vi får se vart vi kan hitta ett postkontor.
Nu är klockan 21 och om en timme har Simon paxat datan för ikväll behöver han ju inte sitta uppe hela natten för en ynka hockeymatch utan den börjar redan om en timme!
Jag själv ska tvinga han att spela Yatzy med mig i en hel timme tills dess, annars kommer jag aldrig klara av denna kväll men skrik från Simon och publiken, alla straffljud, alla "ååh, aah, OOH!!!domaren, såg du inte det eller?!?!?!" osv osv -.-

Imorgon ska vi försöka pricka in så vi tar 11-båten över till Koh Yao Noi så detta blir nog fan det sista inlägget jag gör här i Phuket!
Uppdateringen kan bli lite tråkig men det har ni nog överseende med, jag får bjusa på ett bildregn när jag väl får igång internet på datorn.
PUSS&KRAM!

ps
. något jag lärde mig inatt påväg hem från Phuket town är att om ni någonsin kör bil själv i Thailand och närmar er ett trafikljus där ni ser att det börjar bli grönt, gör då denna tjänst för mig:
STÄNG AV MUSIKEN PÅ RADION OCH SAKTA NER!!!!!
Det visar sig att på kvällarna/nätterna så stannar inte vissa thailändare fast dom precis fått rött utan dom bara lägger sig på tutan (förhoppningsvis) och kör mot rött och detta kan ju då orsaka en olycka eller två.
Det som är smart här är att man har en sifferdisplay där det visar hur länge du har grönt eller rött, men är det så att en annan bil på en annan väg precis fått rött men ändå kör i så hög fart att han inte kan stanna så kör dom bara på!


finn ett fel



-Kan det vara min JÄTTESNYGGA bränna jag införskaffade mig idag?! JA DET KAN DET!


Fan vad snyggt asså! Värsta 2011-trenden jag startat nu! Alla i sverige kommer ha denna brännan efter mig asså bara för att jag är så jäkla clever med att smörja in mig ordentligt! PAHA!

straight to L.A, NewYork, Vegas to Africa



Så kan jag väl summera min gårkväll!
Kl 21 åkte vi iväg från jobbet med personalen för att ha en skön kväll i Phuket town för en avskedsfest.
Baren hette Timber Hut och var hur mysig som helst!
Den är från 80-talet och har behållt utseendet därifrån. När vi kom in möttes vi av en kvinna som tydligen var stammis som kareoke att hon blivit deras personliga sångerska eller något. Bra var det, började med lugna kom-igång-låtar och sen dök det 2dj:s upp men riktigt jäkla bra musik! Ängelholm trodde jag var bra men gud vad vi är dåliga! PAHA är det enda jag kan säga till Ängelholms klubbar!


en start på reseplaneringen



här uppe på denna kartan ser ni nästan hela vår vandring!
Ni kan tänka er att vi ska ta färjan från Phuket town(den går egentligen lite över p.town men vi utgår från p.town)
och så ska vi ta färjan till ön Koh Yao Noi och sen vara runder på den och grann ön Koh Yao Yai och där blir vi väl ungefär 5-7dagar skulle jag väl gissa på.
Lite info om färjan är att den kostar (enligt internet) 100bath/person men är osäker så kommer skriva det lite senare. Den går från Bangrong 9.30, 11, 12.30, 14.30 och 17 så rätt så ofta. Sen kan man ta färja därifrån till Krabi vilket vi kommer göra. Vi tar antingen till Ao Nang eller Koh Lanta om det går för vi måste gå över gränsen till Malaysia för att få in ytterligare 30dagar för att få vara i Thailand med tanke på att vårat visum går ut den 1april, vi pallar inte böta 500bath/dag.

Men sen får vi se vad som händer och vart vi hamnar. Det enda vi har i sikte efter nu är en billig bungalow på Koh Yao Noi precis framför stranden med varsin drink i handen och bara hör havsbruset! MUMS!


17mars 2011

Just nu är Simon i full gång och packar! Jag själv ligger bara i sängen med datan och knaprar Mentos! Egentligen har vi mentosen som yatzypris men dom är så goda!
Vi slänger kläder vi inte behöver, underkläder och strumpor(?! ja vi har faktiskt strumpor då Simon har köksskor paha), och nu är en väska packad och den är full med Simons köksrockar och mina skor.. mer fick inte plats. börjar känna panik eftersom jag lovat 4människor Converse-skor men jag får helt enkelt se i slutet hur det ligger till med packning men de som läser min blogg som beställt skor kan få ett mejl att det kanske inte blir några, men thats life.

HAHAHAHA Simon tog precis av sig en sko och punga sig själv! x)

På tal om annat, idag tömde vi skåpen och la in våra lånade kläder och skåpsnycklar och gick förhoppningsvis ut från omklädningsrummen för sista gången! Och det kändes verkligen att vi jobbat klart nu och det var underbart skönt! Låg i flera timmar och mornade oss imorse med solsken som lös rakt in genom balkongen och sen vid 10 körde vi iväg till frukosten för att sen lägga oss på stranden och med turen på vår sida så var det Happy Hour när vi kom till solstolarna så Simon fick sig två LongIsland icetea för 20kr! Han tackade och jag nöjde mig med min sprite eftersom medicin och sprit inte går hand i hand, viktigt så tänk på det mina damer och herrar! Mer otur i kroppen behöver jag inte just nu (ja Linus jag vet att jag klagar!;))

Nej, jag måste gå och skita sen ska jag försöka hjälpa han med packningen fast vi inte försvinner från Naiyang förren på söndag men kan vara skönt att veta så man har ett steg före!
PUSS&KRAM







Hejdå köket på Dewa!

första semesterdagen! :)




vad händer i mitt huvud just nu?

Simon kom hem en halvitmme för tidigt och fann mig dansandes till Kesha-cannibal. Med sig hade han papper och sa "skriv under, vi ska få thailändskt bankkonto!".. jaha och hur fasen går det till?! Fick iallafall ett mastercard och en kod så nu har vi några tusen kan man väl säga! Fick även denna 2veckorslönen som jag jobbat nu och flygbiljettspengarna så nu kan vi säga att vi kan leva gott!
Simon fick med sig ett paraply från banken, 

 så med ett paraply, ett bankkonto, visum och arbetstillstånd kan vi säga att vi är thai-medborgare då? :S

Några funderingar jag har just nu är:

- BEHÖVER INTE STÄLLA KLOCKAN MER!!!!
- Nu börjar man inse att det roliga snart händer för balkongen är full med skräppåsar(annars attackerar myrorna oss), man börjar tänka hur man packar smidigast, tar reda på hur man som billigast tar sig framåt, vilka guesthouse man ska satsa på billigt, vart ska vi åka, behöver vi verkligen den krämen? Såna saker kommer upp just nu.
- Hur tusan ska vi klara oss med handdukar? Man behöver ju en på stranden och en till duschningen efteråt? det blir 4handdukar och det kan vi ju inte gå runt och bära på, skittungt ju! Får hoppas att alla guesthouse innehåller handdukar!
- vilka är de bästa platserna att besöka?
- kommer vi bli rånade?
- vårat visum har dom bara godkänt till den 1april och man får tydligen böta 1000bath per dag utöver det.. hoppas att C kan fixa det till oss!!!
- Hur underbart det kommer bli att få vakna upp i en träig bungalow med stranden och solen precis bredvid.
- kommer jag kunna kvällspromenera på kvällarna nu när jag inte har jobb i vägen och solen inte är framme eller ligger jag på latsidan?
- Kommer Simon kunna få sina köksknivar och tröjor hemskickade eller måste vi gå runt och bära på dom hela resan? tio stora köksknivar tjoko! Fast oandrasidan kanske myggorna och inbrottstjuvar håller sig borta!

Nu är iallafall rummet rensat och småstädat. Det mesta vi äger är på tvbänken och garderoben och visa kläder ska slängas så vi har nog inte så mycket! Det enda som oroar mig är att det kommer bli dyrare än räknat och jag inte kommer ha råd. På tal om pengar så kom Simon hem med min dricks för månaden,
 

2223bath rakt ner i plånkan! Man tackar! 
Detta kan få folk att tro att dom tjänar jättebra här nere om man får så mycket pengar i dricks. Men ärligt talat, nej. Detta är en tredjedel av kockarnas månadslön. Förstår ni att dom ska överleva på 12-1600kr(6-8000bath) i månaden utan fri sjukvård?
En bil går på ca 2-300tusen vilket jag tycker kan tycka att dom måste sparat sen dom var 3bast och kunde gå för att ha en bra bil. Att handla så man har bra med mat går på 1500bath kanske och bara en vanlig gynundersökning går på 3000bath och då undrar jag om man får betala det varje gång man ska göra ultraljud eller liknande om man är gravid? 
När man kommer från Sverige till Thailand kan man inte låta bli att säga "gud vad billigt!!!!" men när det väl kommer till kritan och det viktiga är här inte så billigt. Min ena medicin gick på 1800bath för 2v och jag ska ha den medicinen i 12v, det är med andra ord illa att få nagelsvamp i Thailand! ;)

EN VIKTIG SAK NI MÅSTE TÄNKA PÅ NÄR NI KOMMER HIT ÄR att det står i guideböcker att i Bangkok kan det vara otrolig kaos i trafiken så an blir tillsagd att ha med sig försäkringspapper på sig om man ska ut för shopping eller ut och äta osv. 
Detta kan annars resultera i väldigt många räkningar på flera tusen och tillomed hundratusentals kronor och i värsta men ofta fall får man inte lämna landet förren man betalat skulden.
 

- - -

I inlägget nedanför skrev jag om elefanttreeking och utflykter men nämnde inte just var man kan göra det för det kan an i princip göra överallt, men nu när jag städade och rensade undan så hittade jag våra broschyrer vi samlat på oss som fall oss i smaken.
Här kommer några:

Canopy ZipLine:
Detta handlar om att man flyger i lina mellan 15olika träd i fastspänd sele. Höjden varierar mellan 6-30m högt och innan man ger sig ut på själva banan för man provträna på ett mindre ställe och lära sig sittpositionen och hur man går till väga.
Det kostar 1950bath (ca400kr) och då får man med dricka och säsongsfrukter. Dom rekommenderar att man har jympaskor och långbyxor på sig. Och om man vill har dom upphämtningar två gånger om dagen från Kata, Karon, Patong, Kamala och Surin-Laguna och även på eftermiddagen från samma ställe. Det är öppet mellan 9.00 till 18.00 varje dag oavsett om det regnar. Självklart har dom licens för äventyret och även 20års erfarenhet.
Om man kommer från Phuket town och kör mot Naiyang så kör man förbi Ton-Sai vattenfallen som kommer ligga till höger om er på vägen. Den kör ni förbi och fortsätter rakt fram på samma väg och när man kommer till trafiksignalen vid Thalang tar man höger och sen följer skyltarna. (Höger uppåt om Phuket)

Fantasea: Här kan jag faktiskt inte säga så mycket mer eftersom det inte står priser eller något om upphämtning i papprena men denna ska vi besöka så mer info om denna populära elefantshowen kommer lite senare!

Elefanttreeking m.m: I en broschyr vi hittade får man elefantridning, Buffalo cart, rubber tapping(tillverka gummi), paddla kanot i junglen, trans-buss som hämtar en och vara med om vattenfallprojekt, vandring i junglen, mat och försäkring. Detta händer två gånger om dagen och går från Patong, Kata och Karon och kostar 1650bath för vuxna och 1050bath för barn.

Bungyjump: Här kommer den jag egentligen ville få upp men hitta inte den över internet. Den heter "Jungle Bungyjump Kathu-Phuket".
Förklaringen till var detta ligger är att man får befinna sig i Phuket town och leta fram Tesco Lotus(typ som Maxi här i Thailand), precis framför Lotus har ni en stor korsning och om ni ställer er så ni har Lotus och korsningen framför er så ska ni ta höger i den korsningen och sen ska det ligga på vänster sida om vägen, (nära bilbanan).
Priset är olika från vart man bokar, vi hitta en för 2500 och en för 1800bath så det varierar.




lite att se i Thailand

Första gången jag var i Thailand var jag i Patong i 2veckor med Simon och bara en eller två veckor innan vi åkte fyllde jag 18år och fick presenten i Thailand. Simon tog med mig på en heldagsutflyt till Phi Phi Islans och denna resan med speedboat innehöll besök på 6olika öar, mat, dryck och frukt samt lån av snorkel. Underbar utflykt.
Men för dom som inte varit här i Thailand kan jag förstå om man blir misstänksam för bokningar av dessa utflykter, för det är inte direkt butiker man går in i och bokar utan det är ju ute i stånd på gatorna och första gången vi skulle boka tänkte jag direkt "nej dom kommer blåsa oss på pengar och inte hämta upp oss imorgon med deras buss" osv. Men det gjorde den och jag har aldrig hört/sett några problem med detta och dessa stånden finns överallt så är det för dyrt så kan man alltid gå till nästa.
Jag tänkte skriva till er som aldrig varit här om vilka öar man rekommenderar, jag rekommenderar och vad jag inte rekommenderar:

Similan Islands: Denna ön är känd för de långa vita sandstränderna med kristallklart vatten. Här kan man sola&bada, snorkla, klättra på berget upp till den gigantiska stora stenet som står lodrätt mitt uppe på berget (ser lite osäkert ut men gud så vackert att jorden har kunnat skapa det så) och där kan man komma undan med underbart vackra bilder att vem som helst kan bli avsundsjuk och man kan inte tro sina ögon. 
Similan Islands består av olika öar men den ön där stenen står på berget är "huvudön" och alla dessa öar är väldigt lätta att besöka, ligger 50km från Khao Lak och här kan man även övernatta om man vill men här finns inga affärer, matbutiker eller liknande. Bara bungalows att hyra.
Om man söker en utflykt som bjuder på bra snorkling kan man satsa på denna för att få något utav pengarna för här kan man om man har tur finna hotade och sällsynta havsdjur men det finns även många fågelarter och djur på Similan.

Enligt mig är detta som sagt ett säkert kort och utflykten var jättebra. Det enda negativa jag kan säga är att resan dit med speedboat är mindre roande. Vägen dit är inga problem men när man var påväg hem blev det bara för mycket. Jag hade så mycket saltvatten kommandes över mig hela tiden att jag inte kunde öppna munnen och när jag väl lyckades så ångrade jag det lika snabbt för det enda jag kunde känna var att jag inte unde svälja för då svalde jag ett helt saltkar!



Phi Phi Islands: Här var jag och Simon en dag. En runda på 6öar (finns utflykter med mindre öar) och även denna kan jag rekommendera men tror nog att Similan är snäppet bättre!
"Phi Phi Don" heter huvudön egentligen och här finns det bosatt folk, och var en av de som blev utsatte för tsunamin men den har även fått förstörelse på Maya beach/Kho Phi Phi Leh -ön från inspelningen av filmen "The Beach" med Leo DiCaprio då de förstörde korallerna och FOX fick rensa öarna på skräp, plantera nya palmer osv för att få det fint igen men efter filmens premiär har turisterna bara blivit fler och fler, annars hade detta nog varit ett hopplöst fall tror jag om inte FOX städat undan.
Även här är ett säkert kort för snorkling och mycket sol. Minns att på en av öarna var korallerna så långt in mot strandkanten att när man simma kunde man bara sträcka ner handen så rörde man allt och var försöktiga för dom är hårdare än vad man tror! Både jag och Simon skadade oss och det kan hända att en fisk eller två inte gillar att man är där.
Även här i vattnet som i en dröm och helt underbara vita stränder men på en ö finns det även plats för att klättra upp på bergen/stora stenarna och hitta massvis med krabor!
På denna utflykten hamnar man även i en lagun där man kan hoppa i och simma och snorkla och bara njuta. Detta var nog en av höjdpunkterna för utflykten som jag älskade. Älskar laguner.



James Bond Island: För ca 35år sedan var det man spelade in agent 007 i filmen "Mannen med den gyllene pistolen". Mitt i havet kan man se från strandkanten en stor och avlång kalksten. Den ligger ca 46km från Phuket town och har egentligen haft namnet "Ko Tapu" eller "Nail Island" men efter filmen blev den automatisk namngjord till James Bond Island. Det är vanligt att man tar en longtailbåt ut hit för att se det som spelades in på film. 

Enligt mig så är det inget speciellt med att besöka denna ön. Det enda som sticker ut är väl stenen mitt i vattnet men mer än så är det inte.  Tyvärr.



Bungyjymp: Om man vill vara med om Thailands högsta bungyjymp ska man befinna sig i Patong Park. Här kan man hoppa över en naturlig vattenkälla och här finns även en fispark, minigolfbana och bar precis intill där man hoppar. Hoppet är 60m och det är öppet mellan 10.00 till 19.00 dagligen.
Självklart har dom profissionella personaler som är utbildade och kan säkertheten bra och man är helförsäkrad samt att man får en minibuss som hämtar upp en.

Enligt mig så vet jag om att Simon är jättesugen på detta och jag hatar mig själv för att ha höjdskräck och inte ha något under mig fast jag vet att man är fastspänd men sen kan jag faktiskt inte låta bli att tänka "man blir inte av med rädslan om man inte möter den"... fortsättning följer nog på detta.



Elefant Treeking: Detta skulle jag nog som Simon föreslå att man gör i Krabi då det är lite mer jungelaktigt där. Det finns hur många ställen som helst att göra detta på så jag kan inte direkt rekommendera någon plats. Bara gå till ett sånt stånd och kolla i de olika broschyrerna och se vilken du tycker ser mysigast, roligast och erbjuder dig mest utav pengarna och boka!
Enligt mig
så tycker jag att rida på elefanter är ett måste även om det inte tar så lång tid men mysigt ser det ut kan jag säga! (har inte testat själv ännu förutom att matat dom men ska testa i Krabi).

Paddling, kanot osv: Detta hör lite ihop med elefanterna. Det finns turer med elefanter för bara en timme eller två men sen finns där även utflykter som erbjuder elefantridning, kanotpaddling, rafting(man åker nerför forsar) och att köra fyrhjuling vilket jag tycker kan ge lite mer för pengarna även om det är dyrare. Detta skulle jag nog faktiskt också rekommendera i Krabi.



Köra racerbil: Finns ett litet ställe precis innan Patong om man kör från Phuket town som ligger precis intill vägen till Patong där det finns uppbyggt en relativt stor bana och här får man låna utrustning med skydd då bilarna går snabbt.

Enligt mig
är det för dyrt för att slösa pengar på. 50bath per minut och man vill ju ändå vara där ett tag men tänk er, 200bath för bara 4minuter känns inte så lönt tyvärr. Annars hade jag rekommenderat det men det gör jag icke om man inte är väldigt rik och slösaktig av sig.

Koh Lanta: Koh Lanta drar många svenskar idag på grund av den underbara naturen, lugnet och framförallt de vackra stränderna. Klong Dao stranden är populär för sin barnsäkerhet, då stranden är långgrund och därmed säker för barnen. Long Beach med sin underbara tropiska natur drar mer ungdomar idag som gillar mer enkelt boende och avslappnande natur. Övriga stränder på Koh Lanta är väldigt lugna och de som väljer dessa stränder vill ha total lugn och ro, mindre hotell och tomma stränder!
Längs stränderna finns det ett stort antal mysiga restauranger som lyser upp tillvaron med levande ljus. Efter maten finns det en del småbarer på stränderna, där ni kan ta en drink, sitta barfota på brassestolar och lyssna på musik.
Lanta erbjuder hotell i de flesta prisklasserna, från små bungalows anläggningar till större hotell med stora bassänger och spa. Till skillnad från många hotell på Krabi, Phuket och andra turistställen i Thailand, erbjuder många hotell här boende för hela familjen, där rummen rymmer mer än tre personer.
Det finn en hel del att göra på Lanta om man blir trött på strandlivet. Den gamla staden är ett trevligt utflyktsmål, liksom elefantridning, snorkling och dykning. Det finns även matlagningskurser och annat kul att hitta på.
Det som sticker ut med Koh Lanta är att den har under många år erbjudit en perfekt plats för familjer som vill ta ledigt en tid från stressen i Sverige och bosätta sig i Thailand, permanent eller tillfälligt. En av de viktigaste aspekterna är att barnen kan under denna tid gå i skolan och följa den svenska läroplanen. Därför finns det skolor på Koh Lanta, där barnen kan utvecklas i samma takt som i Sverige med svenska lärare och en utbildning enligt den svenska läroplanen.
Här finns tyvärr inte så mycket shopping.

Enligt mig
är Lanta ett måste att besöka om man är svensk, det enda negativa kan väl vara att man reser väl bort från Sverige för att slippa Sverige men är man inte en sån person som stör sig kan man nog få väldigt bra dagar här att njuta!



Koh Lipe: Koh Lipe är en liten underbar ö i södra provinsen Satun. Koh Lipe tillhör Tarutao nationalpark som innehåller ca 70 öar i den sydvästligaste delen av Thailand. I Koh Lipes direkta närhet ligger 10 öar i ett kluster ca 40 km från fastlandet. Alla dessa kan besökas under högsäsong på dagsturer.
Boende på ön kan vara svårt att få tag i under peaksäsongen, dec-jan, och det är därför bra att boka i förväg innan. Även om hotellen blir fulla är det fortfarande en mycket lugn och fridsam tillvaro på ön. Det blir aldrig befolkat här
Koh Lipe bjuder på fantastisk snorkling och dykning. Du kan bara traska rakt ut från någon strand så möts du av ett oförstört marint liv. De allra bästa platserna når du med båtturer som kan bokas på någon av stränderna
Ett av de bättre dykplatserna runt ön är på den södra spetsen vid sunrise beach. Rakt utanför stranden ligger en liten ö som bjuder på mycket vackert att titta på. Var försiktig med strömmarna bara då de ibland kan vara starka här. Andra bra ställen är Chabang med sina fina korallrev och Koh Sawang som alltid har en enastående sikt. 8 mile rock får nog sägas vara ett av de bästa men är endast för advanced divers. <-VIKTIGT!
På Pattaya beach anordnas varje kväll grillkvällar. Det är ofta flera restauranger som ordnar utsökta middagar på stränderna. den lilla byn kantas av små butiker som säljer frukt, förnödenheter, pannkakor och annat smått. Idealisk gata för en billig lunch. Andra bättre restauranger i området är Jack's Jungle Bar(ligger 120m in i junglen från stranden), Mama's restaurant och Banana Tree.

Enligt mig har jag inte varit här men jag vill ju ge er lite att läsa så jag hittade denna pärlan som jag fastnade för direkt. Speciellt med restaurangen i junglen lät väldigt intressant för mig och den verka bjuda på en alldeles lagom, inte för mycket semester om man verkligen vill koppla av!

 

Koh Ngai: söker man ett lugnt och romatiskt ställe för sin smekmånad har man kommit rätt.
Även kallad för Koh Hai och ligger 12k från Koh Lanta. Här kan man hitta aktiviteter som jungle treeking, dyklektioner samt dykturer, snorkling, låna kanoter, daglig båttur över till Emerald Cave som anses vara en osynlig lockande ö med mycket att bjuda på. Här kan man inte heller räkna med shopping och flera hotell, det stora med denna ön är att här är omöjligt att inte få lugn och ro och att oroa sig för strandsäljare behöver man inte heller göra för här finns ingen fast befolkning.
Här finns inga vägar och el har man bara en viss tid på dygnet.



Jag vet, det är Koh hit och Koh dit och det är svårt att hålla reda på alla men i dessa stånd som håller i utflykterna har broschyrer där man ser hela kartloppet om hur utflykten går dit samt tider om hur länge man är borta, hur länge man har lunch, snorklar osv. De flesta erbjuder lunch, frukt, drycker och snorkelset.
Priser varierar från olika till olika stånd och nästan alla innehåller buss som hämtar upp en på morgonen. För att åka till öar brukar man lämna vid 7.oo och komma hem vid ca 16-tiden igen och det tar på krafterna.
Snorkling kan man ju göra överallt!
Detta får räcka för idag, om någon dag eller två tar jag ytterligare utflykter jag tycker låter intressanta eller som jag själv upplevt! Ett tips till jag kan rekommendera är att ett måste när man är i Thailand är att besöka olika tempel och museum men dom tänker jag faktiskt inte peka ut.


16mars-16april - semester

Klockan har precis blivit 9 på morronen här. Idag blev det inget jobb heller, har nästan dött av allt kliande man försöt hålla sig borta ifrån på benen och rumpan men till min förvåning är nästan allting på armarna borta men det är fortfarande prickar kvar men dom har blivit lite ljusare. Ska ta allergi-medicinen i 10dagar och krämen tills den är slut.
Men jobb blir det nog faktiskt ikväll ändå för då är det så mörkt att mina utslag inte syns i det ljuset. Man vill ju ha den här känslan där man jobbar och sliter, svettas och svettas och sen när klockan slår 21 så kan man äntligen tänka "nu jäklar har vi semester!" och känna lättnad. Därför har jag faktiskt varit besviken att jag inte kunnat jobba dessa två sista dagarna men ikväll så hoppas jag att utslagen inte kommit tillbaka!

Idag står det på schemat att jag ska småbörja fixa lite, kasta onödiga saker som bara är onödigt för oss att gå runt att bära på, tömma det sista i flaskorna man sen kan slänga som linsvätskan(har ju en till, varför gå runt med två tunga?) sminkborttagningsmedlet som snart är slut för tror ändå inte jag kommer sminka mig så mycket på resande fot, börja köpa slutbara plastpåsar man kan ha pengar, pass och sånt viktigt i, ladda kameran osv osv så det är ändå mycket som ska göras. Men det mesta tar jag nog på fredagkväll medan Simon är och festar i Phuket town med kockarna (om det nu blir av för det har det inte blivit de senaste två gångerna). 

 (försökt ladda upp bilder men det vill inte funka idag PLUS att jag ska försöka skriva en till sak om thailand, men inte just nu)

jag bara skakar på huvet,

försökte kopiera koden till en video jag precis hitta men det funkar inte och det enda jag kan säga är:
tack mamma och pappa för att ni uppfostra mig till en normal unge!

http://www.youtube.com/watch?v=hGs9NOvIohw - har ni tråkigt en fredagkväll så varsegod och skratta. Älskar 1.16 då det ser ut som att det tänds en lampa ovanför hennes huvud och får fram "nu får jag en ide" haha!

men man måste nog tänka på att hon måste väl ändå överdriva och göra en "kissie"? man kan väl inte vara såhär i verkligenheten? eller? :S nu börjar jag bli rädd!

något som krypit fram



- Kunde inte sova häromnatten och  kom på att jag ska lära mig spela piano.
Egentligen alltid intresserat mig när man satt där på musiklektionerna, satt antingen vid gitarren eller pianot, men att lära mig på riktigt fall mig inte in. Förren nu.

OBS: varnas för äckliga bilder

När man ser sig i speglen ibland och har "en dålig dag" brukar man säga för sig själv:"hur fan ser jag ut...?" en när man ser sig sjläv just nu idag och tänker denna fråga kan man inte låta bli att skratta för helvete vad jag ser ut! Vaknade upp med värre kropp än någonsin och det har spridit sig rejält så när jag kom till jobbet idag blev jag skjutsat till en hudläkare som konstaterade att den medicin jag fick från Airport Drugstore inte hjälper mot nagelsvampen fast jag har kollat upp den på internet men tydligen hjälper den inte iallafall.

Allergisk chock var det jag hade fått iallafall, vet inte mot exakt vad så får anmäla mig sen när jag kommer hem till Sverige för att ta reda på vad för ämne jag inte tål, kan ju vara rätt så bra att veta om man nätt och jämnt är sjuk!
Fick iallafall kräm med mig för att smörja hela kroppen, medicin för 10dagar och även nagelsvampsmedicinen som min läkare så snällt hade sagt till pappa att jag skulle leta reda på. Så nu hoppas jag verkligen att det går bort, helst vill jag att det ska ha lugnat sig tills ikväll för det är Simons sista meny-kväll (förrätt: räk&laxtartar, varmrätt: lax med något jag glömt vad det var) och vi slutar ju imorgon plus att dom vill ha en fest för oss på lördag så det kommer lite olägligt!

Såhär ser jag ut just nu över hela kroppen och det är värre i verkligheten men fick inget bra ljus



nästnäst sista kvällen gjord

Ligger nu hemma med en rödare kropp än nånsin, pratade med den ena restaurangchefen om någon kunde hjälpa mig imorgon om jag vaknar upp med det så att någon kan ta mig till sjukhuset till en riktig läkare och förhoppningsvis få rätt medicin.

Annars vart jobbedagen helt okej. stressig morgon men lugn kväll. Gårkvällen bestod bara av att vakta 3personer som ville låna bageriet för att baka en chokladkaka till sin vän som fyllde år och sen vakta kakan inne i ugnen. Rätt så chill men eftersom jag frågade köksmästaren om det gick bra och han säger ja så ger han ju över ett ansvar till mig så att gå därifrån och lämna dom där ensamma kändes väl sådär onådigt och oansvarslöst av mig.

Nej, vattenflaska, Yatzy och en snodd kaka från bageriet, wienerbröd med mormorshosta. Kan det påminna mer om mamma eller vad?
Gonatt!

ps. älskar att min pappa har skype på mobilen så man nu kan ge han billigare mobilräkningar..

1,2,3 fanta och rosé

OOkej, detta blir en snabbis:
1. igår åkte jag till Drugstore här i Naiyang (ligger snett mitt emot Mango Saloon om ni någonsin kommer hit och undrar) för att få medicin till min tå och här ska jag vara ärlig och skriva vad för medicin det är: nagelsvampsmedicin. där kom det ut ur garderoben. och jag fick tabletter jag ska ta morgon och kväll i en vecka. Tog den första pillan imorse till frukosten och när jag sen bytta om sådär 5min senare så såg jag några prickar på låren men tänkte inte mer på det..
Nu kl 17.00 är jag täckt av dom.. och dom börjar klia lite.. tack för den! Hittils har dom inte kommit till ansiktet men gör dom seriöst det så går jag inte till jobbet! Och nej, det är inget sätt att försöka slippa jobba men aldrig i livet att jag lägger smink över det och kanske gör det värre!!
Ser ut som jag fått Röda hund förfan!


2. Prata äntligen med min syster på Skype, bestämde date imorse och nu har vi precis pratat klart efter 50min. Hon sa att även hon fått såna utslag när hon tog en medicin när hon bodde i Tunisien men att det hade med att hon inte drack tillräckligt så nu har jag precis beställt 3vattenflaskor som står på kylning!
3. 2.5dag kvar att jobba!!!
4. Här kommer äntligen den Håkan-bilden jag berätta om innan:

och ja, han var faktiskt lika kort som det ser ut på bilden! men trevlig prick!=)
5. Nu känner jag hur det börjar klia ännu mera..(!)
6. Ger en positiv och glad tanke åt mina gäster som upptäcker att jag är svenska och kan få exakt den beställning dom vill ha (lättare på svenska ju) och blir så glada av att se mig varje morgon!
7. Har kommit på att jag ska ta min lillebror till en liten 4dars-weekend till London, han vill dit och träffa Luke&Felix samt se allting och jag vill bara se allting! Dock får han jobba ihop det också för betala allt tänkte jag inte göra för så lätt får han det icke! :P
8. På jobbet finns det två ställen man äter frukost på, ett för dom som bor i lägenheterna (mest barnfamiljer) och ett där dom som bara e 2-3st som bor i bungalowsen där jag jobbar. Nu har det blivit något konstigt så nu har 10 lägenheter anmält sig till att äta frukost där jag jobbar, och vi hade redan rätt så bra fullt på det men tydligen kan inte den ansvariga säga nej, detta resulterar i att många svettdroppar faller, mina fötter jäktar så mycket att jag får ont och vi behöver en till kaffemaskin. Idag och igår hade vi så fullt att vi fick sätta folk där inne istället och visst är det liiiiite min (o)tur att få de jäktigaste och stressigaste morgonarna just på dom sista dagarna jag jobbar.

nu tror jag inte att det var något mer som ni behövde veta. JO en sak till: ni som beställt skor av mig, självklart testas ju dessa av min friska fot, så äcklig är jag faktiskt inte! PAHA

ge mig nyttigheterna tillbaka!

Ge mig bulgur, nötter, avokado, kött, fisk, grönsaker, frukter, iskallt vatten direkt från kranen, morötter&gurka med dip, ramlösa i alla dess smaker,
Ge mig Friskis&svettis, träningskläder, svett, iPoden med go rockmusik som "lets get rock" med Def leppard, wookade grytor, svetthandduk, vattenflaska, träingsslitna lår och mage, magrutor-ja tack, löpband, yogaboll, ägg, mörk choklad med go smak, feta ost, ge mig Eleo som coach! (www.lifebyeleonore.blogg.se för er som vill ta tag i träningen!) Hon fick nytt smeknamn av mig idag, Eleo stannade jag på när jag skrev till henne på chatten idag, så det får hon vänja sig vid!
GE MIG HÄLSAN TILLBAKA!

helvete vad jag inte kan träna i detta landet!
1. såfort man ens ska gå en promenad till 7/11 svimmar man, hur fan ska jag kunna springa i detta vädret då?
2. så hiiiimla svårt att få tag på nyttig mat. kockarna på jobb förstår inte vad man menar eller så vet jag inte vad det heter på engelska.
3. pga all svett man svettas medan man jobbar så visst, jag svettas bort fett men samtidigt känns det som att sockerhalten försvinner och jag känner mig svimfärdig, och inte häller jag i mig vatten inte (joo men inte så ofta som jag borde..) utan Sprite! den är så himla mer go här nere än där hemma att jag inte kan motstå!

Vart fan tog min envishet vägen då?!


bild från sent 08 tror jag det var, eller tidigt 09 men
bilden är egentligen tagen för att jämföra hur galen
jag blev i solariumen men man ser väl kanske lite mer
mag-muskulös ut haha!

ska bli så skönt att komma hem till rutiner, handla go och nyttig mat och abra fylla kylskåpet, använda elslingan för långa promenader, slita sönder sulorna på mina rumpskor och känna krampen i rumpan efter dom och jaa för er som undrar och har negativa tankar om detta (kan nämligen tänka mig Simons bror som läser detta och tänker "sånt trams med såna rumskor, bara psyket som lurar) men icke sa Nicke! Jäklar i havet vad man får träningsvärk av dom, så dom är nog ett av mina bästa köp!

nej, börjar jobba igen om 2.5h och efter det ska Simon tydligen ut i Phuket town med de två köksmästarna på jobbet så får ni allt se bilder på hur han mår imorgon bitti när vi jobbar 8-14 och han kommer hem 4-5h innan! ;)

Big Buddha

Som jag skrev innan så hade det väl varit lite spännande att läsa om olika kulturella saker här så här kommer lite info om Big Buddha:

En liten bit utanför Phuket town, mellan Kata och Chalong finns berget Nakkerd Hills som är det högsta i Phuket. Högst upp på detta berg började man påbyggnaden av Buddha år2004 och än håller man på. Som ni ser på bilderna nedanför kan man köpa plattor och hjälpa till i byggnaden och vad vi såg är det tusentals plator kvar som väntar på att bli en den av Buddha. Buddhan är 45m hög, 25m bred och är då täckt av marmor som lyser väldigt vackert i solen vilket gör det till en symbol för hopp.
Det vackra med platsen är att det är en 360graders utsikt över Patong, Kata, Karoon beach och de andra stränderna runt om, man ser allt och även hela Phuket town och halva Andaman havet!

Historien bakom den gigantiska statyn började för 10år sedan när ett gäng vänner vandrade genom skogen i Nakkerd Hills och fann då denna fantastiska utsiken uppe på berget och då kom de på idéen att göra den perfekta platsen för en "viewpoint" och som skulle få en sån stor betydelse för Phuket som att ha den vackraste platsen för solnedgången, och vad kan inte betyda mycket för thailändska buddhister om inte en stor Buddha?
Självklart fanns det både upp och nergångar med bygget, det krävdes en hel del för att få tillstånd men efter ett litet tag var papprena klara och byggandet började.
Hur dom har fått råd med det beror på att alla verkar vilja vara en del av bygget, lokalbefolkningen, turister, organisationer m.m.
Nedanför Big Buddha står en mindre Buddha i 22ton mässing och kostar runt 8miljoner bath och är redan klar. Denna kommer att överskuggas av den stora Buddhan som kostar runt 30miljoner bath men hittils har dom fått lite över 20miljoner bath och i räkningarna visar det sig att dom inte ligger back utan alltid har ett steg före. 

När vi var där fanns det även ett litet hus med massvis med mindre Buddhas, bönetillfälle, där man kunde köpa souvinirer, bilder över hela projektet och såklart den vackra utsikten!

Varför och en annan orsak till bygget handlar om att den lilla Buddhan kommer att ägnas åt Drottningen Sirikit, medan den stora Buddhan kommer att ägnas åt Kung Bhumibol för att fira sin 80årsdag.
Man beräknar ungefär 1år kvar av bygget men platsen är redan väldigt känd och lockande för turister, ca 1000personer om dagen besöker Big Buddha. Den mest kända besökaren hittils är Prinsessan Ubol Ratana Rajakanya, när det var en bönecermoni vid anläggningen.

Jag hoppas ni fått en liten inblick i det hela och jag tycker verkligen att Big Buddha är ett måste när man besöker Phuket. Man blir lite automatisk religös av sig av hela buddist-grejen eftersom jag själv inte är så religös av mig men oandrasidan så klarar jag mig nog ändå ;)



 

Big Buddha, Chalong temple, elefanter, bifarm och cashew

jisses sikken dag säger jag bara! Kunde knappt sova inatt men ändå drog Simon upp mig kl9 och körde till fukosten, tanka bilen och sen smög vi iväg från frukosten innan dom kom och leta efter bilen så att vi kunde köra iväg på äventyr!
Vi körde till Phuket town, till ett köpcentrum som heter Central Festival (inget märkvärdigt köpcentrum tycker jag själv) men vi tänkte att vi kunde parkera bilen där gratis och sen ta taxi till våra destinationer för dagen, smart ochh ekonomiskt!
Vi hitta en snäll kille som körde taxi, han hette Wot och tog oss till Big Buddha som ligger högst upp på ett berg i Phuket, då menar jag högst upp också så det kostade ju ändå att åka till. 100kr men när vi åkt biten insåg vi att det var en bra bit än vad folk hade sagt till oss så 100kr tyckte vi till slut att det var billigt för oss. Vi hade nog turen på vår sida för Wot följde med oss hela vägen, in till området där man får se Big Buddha, visade de bästa utsikterna, köpte vatten till oss och körde oss senare till Chalong Temple som ligger i Phuket town med men då på "hemmaplan" och inte på något berg.
Innan jag går in mer på Chalong måste jag tilläga 2saker:
1. Dom kakelplatorna jag berätta om köpte vi en liten och en stor av och när man sen kom upp till själva statyn så insåg man hur stor den var och vad otroligt många kakelplator det fanns på den! I 6år har dom hållt på att bygga den nu.
2. Eftersom jag hade en kort klänning men ändå döljde mina ben så fick jag en upprörd kärring på mig. Direkt efter vi var klara och skulle gå ut från området så kom det en kärring med hennes familj som sa "nästa gång ska du ha långre kläder och gömma dina ben!!!" och notera då på bilderna nedanför att jag har fått långkjol OCH sjal över axlarna.. Ångrar att jag inte gick mot henne och sa åt henne att hon minskäll inte ska säga åt mig vad jag ska ha på mig eller inte men nu hade jag ju faktiskt fått längre kläder som många andra även fick.

och med detta säger jag en 3epunkt: om ni kan ha ett överraskande temperament som jag då jag gärna ville gå efter henne och ge henne en smäll på käften så när ni vet att ni ska på såna här utflykter ta med två långa sjalar att täcka benen och axlarna med!

Lämnar kärringen och mitt sug efter en smäll på hennes kind går jag nu över till Chalong temple. En mycket vacker byggnad, flera byggnader för att vara exakt men där stannade vi inte så länge, vi gick bara in i den största byggnaden och fota lite munkar, statyer och allt fint.


mina fina kläder jag fick gömma mig under. jag kan förstå deras religion men
att bli tillsagd på det fräcka viset tar jag mig inte an på!

statyn består av Thailands 5e Kung (inte den dom har nu men tydligen var han väldigt stor för landet)

här köper vi kakelplator!

e man förvånad....detta kommer alltså stå på Buddhan, inte synligt men en fin tanke och smart áffärsidé!

vi hade 36såna kittlar att lägga pengar i. pengarna fick man i en liten plastpåse, så tog
man en påse och la ett mynt i varje kittel. Detta ska betyda tur i livet.

vet faktiskt inte vad detta kan betyda




dessa två bilderna handlar om att man ska "massera" denna stora bongan och är
det så att man kan få den att låta betyder det tur även här.

ni ser ju själva hur står den verkligen är



han/hon här såg bara äcklig ut med täckt huvud. kanske inte riktigt byggd än:P?





bönetid

där är Kungen ju! hahaha! detta var lite småroligt :P

vi stanna till och fick se en massa elefanter!

Wat Chalong temple



en söt poeserande munk



utsikten från det stora templet

efter Chalongtemplet skulle vi köra hem till C.Festival igen men det slutade med att han först släppte av oss på en butik som bara har Cashewnötter i alla olika former och smaker och sen körde han oss till en bifarm där vi fick smaka på honung men aldrig trodde jag att honung kunde vara så dyrt OCH ha såna egenskaper att det kan hjälpa hälsan, sjukdomar, balans m.m.
Vi räkna ut lite att från och tillbaka från Buddha kostade det oss 1000bath och sen körde ju Wot oss till Chalong också så det skulle kostat runt 1500bath men eftersom han var så snäll och guida oss, köpte vatten, visa oss andra saker osv så fick han 2000bath av oss, ca 400kr och lätt värt pengarna!


man längtar lite tills..

... man kommer in i träningsrutiner, bra mat, jobba, köpa någon inredning till lägenheten (fast ska nog hålla mig tills vi hittar ny, har en ide i huvet hur jag vill ha det. simon har gett mig lite fria händer), komma till en lägenhet med normal temp då Simon fryser ihjäl mig med ACn då han alltid är supervarm fast det e skitkallt och normala glassar, normalt godis, normala köpe-mackor då dom som finns här på 7/11 ser ut som plast, blöta bröd och gummipålägg, och sist men inte minst, svensk mat!!!! Inser nog nu att vi måste till Karoon igen för att gå på Two Chefs där dom har svensk mat (svenska ägare)..men jag missar inte påskmaten iaf! :D 

nu har ju allt detta skrivandet som jag gjort i 2.5månad nu bara handlat om jobbet men tänkte att varje dag som kommer nu så ska jag ta upp någon sevärdighet, berätta något speciellt om Thailand, underbara stränder som jag rekommenderar osv. En sak för varje dag tänkte jag, kan väl bli spännande!

börjar kolla upp sevärdigheter nu!



Nu har vi äntligen fått helg vi också och såhär firar vi det, kakor och yatzy! Nu är det bara 5jobbedagar kvar! Tänk er när det nyss (läs: för ett bra tag sen) var det 28jobbedagar kvar. Nu har jag bara 1dag av BBQ-buffee, 1dag kvar av Simons menykväll, 1dag kvar av pastabuffee, 1dag kvar av thaibuffee, och 1dag kvar av den vanliga a la catre-kvällen kvar och sen kan vi resa och göra vad fan vi vill i 1månad!
Och vet ni vad det bästa är, jag fick precis reda på att vi inte alls missar påsken och den goda maten, det är ju den 23april och vi är hemma en vecka innan, YEY!
men åter till jobbet, BBQ-buffee var det ikväll, Simon stod med ena kocken och drack "äppeljuice" och jag höll mig till min trogna cola, jävlar i havet vad jag dricker cola&sprite här nere=inte nådigt någonstans! Får ju förfan läsk(öl)mage snart!

Imorgon hade vi tänkt göra klart Phuket för oss, vi har ju redan varit i Kata, Karoon, Patong, Phuket town och Naiyang nu och jag känner lite att detta har jag sett klart på. Men imorgon tänkte vi ta Big Buddha och Chalongtemplet som ligger i Phuket town sen blir det nog inte så mycket mer här i Phuket.
Vi avboka vår ena flygbiljett för någon dag sen också, vi ska ju egentligen flyga från Phuket-Bangkok sen byta flyg från Bangkok-Sverige när vi flyger hem men eftersom vi tänkte ta Bangkok sista veckan vi är här så blir det bara ondöigt och dyrt för oss att ta oss tillbaka till Phuket bara för att flyga tillbaka till Bangkok. Idag kollade vi upp lite i Bangkok om vad vi bör tänka på, besöka, boende osv. Fick tillexempel reda på att trafiken där är tydligen så kaos-aktig att man blir tillsagd att ha med försäkringspapper och ID-handlingar med sig när man är ute för är det så att man hamnar i en olycka så kan det kosta en hel del tusenlappar då man inte får fri sjukvård i Thailand. Min gyn-undersökning jag hade gick på lite över 3000bath och där stod jag som ett fån utan pengar :S



här håller dom på att bygga Big Buddha, dom håller fortfarande på och om man vill kan man betala 100bath(ca 20kr) för en kakelplata där man kan skriva en liten hälsning på baksida så sätter dom dit det på själva byggnaden så hjälper man till lite på traven! Vår kompis Kecke skrev på sin kakelplatta: "hur många indianer får plats i ett träd? Tänk på den du Buddha!".. Kecke i ett nötskal!





dagen i bilder

























som  ni kan se så har vi spenderat vår arbetsdag såhär! vi blev förfrågade igår om vi ville med ut med en annan 4personsfamilj med en Longtailbåt och snorkla (förra gången stötte dom på ca40delfiner) så självklart sa vi ja!
kl10 reste vi av med en liten båt och snorklade, i slutet börjar vi se väldigt många bautastora maneter och tänkte "nej det kan ju inte vara här vi ska snorkla, här skulle dom aldrig släppa av oss" men jo, det gjorde dom och snorkla gjorde vi. MED MANETER! är fortfarande förvånad att vi ens hoppa i!
Dom bilderna jag la upp nu på maneterna är tagna 1.5m ifrån mig så ni kan ju tänka er hur stora dom var. Vi mata fiskar och just det, jag rev upp min tå ännu mer! Jag fick ju medicin igår och tänkte "nu fixar den sig äntligen!!".. "trodde du ja!" skrek tånaglen mot mig när jag klev upp på longtailbåten via stegen från vattnet och samtidigt rev upp hela skiten på kanten. MEN JA, vad underbart! knappt kunnat gå idag ju!

7/3

jobbade 2h imorse sen tog vi Longtailbåt och snorklade med stora maneter och massa fiskar... glmde även smörja in oss. mer säger jag inte just nu.

en sån här uppdatering kallas det

Idag vart det städdag! Nu är rummet städat och fint! Jag skulle egentligen fotat vårat 3e världskrig till er men jag glömde bort det men det kan jag göra om 3dagar när det ser lka förjävligt ut igen!
Det roliga var att dom lämna inga handdukar till oss så när jag gick ner för att hämta i receptionen så sa dom att dom ändrat sin policy och kommer ta betalt 300bath per dag för att vi ska ha två handdukar?! WTF?! Vi svettas och jobbar 10h per dag, 5dagar i veckan och ni vill inte ge oss handdukar som ni gjort i 2månad redan?!
VAFANAPOLI!  som Joey säger.

Får väl sno några från jobbet men sjuuukt dåligt av dom när vi redan bott här i två månader så fattar inte vad dom förlorar på det :S

iallafall så kom Yaya till oss på lunch och sa att han ska ta ut en familj som bor på Dewa på longtailbåt och snorkla med delfiner så det ska vi ha för oss imorgon i ett par timmar, avis nu eller?;)













förresten så är det bara 8jobbedagar kvar!
sitter och snackar med Polly på chatten och förklara precis varför jag ville dessa dagarna skulle gå snabbt, haha hon förstod mig :P
ska jobba 12-15(svensk tid) ikväll med så egentligen är det 8.5dag kvar.
igårkväll blev det så star åska och så mycket regn att hela restaurangen blev kolsvart 3gånger, fick lite problem med ätande(läs försöksätande) gäster :P


AAAAAAAAAAH!

vi slutade jobba for en halvtimme sen och Simon har annu inte gatt ifran koket..
kl ar nu halv10 pa kvallen har och jag vill inte vara kvar, jag vill bara hem nu och inte spendera en minut av min fritid pa jobbet sa jag e mattligt irriterad nar det ar 51351252kockar och Simon anda inte kommer ifran! men nu tror jag fan att jag gar och hamtar han, annars far han ta taxi hem sa tar jag bilen nu. gonatt!

nu känns allt lite bättre för mig



SER NI MIG?!=)

prata precis med mamma i telefonen. hade haft två missade samtal från henne men vi var ute och åt på en strandrestarurang som heter Ma Ma Mia.
iallafall så fick jag reda på att kåken där hemma är såld så när man kommer hem till Sverige igen möts man väl av ett berg med saker från förrådet och för att inte nämna mitt gamla rum hos mamma, jisses.
självklart hade hon väldigt goda nyheter med denna säljningen om allt går som planerat, min kära moder ville ge mig ett litet nöje men ärligt talat vet jag inte om jag borde skriva det här i bloggen men hon lättade trycket från mitt bröst väldigt mycket iallafall och detta kommer bli ett toppenår!

på bild finns mina nya RayBan solisar! fejk ofc men sååå otroligt sköna dom var! jag har ett par andra RayBan men dom är stora och faller av när man kollar neråt men det gör icke dessa plus att dom hade spegelglas som jag älskar! helt perfa, 30kr tack så mkt!
efter marknaden vi var på (haha-nej-vi-har-inte-din-stlk-hahaha-marknaden ni vet?) så tog vi bilen till Ma Ma Mia och åt, eller ja försökte men fick i mig relativt mycket iaf men sen gick det bara inte ner! alla lukter här gör det så jävla såvrt för mig! Luktar rutten fisk, krabbor och havsmat överallt här i Nai Yang tycker jag och jag förstår inte hur gravida kan gå runt här utan att spy!?

nej nu ska jag vinna över Simon på Yatzy en gång till! Gonatt!

den nya skjortan kommer nog användas flitigt


såhär blev skjortan jag köpte på en kvällsmarknad i Patong. första bilden står jag som en flamingo men det var just för att få bild på de stora armarna. den var egentligen mer "slapp och hängig" över kjolen men det fick jag inte med på bild. ¨
legat i sängen hela dagen igår med men på kvällen efter jobbet hämta Simon mig så vi mötte upp Carro och Kecke för att sätta mig på en restaurang och äta min första middag sen i lrödags :P
det blev en krämig potatissoppa och Simon tog kyckling med sweet&spur och cashewnötter (just för att jag inte kunde bestämma mig om vilken jag ville ha så bestämde jag att han skulle ha den så jag kunde småäta ur hans tallrik)
det var gott men våga inte äta så mö med tanke på att jag mådde illa mitt i ätandet men nu är vi påväg till frukosten så får vi se hur den går!


redan planerad 17april med maisie..

lunch: bakad potatis med kycklingcurry på Grafitti med Maisie!!!!
middag: donken?
söndagsgodis: marrängswiss, marabou-passion/chili, ännu mera godis, chips och morötter med dip, päronciderläsk, salta pinnar, ostbågar!!

tror ni jag saknat allt detta som absolut inte finns i Nai yang?!



här är vi 11-12år skulle jag tro?


nu är vi inne på mars-spåret

10minuter och där kom första kommentaren.
1h och 45min senare kom andra kommentaren.
 
nu sätter jag på filmen Farsan på datan, jättemysig film. det är inte just för kommentarerna jag är hemma men såfort jag började röra på mig och arbeta kände jag hur lite energi jag har, kunde kanppt stå och tillsist sa den ena höga chefen att han ville jag skulle hem och vila och se om jag mår bättre ikväll.
Det var så räligt, såfort jag plocka tallrikar med överblivna rester så kände jag hur spyan satt i halsen :S så äckligt det var!
fast jag vet att jag får mer ork om jag äter så får jag inte i mig ett enda skit. det går verkligen inte så får väl försöka ta mina två lediga dagar och mätta upp magen igen.

för att byta ämne så har ni inte sett filmen Farsan så gör det, den är lugn, rolig, sorglig, och lite dramatisk på en lagom nivå. En mysig typisk svenne-film som man bara blir glad av.

tror jag precis insåg sanningen om mig själv

Tror jag precis har insett att jag ljugit för mig själv. Ljugit för mitt psyke.
har använt mensvärken och tröttheten som något sjukt och inte kunnat gå till jobbet med.
dessa senaste dagarna har jag nog inte mått så bra, jag är så trött på alla kommentarer jag får.
missförstå mig inte helt nu, jag är väldigt tacksam för hela upplevelsen och allt jag fått men..
när man får kommentarer som
- du ser ut som en fet ost
- ska du äta allt det, du äter ju hela tiden!?
- cia, varför är du trött, vad har Simon gjort med dig inatt, haa?;) (kallar på simon) ey Simon, vad har du gjort med henne, hon e heelt slut ju!
- nej vi har inte kläder i din stora stlk.
- du ser inte fräsch ut till detta jobb. (nehe menar du? prova på att komma från ett vinterland och ska jobba i 491885718grader varmare?!)

detta är ett par kommentarer jag får när jag jobbar och jag vet ärligt talat inte varför jag inte sagt ngt till mina chefer. för det är nog exakt detta som gjort mig "sjuk". inte mensvärken som var i början, utan dessa kommentarer.
jag äter inte, jag sover hela dagarna, jag går inte ut för lite frisk luft, jag rör inte på mig. jag dricker knappt. jag mår nog helt enkelt inte bra just nu. jag kan inte slappna av och lägga framtiden åt sidan.
Kan tänka mig att ni läser detta och tänker "fan skärp dig, du e i Thailand och vi i iskalla Sverige!" men just nu handlar det inte om grader på värmen.. det handlar om att bli respekterad, vilket det är tydliga skillnader på om man är här som turist i 2veckor eller bor här i 3.5..sorligt men tyvärr så upplever jag det såhär just nu.
Man hör när någon pratar om en. Bara förra veckan satt jag i köket och förberedde för lunchen och torka alla miljontals glas som skulle ut en kvart senare(det fanns inget att göra, lite gäster), ser hur en servitris och chefen för dagen kommer in, han kollar på mig, säger något på thai och så hör man självklart sitt namn i och den irriterande tonen på meningarna han säger. När han sen gick så sa jag till servitrisen "han låter arg" och hon svarar inte. Precis då kommer det en annan servitris som överhört det hela och kommer upp till mig och säger "oroa dig inte cecilia=)" ungefär som att hon menade "oroa dig inte, han vill slå dig men kommer nog inte göra=)".
Fast det är ett heeelt annat språk som låter påhittat i mina öron så är det så otrligt störrigt när man hur tonen på när dom pratar om när ens namn nämns.
Detta har jag egentligen fått lära mig innan då jag jobba på Simons i somras i Ängelholm, min mamma hade jobbat där några somrar innan men just denna sommaren jobba bara jag där och jag fick lära mig innan att jag kommer få kommentarer och det fick jag, men jag la det åt sidan. Men när man befinner sig i ett land man trodde skulle kyssa ens rumpskinkor men visar sig vara ett helt annat ansikte har det gjort mig så extremt deppig. Ångestfull.
Jag kommer till jobb, gör mitt jobb och det jag fått ansvar för, gör det jag ser och vet att jag kan. Vad har dom för rätt att hålla på med mig? vad gör jag för fel om jag sitter och putsar 1000glas när det ändå inte finns gäster att välkomna, dukas upp nya bord osv. då kan jag väl lika gärna förbereda skiten?!

Jag vill inte väckas till någon väckarklocka och tänka på vilka kommentarer jag får idag om jag har ett ynka hårstrå fel.
Jag vill åka billiga tuktuks, shoppar tills jag stupar, ligga på stranden hur fan länge jag vill med en iskall cola i handen, bränna och få färg i ansiktet samtidigt som jag får en billig pedikyr av strandsäljarna, dricka goa drinkar, se templena och Big Budda. Inte behöva tänka på om jag kommer kunna knäppa shortsen jag hitta billigt på marknaden med skratt i bakgrunden.
Inte vilja vakna upp med en klump i halsen om hur håret ser ut, är det tillräckligt torrt, tillräckligt rakt? är det något hårstrå som sticker ut längre än något annat? Oh nej, ligger den ögonfransen fel?! Och sen ändå veta att såfort man kommer ut svettas man sönder allt man försökt fixa i håret och sminket ändå rinner av och man får börja om igen utan samma lyckade resultat och man får kommentarerna.
Dom verkar inte förstå att jag inte är "deras sorts". Jag har inte skinnet och kroppen att kunna jobba och se normalt kall ut i denna värmen.Jag vet om att jag svettas, det är inget dom behöver påminna mig när jag ändå får svettdroppar i floder.

För att iallafall lägga ett gott ord kan jag säga att som turist som stannar i 2veckor är Thailand perfekt. Men det jag har skrivit om handlar både om där jag bor, jobbar, shoppar, handlar mat osv och inte bara jobbet. Dewa är jättebra att ta hand om sina gäster, mycket vackert hotell och plats dom hamnat på då man inte ser ett sådant ställe i Thailand, bra ägare, hjälpsamma osv. menjag vill inte behöva gå till jobbet med frågan "vad kommer jag få höra idag då?" i huvudet.
Jag är en sån person som vill trivas med mitt jobb och inte göra något "bara för pengarnas skull". Jag gillar inte det uttrycket. Trivs jag inte med jobbet går jag vidare även fast jag skulle kunna behöva pengarna just då.
Men det kanske är just därför som jag inte sagt något till min ena chef, just bara för att jag bara skulle jobba där i 2månader och inte orkar göra upp något kalabalik, och just bara låta mig vara en sån person som tänker "bara för pengarnas skull".


alla dessa bloggar...



1.kenzas.se
2.isabelles.nu
3.tyras.se
4.nemo.myshowroom.se
5.gaybloggen.com
6.micahs.se
7. blondinbella.se
8.mondoblogg.se/bunny
9.paow.se
10.desireenilsson.se
11.natachapeyre.nu
12.finest.se/falsksanning
13.nyheter24.se/modette/fridagrahn
14.nyheter24.se/modette/angelicablick
15.blogg.veckorevyn.se/ellinorak
16.emmmmmis.blogg.se
17.fokis.se

ni tror väl inte att det är över än? ;).. nejdå! sen har vi:




18.jonnacronberg.blogg.se
19.carolinawedelsback.blogg.se
20.meifengla.blogg.se
21.linalike.blogg.se
22.kissies.se
23.stinalee.se
24.amandavardet.blogg.se

har jag säkert glömt en eller två..
tillexempel kom jag på två till medan jag skrev den meningen..
25. pollai.blogg.se
26.eliines.blogg.se

där har ni nog alla de bloggar jag följer vardagligen.. tror ni Simon e trött på mig när jag alltid måste ha datan såfort jag kommer hem! jag vet inte varför man har ett sådant behov men det är underhållande på något sätt. jag har ingen träning att gå till, inget gym, inga vänner jag kan träffa och ta en fika med, gå på bio eller ringa någon, inte något sånt så det är såhär jag får underhålla mig.
fan nu kom jag på tre till..(numret har jag ändra för tredje gången nu och kommer nog ändras ett par gånger till)
27.westmanshanna.se
28.stylebykling.se/tv4
28.lifebyeleonore.blogg.se


vill man ha pitato eller potato?

nu vankas jag mellan att vara på topp och på botten.
en stor del av mig vill duscha, måla naglarna (dom jag har kvar ha ha ha), smörja in mig med goa lotions, inpackning i håret, noppa ögonbuskarna och sitta ute på balkongen med solen i ansiktet, en handduksturban på huvet och en tunn, kort sidenmorgonrock med ett iskallt colaglass i handen. Men det kommer nog inte hända..
1. jag duscha igårkväll
2. duscha kan jag iförsej göra, duscha kroppen men då blir det alltid så varmt och svettigt att man ändå måste tvätta håret och det kan jag inte för denna värmen jag lever i just nu gör att jag tappar väldigt mycket hårstån!
3. goa lotions från Body Shop är hemma i Sverige..
4. det enda nagellacket jag har e genomskinligt..
5. sidenmorgonrock äger jag inte heller.
6. jag noppa ögonbuskarna för 2dagar sen.

det blir nog att fortsätta ligga i sängen med vattenflaskorna.

idag e det tisdag och jag e fortfarande inte på jobb. det va egentligen tanken men inatt har jag inte fått en blund av magknipen och idag så..ja ärligt talat så bajsar jag vatten. mysigt! Ska iallafall försöka få i mig mat och försöka på mig ett jobbpass ikväll, det är ju Simons meny idag.
Har inte ätit mat sen i lördags. Det enda jag fått i mig är en macka med jordnötssmör(smart jag som e allergisk mot jordnötter men det e gott!), 3kitkat och 4påsar äppelslicer. på 3dagar. whoop whoop. Jag får liksom inte i maten, ingenting smakar, jag beställde faktiskt mat på oomsevicen i förrgårkväll men såfort jag fick i maten i munnen klöktes jag. Har fått för mig i mitt huvud(igen) att mat är äckligt, det går inte att äta om det inte är något kallt som äpplen elle glass och eftersom det tar alldeles för långt tid att gå fram o tillbaka till 7/11 så är det inte lönt att köpa glass för den är helsmällt redan innan man kommit halvvägs!


RSS 2.0