Onsdagskväll!

Mys med maisie och förhoppningsvis Therece också när hon slutat jobba!


Make up store



Under ett litet tag nu har jag börjat fastna väldigt mycket för Make Up Stores smink och produkter och nu har jag använt mina allra allra sista födelsepengar (bra när man hittar att man gömt undan pengar)  för att få min första ögonskugga och det blev en matt svart ögonskugga som första.
Passar perfekt till maskeraden jag ska till och den jag ska föreställa är arg så jag tänkte sota mina ögon rätt så rejält.
Boxen innehåller en primer som man har under ögonskuggor för att ge ögonskuggan mer färg och glimmer och gör så att ögonskuggan håller sig bättre utan att kladda (så det gäller att man bara tar ett tunt lager!) så det rekomenderar jag alla töser att införskaffa sig!

Ögonskuggan: 140kr
Primer: 155kr
Inhandlat på Kicks, Väla nu när dom fått in sitt sortiment av MUS smink.

Indiska 69kr



vår allra första egna advents-ljusstake!
Alla jag har hittat har inte varit så juliga och allt ser bara fejk ut men mitt där inne på Indiska på understa hyllan på ett bord under de indisk-inspirerade ljusstakarna så står denna otroligt juliga ljusstaken och den var bara min att ta hem!
Var så stolt att köpa min egna och kvinnan framför mig småskratta när hon hörde mig säga "alla ser inte så juliga ut ju men det gör den här, röd och juldekorativ!!" så vände hon sig om och sa "ja det är rätt! lycka till med lägenheten" (för jag sa att det var min första egna julpyntade lägenhet).

Så nu står det första ljuset och brinner idag för att komma lite ikapp från i söndags så det blir lite tripp-trapp-trull-känsla på söndag!

första julpyntade egna lägenhet






Slutade en timme tidigare på jobbet igår och sen var det raka vägen hem och ner till källaren för att hämta julpyntet och helvete vad tomtar Simon har, trodde dom skulle äta upp oss!
Julpynta, dricka nya Rekorderlig julcider (kanel&äppel), och julkakor samtidigt som man försökte få igång julmusiken på Spotify men denna brud Berit tyckte att vi skulle julpynta utan någon glad julmusik från Wham!.

Nu är iallafall julen välkommen hos oss och imorgon blir det julhandling på Väla med Simon för att handla det sista!
Nästa stopp idag - Ramlösa för MatteB om jag har turen på min sida och motorvägen är klar från kaos och grenar.
Jag och Therece fick en så pass kraftig vind mot oss en gång igårkväll att vi inte ens fick fram våra ben och var tvungen att vänta ut vinden.

första advent

Kan väl börja med att säga att mina såna "fixar"-dagar är på g igen.
Senaste hårfärgningen slutade i att bli svarthårig, lila och röd och nu har jag verkligen inte råd att färga och tona och hålla på så jag funderar på att bara tona ut till min vanliga hårfärg och förhoppningsvis kan jag få avfärga håret igen i början på nästa år för att få det så enkelt som möjligt.
Gärna till april-maj får jag börja bli ljushårig igen för nu har jag betalat första delbetalningen och jag kan inte vara mer förväntansfull och glad över att jag valde att sticka dessa 4veckorna med Babajaga!

Nej, nu ska vi vända på steken! Första advent idag och samtidigt när man tänker den tanken och kollar ut för att komma på att julskyltningen är ikväll så kan man inget annat säga än att det verkligen inte känns som julen är på väg. Regn och moln är det enda vi Ängelholmare får stå ut med!
Så idag blir det storstädning för att välkomna julen samt att hämta upp julpynten från källaren. När man läser sina vänners bloggar som precis flyttat hemifrån och har sin första julpyntade första lägenhet så kom jag själv på att jag har också min första julpyntade lägenhet! Första julen med Simon bodde vi inte tillsammans och andra julen förra året pyntade vi inte eftersom vi flyttade till Thailand 1januari så i år blir det också vår tur att julpynta!
Simon hämtar mig på jobbet ikväll och så ska vi fira in första advent med julmust, lussekatter, pepparkakor med ädelost samt nya Dumle - pepparkakor med julstakarna i fönstren!



år .. 2008 tror jag?
jo, ljushårig får jag faktiskt bli nu för att skona plånboken


doesn't he ever wear a shirt

Jag har inte haft tid till  bloggen nu på två dagar för jag har faktiskt blivit inringd till jobb och ska jobba hela helgen också så tyvärr kommer det inte komma så mycket uppdateringar förren på måndagkväll!

Nu har jag precis kommit hem från en lång fika med Ludde på EH och direkt efter gick jag och köpte biobiljetter till mig och Caroline. Jag ringde ner och fråga "kan man köpa biljetter när man kommer ner vid halv8?" och får tillbaka "ärligt talat kan jag inte säga något för det kan bli fullt på två röda.." gissa filmen??....

Nej. VAMPYRERNA KALLAR!


juni-11 och sep-11 - a change would do you good




graffitilack - vit


life to short to blend in everywhere with everyone



jäfla fiiiiitfan som morsan brukar säga

Klicka för att stänga fönstret

Den som väntar på något gott, ÅÅH varför kunde man inte vara rik!?
Hur underbara som helst och hade dom kostat mig de sista födelsepengarna så fine men 700kr för ett par skor jag inte kan använda på ett halvår, ääe vettefan!

B swahn



- Haha, jag orkar verkligen inte!
Det roliga var att bilen ägdes av ett par äldre.
Twilight-feber? neeeeeeeej inte alls.

all denna färg

Nej, idag blir det att bli mer rödtotte och dricka massa te framför TVn där Akward finns på maraton på MTV ungefär hela dagen. Jag såg ett helt avsnitt förra helgen och fastnade så jag hoppas lite att det kommer gå i repris så jag kan se från första början, för det är faktiskt väldigt underhållande!



hitta en tjejs blogg där denna bilden fanns på, lägger inte ut ansiktet men färgen och håret is gi tyckte jag var skitcoolt!
Dock tror jag inte jag vill vara sååå rödhårig men .. lite kanske?


Goooooooooodmorning



Benen värker efter gårdagens träning, bilen är inlämnad på verkstan, och jag har redan varit vaken i 1.5h på en ledig dag.. lika bra att trycka i sig frukost och ta sig till gymmet för att träna överkroppen?






var hälsad du store grön gegga



Man är så snygg när man håller på att tjeja sig lita!
Benen är rakade, håret har fått behandling (skulle behövas klippas också!), ögonen är knivade (ja, jag "rakar" mina med en ögonbrynskniv), ansiktet är skrubbat och har mask på, ögonbrynen har fått färg på sig och kroppen är både muskelpumpade och insmord! Snart blir det naglarnas tur, tillomed tårna ska få sig en färgklick här i dagens molnväder!

Om 40min kommer bror min eftersom han bad om att få låna Twilightfilmerna men eftersom dom inte är mina får gossen så snällt komma hit och se på dom med mig istället!
Nästa helg blir det 4an!!!!!

Godermorgon!

Nu vart det måndag igen då!
Mycket snurrar runt i huvudet på mig idag. Har nog gjort ända sen igårkväll.
Allt handlar faktiskt bara om utseendet. Smink, hår, kropp och själ.

Ni vet såna dagar då man bara vill rensa ut precis allt?
Rensa till en ny garderob, kasta alla underkläder och köpa nya fina, kasta allt smink från de olika märkena och bara köpa från ett enda märke och ha lite "fint" i sminklådan, nya sängkläder, nytt träningskort, måla naglar i olika färger varje dag, lägga i en rödare ton i håret, bli solbrun osv osv.

När man bara vill förnya sig själv. Där man är trött på allt gammalt, tillomed sig själv, då är det dags att göra något!
= Skriva julönskelista på saker man vill ha men inte har råd med..

Hittills har jag:
- Sminkkurs på Make up store i HBG
- Presentkort på Make up store
- Ett styck motivation
- Ny bäddmadrass
- One Tree Hill-säsong 4,5,6 och 7. Vet inte om 8an är ute ännu?
- Självdisciplin
- Ny pincett då min egna helt plötsligt valt att trotsa mig
- Simkort så jag kan börja simma igen. Tyvärr i vårt äckliga badhus ..

Ja, listan kan fortsätta. 
Sminkkursen kom jag på igårkväll. Hade nog alla tjejer behövt göra en gång som en upplevelse. Bygger på egot lite. 

Nej, ägget är färdigkokat och gymmet väntar om 45min. För övrigt så vart helgen jätteunderbar! Kom till Köpenhamn runt lunch och gick runt i affärer, hitta inget speciellt men måste säga att där är dåligt med restauranger som inte bara är pubar och cafeer. Eller överfulla för den delen heller! Vi tycktes bara hitta snabbmat vart vi än gick så efter ett tag fick vi ju ta en i snabbmatshögen. På kvällen gick vi bara runt på Tivolis julmarknad, alltid lika mysigt att gå runt med en varm kopp choklad och titta på allt juligt som fanns där. Med eller utan snö

 


Erkänner

Jag är helt fast.. Klockan hann inte ens bli 8.00 innan jag satte på andra filmen.

Vi kollade på första filmen igårkväll och när Simon säger "ta ner benet!" när jag skulle lägga mig till rätta så blev jag lite förvånad att tillomed han va fast..


tidsfördriv



Nu ger jag mig.
Har hållt mig undan denna Twilight-eran och likaså OTH så jag har bara kollat lite då och då på TVn när det har funnits där men nu har jag nog släpt ner garden lite. OTH-dvd är mina som jag köpte av mina födelsepengar jag fick som Maisie var så snäll och köpte till mig billigt på Ullared som hon var på igår med Thesse.
Twilight är Maisies som jag nu ska kolla mig igenom och se vad det är jag missat. Det enda jag går in med nu är att hon, Bella (?) aldrig ler?!

Aja, jag har ju tid på mig med tanke på bristen på jobb!

man lär sig något nytt varje dag

Jag är tydligen hjulbent!
Nu måste jag tänka hela tiden på hur jag går med mina fötter för det är mitt vadben som förstör tydligen. Mina ben är inte raka, utan från höfterna och ner till knäna går det i en "linje" men efter knäna och neråt så går det utåt och då går jag utåt med mina fötter också så ser ni att jag går konstigt ute på stan är det för att jag nu måste trycka in mina fötter och överdriva lite för att få rätt på det. Därför har jag ont i mina knän så nu har jag fått en jädra massa övningar som jag ska göra 4-5gånger fram tills nästa onsdag för att sedan följa upp med sjukgymnasten igen!



om ni tänker er dessa knäna bakifrån så ser ni på vänstra bilden att det går ut sen igen till höger(dock går mitt lårben rakt upp istället för att det ska luta åt höger som på bilden), och jag ska försöka gå från det till bilden till höger.

Lycka till säger jag till mig!


en tisdag med struktur

Och självklart kan inte jag somna om mer än tjugo minuter efter att Simon sagt hejdå för jobb.

Så jag har legat vaken en timme nu, borde äta något till frukost nu för om en timme ska jag till sjukgymnasten för att prata vilken träningsform som är bäst för mina knän och sen ikväll är det ett kvällspass på jobbet. Måste egentligen plugga matte idag också så får väl klämma in det innan jobbet!



saknar poda island


.


Bakelser för mig!

Det finns tydligen jättefina bakelser utan mjölk och utan gluten!
Får så jäkla ont i magen av för mycket mjölk så tänkte göra ett försök av att inte dricka/äta det så mycket och att det är glutenfritt är ju inget minus det heller!


Grattis på farsdag

Dagens humör: Väldigt nedsatt med en stor risk för åskmoln och regnskurar.
Dagens mående: Fysiskt är man väl frisk men psykiskt har jag ingen diagnos av ännu.
Dagens borde: Gaska upp mig och säga till mig själv att det finns värre saker.
Dagens frisyr: Getingboet som just nu befinner sig på huvet med en hårsnodd.
Dagens smink: All naturelle.
Dagens klädsel: Morgonrock
Dagens planer: Köpa farsdagstårta till pappsen och sitta i hans soffa för resten av dagen med serierepriser.
Dagens materiella vill ha: Fullspäckad jobbkalender med struktur och Piggelin.
Dagens fundering: Hur fan blev det såhär?!
Dagens beroende: Mitt svarta nagellack som representerar mitt strejkande från ett glatt liv idag. Ögonbrynen sitter som ett V också i pannan på mig.
Dagens tråkigaste: Måste göra matteB..
Dagens längtan: Tårtan som ska köpas och ätas opp
Dagens låt: Daughtry - renegade


dyngkåt och hur helig som helst

Min lördagskväll består av att rensa och fixa upp mitt liv.
De senaste dagarna har bestått av att söka jobb, såna jobb jag egentligen inte vill hamna inom.
Men som man får knipa igen och ta första bästa. Har en intervju på måndag innan mattelektionen men det jag är ute efter är ju ett vikariat i ett par månad framåt men lyckas jag inte bli erbjuden det just nu får jag helt enkelt snåla på rejält dessa närmsta månaderna, tur att jag redan köpt hälften av julklapparna iaf.

Ögonenbrynen ligger fint kammade med färg på, ska snart plockas.
Datorn ska rensas från onödiga bilder och skräp.
Disken har försvunnit, där försvann ett minus i livet.
Dammsugaren borde användas oftare.
Liksaså gymkortet som går ut om 15dagar som inte kommer fyllas på igen vad jag kan tro med min närmsta lönespecifikation.
Jag som trodde jag hade allt fixat och klart. Studenten, körkort, blev legitimerad undersköterska som 19åring, det lovas och lovas men inget händer.
Att ta ett jobb jag inte egentligen är sugen på att ha mina vägar på börjar sätta upp staket för mig från att rymma och det enda jag ser är att grinden är öppen men mina fötter är lite för bekvämma där dom står. Är nöjd med det jag redan har men hade gärna velat ha lite mer av det som redan finns där för mig.
Att sitta på arbetsformedlingen.se dygnet runt och försöka hitta utvägar till mina problem känns misslyckande på något sätt.

Hur många gånger jag än försöker klicka mig in på den hemsidan, rensa papper och pärmar, rensa nagellackslådar, troslådan, bilder på datorns som dammar, dammar rent lägenheten över huvudtaget, skriver budgetblad efter budgetblad, osv så är det ingenting som går ihop.
Har bara ett litet behov om att verkligen börja om från början, stryka allting jag har och börja om från start på något ställe där jag aldrig varit förut. Men eftersom det inte lyckas nu när jag har timjobb så är det väl bättre att jag har kvar dom och hoppas på att lyckan ska vända? För jag trivs verkligen på mina jobb jag har så vore synd att ta det där stryket.

Nej, nagellackslådan, troslådan och ögonbrynen får stå först i kö än sålänge.

0:or är ett stort frågetecken

Räkningarna skriker
Kylskåpet vill fyllas på
Bilen vill gärna ha bensin
Kroppen vill gärna känna rutiner och struktur
Egot är för stort
Likaså behoven medan självdisciplinen är vilse
Kontona vill få mer mynt ochsparkontot ligger på ören
Kalendern har många tomma arbetsdagar


Det finns mycket hos mig nu men det enda jag ska göra imorgon är att sitta i telefon med förhoppningsvis nya arbeten, försäkringskassan som ska stå för läkarbesöken som kostar mig en halvmiljon, CVt ska uppdateras och skickas ut till så många som möjligt och hoppas att någon nappar.
Man blir bara lat av att vara "inringare" och man vet aldrig hur nästa månadslön ser ut, 100kr eller ytterligare två 0:or?
Ekonomiskt oberoende, ja det låter bra.

Nej, dags att växa upp!

saknar london, ge mig london



hämtar thesse om drygt en timme sen blir det hem till malin en snabbis.
redan varit ute på en morgonpromenad och känner mig mer eller mindre
frisk men näsan snorar lite.


nelly.coms rea gav mig en nyårsklänning



är helt magiskt förälskad. helt magiskt.












malmömys

Har varit iväg hela dagen, första dagen som frisk och jag fick träffa på min lilla systerdotter också lite impulsivt när jag och mamma körde hem från Malmö där hon hade efterkontroll av ögonen som hon laseropererade. Hon är fortfarande svullen och ska dit igen om 3månader så får vi se om det lagt sig eller om hon ska opereras om för synen är inte helt okej ännu.

har så mycket bilder på datan som jag inte lagt upp annu så funderar på att lägga upp en bildbomb?



här har vi dramaqoueen herself men hon är så söt så hon kommer undan med det ;)

hårvård

Måste bara berätta en sak som hände precis i badkaret.
Jag har som sagt inte tagit någon dusch förutom en "kattatvättar" som vi usk:or så fint kallar det och jag hade i helgen köpt en ny hårinpackning för rörhåriga som jag fastnat för redan innan sommaren och nu slog jag till.
Det roliga var att den är lite speciell (ska inte röra hårbotten, ha i 3min, akta hud osv) men när jag hade tagit mina "pumpar" ur flaskan och satt i det i håret och sen ska börja doppa händerna i vattnet igen för att ta bort resterande kräm så går fan inte färgen bort och jag kommer ihåg att jag glömt att det står "använd handskar"!

Behöver jag säga så mycket mer än det?
Fick även med mig ett torrshampoo för mörkhåriga som inte ska bli "vitt" i håret utan blir genomskinligt!


jag har nr556 som för rödhåriga
(köpte min på Bellbox på Familia eftersom de var billigare än frisören på väla!)


torrshampoo för mörkhåriga
också från Bellbox


Passionscheesecake

Har legat sjuk sen lördagsnatt och börjar bli ganska trött på det. Skulle egentligen hälsa på min bedårande systerdotter idag men fick ringa och avboka det så får jag hoppas att man är frisk till helgen!

Idag blir det städning på schemat och en dusch hade suttit fint eftersom den inte besökt min kropp sen lördags och den stackarn har fått stå ut med kattatvättar.......

Är ni inte impade på min första cheesecake jag gjort?!:D


bakfylla? nej men varför inte lite feber istället?



Såhär låg jag hela kvällen igår!
Lördagen bjöd bara inte på en bra konsert och en bra utgång med maisie, thesse, jonna och emma utan den bjöd på frossa kl3 på natten som jag trodde var en onödig fyllefrossa med tanke på mitt låga vätskeintag men resten av natten samt hela söndagen låg jag med feber istället.
Hade tänkte på ostbågar en stor del av dagen och när Simon äntligen kom hem från jobb (läs: jag är handikappad när jag är sjuk och ensam hemma) så tog han fram en hand med iskall Cola och den andra handen med ostbågar och vet ni vad jag gjorde? JAG GRÄT. jag grät för att han hade läst mina tankar och efter den underbara stund visste jag att han är exakt den jag kommer att ha på ringfingret en vacker dag!

Vantar!!!!

Att maisie ska behöva sitta med vantar inne på afterworken på bhof är en skandaaaal! Skitkallt är här och snart blir det hem och mysa med massa ljus och hårfärgning för nu börjar utväxten synas!


Konst à la cw

Efter mina underbara mattetimmar som jag för övrigt var ganska impad av mig själv så åkte jag hem för att hälsa på Caroline som hade målat en tavla till mig! Hon fick fria händer och den skulle påminna mig om att man alltid klarar sig och lite girlpowerkänsla och texten satte ju pricken över iet på vad jag sökte och rosa kan ju inte bli mer "girlit"! Just nu står den på hyllan i hallen så man kan se den tydligt men upp på väggen ska den absolut! Bara så du vet Caroline så kommer alldeles säkert fler beställningar av mig!:) underbar!


ikea kan för en gångskull vara enkla







Äntligen har vi en "fondvägg"!
Vi har så dåliga väggar att vi inte kan tapesera en fondvägg så när vi hitta en sån pass stor tavla på IKEA för nån dag sedan så kollade jag och Simon på varandra och tveka inte ens på köpet.
Och eftersom jag hade presentkort på IKEA som jag fick av släkten så jag tackar dom för den underbara tavlan!
Och tack pappa för att du hjälpte mig sätta upp den!
IKEA 995:-

I ramlösa

Inväntar matten som kommer vara mellan 12-15 idag sen blir det att köra ut till Svenstorp till lilla Caroline innan pappa ska komma och sätta upp lite saker på våra pulverväggar!

Ja vad roligt inlägg detta blev!


milk and cookies



första dagen gick bra på nya jobbet på Karlslund!
Dom sa att det var ovanligt lugnt idag och svårt att känna sig in i det första dagen. Det är det alltid, speciellt inom vården för det finns rutiner och vissa äldre kan inte göra vissa saker och det är speciella tandborstningar och ja, rutiner överhuvudtaget men jag fick ett gott bemötande och de boende var goa och glada så ska nog gå bra på fredag också när jag ska vara där 7-16.

Nu blir det sista kvarten på Greys och sen sova en snabb timme för mannen kommer väl hem om 1.5h och skriker i hela lägenheten att han hade sett live när Rögle vann ikväll i Malmö..

RSS 2.0