frukt - hud - hälsa - må bra

Jag tänkte nu dela med mig av lite tips angående huden!
Mat påverkar oss väldigt mycket och likaså huden.

OM DU HAR TORR&FNASIG HUD:
Använd dig att jordgubbar som innehåller fruktsyra, antioxidanter och C-vitaminer! Mosa gubbarna och blanda med grädde och massera in i huden.

OM DU HAR PORIG HUD:
Ha mer banan i ditt liv. Den är rik på kalium, magnesium och B&-vitaminer. Blanda banan och en halv tesked honung och lägg som en mask i 10minuter.

OM DU HAR GRÅ OCH ENERGILÖS HUD:
Äpple ska du använda då vars fruktsyra ger en mild peeling. Dela äpplet och gnid mittytan mot huden.

OM DU HAR SMÅRYNKIG OCH TORR HUD:
Papaya. Den bryter nerproteiner och avlägsnar döda hudceller. Mosa papayan till en mask och låt ligga på huden i 15minuter.

MEN, när det gäller att äta frukt får man ändå se upp fast det kanske inte är så vi är uppväxta, vi är uppväxta med att äta mycket frukt och grönt och ja, frukt är bättre att äta än godis på en lördagskväll men när jag gick min usk-utbildning så fick vi en föreläsning om just vad som är nyttigt. Hon förespråka om att för 10-20år sedan handlade allt om light-produkter. Allt skulle vara light för det fanns ju inget socker i dom men det man inte pratade om var det man ersatte sockret med, sötningsmedel. Inte fasen är det så superduper bra det heller?!
Sen var det föreläsningar om att man ska ha i så lite fett som möjligt och att dra ner både på socker OCH på fett är inte heller hälsosamt för kroppen. Det som gör oss tjockare är inte fett, det är socker!! fett är bara bra för en om man är den som rör på sig.
Frukt är alltid nyttigt men om man kollar på hur mycket fruktsocker det finns i frukter så ska man enligt mig inte överäta sig på frukter och bara leva på frukter. Frukter innehåller bara ca 10-15% kolhydrater vilket inte är mycket men att bara äta frukter dag ut och dag in är inte så nyttigt. Ät isåfall varierad kost och ha frukterna som mellanmål. Man blir i regel mätt innan det blir för mycket.
Satsa på de frukterna som har mycket färg eftersom de innehåller en hög halt av antioxidanter.

7nyttiga och viktiga frukter:

Äpple:
Mycket mättande och nyttigt. Äpple är en av de nyttigaste frukterna pga fibrer och flavonoider. 75kalorier.
Avokado: visserligen över 200kalorier men samtidigt en massa bra fett, E-vitamin och annat som är bra.
Björnbär: innehåller massvis av antioxidanter som anses vara sjukdomsbekämpande.
Banan: 100kalorier som mätter väldigt bra. Mycket kalium och vitamin B6 och anses vara den ultimata mellanmålet före och efter träning.
Grapefrukt: Mineralen mangan som är bra för omsättningen av fett och kolhydrater. En populär bantarfrukt.
Meloner: av alla slag innehåller få kalorier och massa C-vitamin och antioxidanter. Innehåller lite socker och mest vatten.

Mango: lite kalorier men många antioxidanter som bl.a. skyddar synen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0