Min bror hälsar

Min bror hälsar också att han är en tunn tjej med en tjock tjejs problem. Hejdå Sverige- hej London


nu lägger jag allt tills jag är hemma från london. (långfinger)









 

 

27 september - sista dagen i sverige för veckan

Sakerna som ska packas ner ligger i sin ordning på sängen, papprena är utskrivna, passen är fortfarande inom sitt giltlighetsdatum och jag vill allt annat än att stanna kvar i Ängelholm för helgen. Bara komma bort, se på meningslösa chickflickfilmer och se Big Ben, London Bridge, Oxford Street och den gamla hederliga dubbeldäckarna samt röda telefonkioskarna.

Jag har 1.5h kvar på jobbet sen kommer mamma och pappa över och säger hejdå sen blir det att packa för fullt. Inte så mycket jag ska ha med mig men får nog åka ganska tidigt imorgon med tanke på att gaten stänger 9.45 och man ska väl vara där en timme innan så runt 6 får vi väl åka.
Fick ett litet trevligt sms från ett par vänner som visar sig ska till London på fredag och bo på samma hostel som vi så ska bli skojsigt!

Nej, ska strax vidare och avsluta mitt jobb!


london rehab

Tårar rinner, magen rullar ihop sig, ingen förstår, jag får inte ut orden, får inte ut känslorna och blir allmänt strypt av mig själv.

Känns som jag bara gråtit idag, det har bara runnit och runnit och runnit och jag har inte haft nån energi kvar. Jag ville bara krypa ner under täcket och inte vakna på flera timmar, men då sa ett jobbpass till att hindra mina planer.
Har skrivit ut på facebook att jag inte tänker svara på sms, samtal eller något sålänge jag inte tar kontakt med dom jag vill prata med. Just nu känns det bara som att jag verkligen får tänka ut vilka som är där för mig och inte för det jag har runt mig.
uffh fy. nej London blir rehab för mig.

Orkar inte bry mig, ostbågarna ligger bredvid mig, en iskall cola står på nattbordet och jag har Hollywoodfruar på TVn, hon Gunilla är väl den pinsammaste nånsin! "Det är bra att du spyr så att du får upp allt slem i halsen så du kan sjunga på audition! Det är Gud som gör att du kräks". Nej ta mig baklänges på en tallgren på norrlänska säger jag bara!



ostbågarna säger "eat me" och hoppa runt och snurra


dagens upptäckt

det är utmattande att vara perfekt


26 september

Är det så jävla svårt att få någon att lyssna?
För ca 1 år sen förlorade jag min bästa vän sen 10år tillbaka och idag känner jag ibland att "ja, jag saknar henne, oss" men när jag sen tänker vad hon sa till mig och gjort mot mig blir det andra tankar. Jag hade inte klarat av en vän som i princip säger "jag mår dåligt av dig", när man försökt hjälpa denna person in i det minsta för att hon ska få det bra och sen få smset där det står "jag bjöd inte dig för jag bjöd min andra vän och ville inte du skulle förstöra".. Min vän sen 10 år tillbaka tror att jag ska förstöra hennes 20årsfest pga en liten flutt som jag inte ens gillar eller bryr mig om. Jag har nog inte riktigt kommit över det men det kommer.
Istället har jag fått nya vänner som jag avgudar att jag har.

Men ibland när man verkligen, verkligen börjat inse sanningen i vissa saker så blir man helt slut i kroppen.
Att ha vänner som utnyttjar en, inte uppskattar en eller som helt enkelt bara skiter i en såfort det inte gynnar den personen så tar det ens energi så jävla mycket att jag vill spy.
Dom kanske inte göra det medvetet.
Min vän kanske inte tycker att man hälsar på en när man träffar en på gatan och man ser att dom tittar på en?
Min vän kanske inte tycker att den ska slösa pengar på en men tycker att jag ska slösa pengar på han/hon istället?
Min vän kanske tycker att det hela tiden ska vara hemma hos mig för att jag bjuder på vin lite då och då?
Min vän kanske då inte tycker att jag inte ska bli bjuden på "för det var mitt egna val att bjuda från första början"?
Min vän kanske min vän kanske min vän kanske inte.

Så går det på i mitt huvud just nu och jag varken orkar eller vill sortera ut mina vänner igen.
Att det bara är jag som är naiv.
Det kluriga är bara att
1. Självklart kan man ringa mig mitt i natten om man inte har någonstans att sova efter en utekväll eller inte kommer hem och behöver skjuts.
2. Självklart kan jag göra ett ärende åt en vän när jag ändå ska dit.
3. Självklart kan jag bjuda om jag ändå har det hemma och själv inte gillar det som står i skåpen.
4. Självklart kan jag ha festen hemma hos mig, nära och bra.

Men är det så svårt att försöka visa att detta uppskattas?
Tydligen.
Så just nu vill jag bara skriva att mina vänner får lifta hem istället, ha festen på gatan istället, drick vatten ur kranen istället, sov på parkbänken osv osv.
Men problemet är att hade mina vänner fått ett sånt sms av mig så hade det inte varit jag som skickat det.
Ska man verkligen ändra på sig och vara hård? Säga "nej det vill jag inte" eller "nej du kan väl hitta egen bil?!"
Sån är jag inte men ibland önskar jag faktiskt det,
och det suger att säga till en vän att "nej jag vill inte vara hemma hos mig för jag känner att det tas för givet när jag är inblandad".
Precis så känner jag just nu. Jag har 3 vänner just nu som hjälper mig så fort jag frågar henne och det tackar jag för, och samma gäller mig för henne, och hon vet nog vem hon är också. Jag kan säga allt till dom och oftast så pratar vi ut om det och går vidare, skönt och energisparande. Men en av tjejerna har jag just nu något otalat med som jag faktiskt kommer säga till henne idag och hoppas det ordnar sig.

Är ett "tack" så svårt att säga?

25 september

Gokväll/gonatt/godmorgon säger jag! Precis kommit hem efter att agerat taxi till svägerskan o hennes man och kom hem till ett berg av ölburkar som stank så eftersom jag redan var uppe och vi har haft problem med bananflugor så tänkte jag inte dom stå där och stinka och dra till sig mer flugor.

Det märks verkligen att man hållt sig på att inte försöka äta så mycket sötsaker för det har jag faktiskt ätit rätt mycket av idag med kalas och myskväll hemma hos mamma och fyfan vad min mage har mått! Redan efter 5 bitar lösgodis blev mina tarmar till en stor klinglande orm som fått en skit på tvären.

Nej, nästa lördag tar jag det lite lugnare och tar min slitna kropp ut på en powerwalk imorgon, får vila lite nu från gymmet en dag.


lchf del 2

Då börjar v på del 2 då.

Varför har jag valt LCHF? Varför är det bra för dig?
Har ett enkelt svar: ta bort sockret - insulinet sänks - dina fettceller börjar tömmas på överflöde - du går ner i vikt.

Det är som sagt inte fet mat som gör dig fet, det är sockret, stärkelsen och vitt mjöl. Bevisat i studier i över 100år faktiskt. Du blir mättare på fett, kolhydrater gör dig bara mätt för stunden och du vill ha mer kolhydrater. Tänk dig detta: Du ska köra från Ängelholm till Gbg eller Sthlm och du blir hungrig på vägen, du kör då in till Statiol som ligger med väldigt jämna mellanrum längst motorvägen som bara har vit bröd, godis och sockerdrycker. Du har inte så mycket mat att välja mellan förutom frukt och handlar kolhydrater. Varför tror du dom bara har kolhydrater när dom gör dig hungrigare och hungrigare och Statiol ligger med 5km avstånd?

Den enda kolhydraten jag faktiskt ätit idag är ett glas juice imorse (mjölk slut och vatten var inte gott på morgonen) och ett Tuc-kex och jag har varit väldigt mätt hela dagen idag, ätit kalorier men inte så mycket ändå eftersom jag varit mätt hela dagen.

Nej, MUMMA till LCHF. Se det inte som en diet för denna blir du mätt på.

23 september - träning för dagen

Gud vad jag känner mig bra i kroppen!
Här sitter jag i soffan och ska strax duscha och städa lite här hemma. Är ledig hela helgen så ska bli väldigt avslappnat med mycket träning och vila!

Idag blev det:
15min crosstrainer
10x3 framlår
15x4 innerlår
rumpan i 3olika ställningar samt
150situps i olika ställningar
med en avslutande 20min powerwalk på lutning

något jag såg idag på gymmet i speglen är att mina armar börjar äntligen få lite form med små synliga muskler! NAJSBAJS!

23 september - 1månad tills man är vuxen

Just nu befinner jag mig i ett underbart moln! Är på Friskis och känner att dagens pass har gått så otroligt bra och känner verkligen fokus på benen och rumpan så det bränner! Just nu håller jag på att varva ner med en halvtimmes powerwalk och sen ska jag bara göra en magmaskin och stretcha sen ska jag möta upp mamma på bhof där det är AfterWork! Åt en riktigt fettig lunch med mycket sås till kebab och prinskorven sen fick det bli nån kolhydrat av brieosten och måste erkänna att äta så fettit som jag gjorde idag känns det annorlunda att träna 3timmar efter lunch, känner mig mer taggad och pigg!! Ursäkta för en hel sammanlagd text men blir konstigt när man bloggar på mobilen! Puss! Hörs ikväll om lchf-del 2!

lchf lchf lchf del 1

Godermorgon i denna stad, godermorgon i denna stad! Eder önskar vi, eder önskar vi

nej vi skiter i det men jag har börjat få lite julkänslor faktiskt! Nu kanske man bara ska hitta ett par vinterskor för det har jag faktiskt inga x)

Jag pratade iallafall om lite tips på den här LCHF-dieten som jag tänker ta på stort allvar nu.
Hur kommer man igång? Vad handlar man? Varför inte det och det? Varför det och det? Vad händer med kroppen?

JO - För att börja så finns det tre grundregler till att hålla sig borta från fuskmat som är så koncenterat tillverkat att det inte ens kan ruttna.
1) Kan du inte uttala ingredienserna behöver du inte äta dom heller. Vi som jobbar inom vården med rökande vårdtagare har lärt oss att kan dom inte ta upp ciggen själv ska dom inte röka heller.
2) Undvik socker och stärkelse (ofta samma produkter som punkt 1).
3) Undvik lightprodukter (oftast samma produkter som punkt 1 & 2)

Okej nu har du 3 bra tips på vad du inte ska ta in i din kropp.
Hur gör du nu?

För det första går du in i ditt kök och öppnar både kyl och skafferi och rensar bort ALL socker och stärkelse, helst vitt mjöl också.
Alla lightprodukter, alla sockerarter, alla färdigrätter och margarin (fejktillverkat smör). Kan även lägga till att öl är flytande bröd. Frukt har även där mycket socker så ät det med måtta. Dessa LCHF-pasta som finns ltie här och var rekommenderar jag inte heller för dom innehåller förvånansvärt kolhydrater iallafall, Samma som godiset som finns på Apoteket som ska vara för överviktiga personer. Detta tar dom upp i boken jag läst och godiset finns för att det har efterfrågats och i dessa finns mycket socker i olika slag ändå. Författaren har då kommenterat detta med att när det gått så långt att Apoteket säljer "godis för överviktiga" som ändå är fulla med socker för att kunderna har bett om det så vad ska då mer finnas på Apoteket - knark, horor? Varför dom är fulla med socker är för att företag som säljer dessa har ju blivit stenrika på deras produkter eftersom att vi har haft vår fetmaepidemi/rädsla på 90talet. Allt skulle vara light med mycket socker eftersom det var fettet som ansågs vara boven för övervikten. Väl, det verkar inte funka eftersom USA (där fetmarädslan är som störst) bara blir fetare och fetare.

Sen sätter du dig i bilen med en lista där det står tillex:
- smör
- vispgrädde 40%
- creme fraiche 34%
- ägg
- bacon
- kött (alla olika sorter)
- fisk (gärna feta sorter)
- ostar (helst den feta sorten)
- turkisk oghurt 10%
- kål (blomkål, vitkål, brysselkål m.m)
- andra ovanjordsgrönsaker (kål, sparris, broccoli, gurka, oliver, spenat, svamp, grönsallad, avokado, lök, paprika och tomat m.m)
- frysta grönsaker
- olivolja
- nötter
- kebab
- feta såser
- bär

Alla dessa produkter finns i dom kategorierna man får äta enligt LCHF-dieten.
Vad ska du kunna äta vid fest?
Torrt vin, whisky, konjak och drinkar utan socker.
Är du bortbjuden på middag men är osäker vad som serveras? Ät lite hemma strax innan du åker så håller du dig mätt för ett tag. Ät då helst riktigt fet mat (nej inte skräpmat) för ju fetare mat desto längre håller du dig mätt.

Och innan jag avslutar detta inlägg måste jag bara tilläga att de finns dom som slutar med socker helt och de som trampar ner för risken finns att man får omställningsbesvär - det blir som en avgiftning av det sockret har ställt till med.
Huvudvärk, yrsel, lättare hjärtklappning och trötthet är vanliga symtom. Drick mycket.
Man pratar nämligen om att den kolhydratrik maten kan binda vätska i kroppen som gör dig mer svullen och när du då slutar med kolhydraterna snabbt så får du ett överflöd av vätska via njurarna som kan ge vätske- och saltbrist den första veckan.
Dessa vätskekilona försvinner självklart.
Är du ute på restaurang? Be servitören att strycka potatisen eller pasta och lägga på lite extra sallad samt mer fet sås.

just det - det allra viktigaste (förstå ironin) fyllemat!!
välj kebab - kebab i all ära är bra om du ska ha nån skräpmat- visst du kan ta en hamburgare också och inte äta brödet men med en kebabtalltik utan pommes eller kebabsallad med mycket sås (typ samma sak dom två:P).
Är du ute på roadtrip och det bara finns Mcdonalds som val så visst, ät men ät inte pommesen för det är dom du blir tjock av.

Så, nu tror jag att jag har tagit med det mesta för hur man börjar med maten för att gå denna dieten. Sen är det bara att köra på med motion 3-5 dagar i veckan, ha gärna en dag då du inte tränar alls, kroppen behöver också vila och återbygga musklerna.


" jag blinkade inte ens när jag sa att han skulle dra åt helvete"

idag säger jag så till gårkvällen, natten och denna dagen.
Den mörka hårbottnen är färgad, jag försökte färga ögonbrynen men det ville inte "blanda" sig, ansiktsmasken är på och jag ska iväg på jobb om en timme. Ska passa huset då all personal har apt-möte så jag slutar redan halv5. chill. chill.

det blir faktiskt inte träning idag, kanske promenad ikväll men tror ni förstår från inlägget inatt. Är bara verkligen deppig nu för tiden och ni får ursäkta om jag är tråkig men just nu behöver jag verkligen nån som bara lyssnar, håller med mig oavsett vad jag säger, pratar/skriker hela natten på alla dumma människor, panikångest över 20årsfesten, träning och hälsa och varför man inte uppfunnit min "knapp" ännu som gör exakt som jag vill..

blir nog bara middag hos mamma sen försöka städa både mitt inre och mitt yttre och miljön runt om. känns bara som man blir tagen för given och jag orkar inte börja sortera mina vänner.. igen

det var längesen jag inte kunde somna om nätterna

Här sitter jag, dömd för att misslyckas känner jag. inte med det som har med projektet att göra men just nu såhär sent på kvällen suger allting balle!

Har så många tankar i huvudet att jag inte vet vad jag ska ta vägen.
är något minsta lilla snett så blir hela jag sne.
är det något som bekymrar mig kan jag inte träna, det kan många andra då träning rensar deras tankar men med mig är det tvärtom. Jag kan inte träna när det är kaos i mitt huvud. Det har varit många gånger jag varit nära på att bryta ihop på crosstrainern.
vågar inte ha på mig det ena och det andra. Inte visa mig i underkläder för Simon.
Känner mig allmänt "pluffsig" och det har jag gjort ända sen min lilla "operation" eller vad man ska kalla den för? För att vara helt ärlig mot er kan jag väl berätta varför jag haft uteblivna träningar på senaste. Jag har slängt mina ppiller och satt i spiral istället eftersom jag alltid glömmer att ta pillerna och detta har gjort att jag knappt kunnat gå, haft magkramper, tappat andan pga smärta ibland, och varit extremt svullen i magen vilket då har gjort att jag känt mig väldigt otränad och fått panik av att inget jag gjort de senaste månaderna har funkat.
Hade jag vetat att det skulle göra så ont att sätta in spiralen samt dagarna efteråt så hade jag aldrig i mitt liv gjort det. Fy fan säger jag bara, nu är dom där små bortglömda pillerna lyckopiller i mina ögon.
Så ni som funderar på spiral:
1. slå er medvetslösa strax innan ni sätter er i gynstolen.
2. ta ledigt från jobb den närmaste veckan.
3. håll er kille borta.
4. varna alla dina vänner att du behöver massa isglass och varma vetekuddar och att du kommer vara skitråkig den närmsta veckan.


Om man säger såhär så får jag panik när jag tänker på när det är dags att ta ut den.. vilket troligtvis blir inom snar framtid tyvärr..

magen putar ut, jag är skitsugen på Piggelin, har en iskall cola och äppelcider i kylen, vill äta upp alla Piggelinen som ligger i frysen.
Det känns bara som att jag bara tränar och tränar men inget händer, fast jag förlorar cm för varje månad som går men det känns bara som att jag kan ge mer än vad jag gjort och då tycker jag ändå att jag hållt på bra med 1.5h träning på gym varannan dag med fokus på olika muskelgrupper.
Tror det har med maten att göra lite också, känner mig inte heeelt på topp med min LCHF-diet och ska försöka köra så stenhårt jag bara kan fram tills jag fyller 20.
Jag har bara blivit väldigt deppig och känslosam sen jag fick spiralen, mycket negativa saker och smärtan står jag inte ut med.
Känner för att bo på gymmet hela dagen imorgon.
Känner för att fixa till det som blev snett i hårfärgningen jag gjorde igårkväll. La ju i en mörk färg i utväxten sen på med det röda men det röda fastna inte på den nya bruna utväxten så jag är liksom väldigt mörk, närmare svart i botten och resten en fin röd färg så får nog fixa och jämna ut det imorgon. Förstår ni vad jag menar med att minsta lilla sak irriterar mig? Bara en sån sak kan få mig att gå hem tidigt imorgon från gymmet.

Nej, nu får jag väl komma med lite gladare och roligare inlägg. Nästa inlägg kommer mer handla om tips på hur man kan börja sin LCHF-diet och varför. Men om det blir skapat ett sånt inlägg inatt eller imorgon återstår att se..

gammalt foto, e verkligen inte såhär glad just nu.

jisses i min klåda

Okej, det är tisdag idag men fast det gått snart två dagar på denna vecka ska jag nu anta utmaningen att BARA dricka vatten denna veckan ut, även på lördag. Mjölk efter träningen kan jag nog godkänna men annars bara vatten!


Det blev en hemmakväll med film, pizza och ett glas cola istället för hårdträning, jag vet jag är lat men känner att jag börjat få tillbaka lite sötsug så jag får väl helt enkelt skärpa till mig med mellanmål och stor frukost!
Ska nog lägga mig i sängen, borsta tänderna och hjärntvätta min hjärna lite till med boken Matrevolutionen!
Gonatt, ses på gymmet imorgon!

20 september - svettlökar, hårsvett, ryggsvett.. svett

Jag orkar knappt säga hej till er läsare idag. Det var längesen jag hade ångest för att lämna sängen men den kom imorse! Men det som är så skönt är att nu när jag kommit ut i arbetslivet är jag helt tvärtemot än hur jag var när jag gick i skolan, då skulle det alltid skjutas upp saker hela tiden och man sa alltid "tar det sen". Nu är det snarare "nej vi tar det nu så är det gjort och allt går mycket snabbare" och då går bara arbetsdagarna undan. Hade jag gått i skolan nu och samtidigt jobbat så hade jag avlidit om jag fick schema på att jobba mellan 7.30-16.00 men det går så himla fort att man knappt märker det.

Just nu är jag hemma på lunch, Simon håller på att knåpa ihop något i köket. Erbjöd mig att hjälpa till men han visste inte ens vad han skulle göra så jag fick sätta mig ner istället.
Ikväll blir det träning, kondition till max och fokus på armar och rumpa idag! Vill svettas så att det bara rycker om det och jag ska vara helt död när jag slänger mig i badkaret senare ikväll!

Äppelcider och sourcream-kex ligger i skåpen i köket och bara skriker efter mig men ännu har jag hållit mig borta från dom och det svider lite. S.crem-kexen med brieost.. ååh vad jag ska äta på lördag!
Fast jag har hållt igång ett bra tag nu så känner jag ändå att jag inte är där jag borde vara så därför blir det kondition på högsta nivå idag!

bild från firandet av Malin i helgen! Ungen har förflyttat sig ut till Kattarp av alla ställen men tycker ändå att dom gjorde ett bra val, fint område och fin lägenhet med trädgård.

19 september - röntgen

Måndag i ny vecka och det blir nya tag men idag blir det inga träningstag för idag har jag fullbokat hela dagen!
Har redan lämnat in den gamla bilen på service, lämnat av en sak hos Alin och om en halvtimme ska mina knän äntligen få röntgas! Jag känner ingen smärta som jag gjorde innan men den kommer tillbaka när jag inte tränat på två dagar så lite stödjande muskler har jag nog fått!

Sen blir det jobb mellan 14-21 så det blir inte så mycket tid över till träning idag men imorgon blir det kvällsträning för jag jobbar till 16!

nej, får väl börja göra mig redo för sjukhuset!

18 september - ångestdagen

idag blir bara en sån dag där jag behöver vara för mig själv.
Färga håret och utväxten, färga ögonbrynen.
Sola.
Städa undan allt skit och försöka få bort bananflugorna i köket efter att vår fastighetsmäklare bestämt att vi ska börja källsortera och ha matpåse istället för den vanliga sopåsen.
Småövningar här hemma.
Måla och fixa naglarna.
Rensa garderoben.
Vattna blommorna.
Dammsuga.
Smörja in hela kroppen i goa doftkrämer.
Bada med ansiktmask.
Ha vilken musik jag vill.
Prata med mig själv och få dumma svar tillbaka.
Komma på att om tio dagar åker jag till London.
Skriva in nya jobbtimmar.
Hitta korkade idiotbloggare som man kan störa sig på.
Rensa i hyllor.
Rensa bland sminket.

Och göra allmänt fräscht överallt och ingenstans.
Märks det att det är söndag idag?


18 september - hemmaträning





dagens träning:
pilatesboll med olika benövningar samt på yogamatta.

citerar:
"Kaloribantning handlar inte bara om hunger. Man behöver motionera också, helst hårt och länge. Bara för att förbränna en vetebulle kan du behöva springa fem kilometer eller mer. Motion är bra för hälsan och välmåendet, men för vikten är det överskattat. Studier visar minimal eller ingen viktnedgång utan minst en timmes hård träning om dagen, varje dag. Det liknar självplågeri om du har mycket övervikt och saknar energi. Har du värkproblem kan det vara omöjligt.
Visst påverkar motion vikten. Men inte heller här är verkligheten så svartvit som skrivbordsteorin om kalorier in och ut. Visst går man ner i vikt av extra motion utan mer mat. Problemet är att motion gör dig hungrigare. Jobbar du i skogen är du hungrigare på kvällen än om du suttit på kontoret.
Om du fyller på med en flaska sockerfylld "sportdricka" hamnar du snabbt på plus minus noll efter träningen. Du förbrände socker och fyllde på nytt. Det gör dig inte smalare eller friskare.
Om du vill träna för minskad fettvikt bör du träna med maximal fettförbränning istället. Hur får du det? Jo med lågt insulin. Hur får du det? Ät mindre socker och stärkelse. Ju mer du tränar desto mindre insulin behövs för att ta hand om de kolhydrater du äter och ju närmare normalvikt desto skönare brukar det kännas att röra på sig. Välkommen till en god cirkel."

hmhmhmhmhmhm





nu drar jag och äter middag hos svärföräldrarna
sen blir det att möta Elise och Sofie för att köra mot Kattarp!
Topp kommer från HM,
passar muma till tatueringen!


16 september - kroppsförändring

1 juli 2011



15 september 2011


lite bra skillnad är det ju! :)


15 september - peugeout

Sitter lite på jobb och har lite tid över innan jag slutar för att skriva ett litet inlägg till er!

Gud sikken dag det har varit idag! Var på gymmet halv10-11 idag, fokus på ben och rumpa samt kondition idag och direkt efter det hämtade jag upp Simon för att köra och titta på en bil jag hitta inatt på Blocket, bilen var helt perfekt, över förväntningarna och nu står det två bilar på parkeringen där hemma. Ja ni läste rätt, vi köpte den på plats! En metallicblå Peugeout 607 och är helt perfekt, med baksäte så nu ska jag vara taxi imorgonkväll antagligen. Känner ni någon som vill köpa en Peugeout 206 cc (cabbe) så hojta till här i kommentarsfältet!

Annars blir det morgonjobb imorgon med eftermiddagspass på gymmet, fokus bål.
Har fått lite smaskiga bilder idag också på kroppsförändringen som jag lägger upp sen när jag slutat och är hemma hos gubben min!

Nej, nu ska jag inte sitta här och trada!
Puss!

finns det nån sekreterare till alla saker som händer i huvet på en?

"crazy little thing called love" är på högsta volymen och jag har precis gjort stuvad blomkål alldeles själv och det ser faktiskt lyckat ut så nu gäller det att smaken är bra också! fick docka använda mjöl som jag inte är så förtjust i nu men det får gå för denna gång!

tar första tuggan nu:...

fyfan vad bra jag är! helt perfekt! hade kunnat koka blomkålen en minut mer men fy så gott!
lite småfunderingar jag haft på senaste:

* jag tänkte precis på en sak, kalorier är ju energi, det vi använder oss av för att klara av vardagen, så varför strävar man efter 0 kalorier? nej det går jag fortfarande inte på!
* skulle jag kunna skriva in allt jag äter under en dag så ni får en liten inblick? har lite vänner som frågar hit och dit så hade kanske varit något att läsa?
* när vi var på Ullared för 1.5vecka sen köpte vi en våg som visa att jag vägde 64.8kg. Vägde mig igår igen så jag har lite koll så jag inte går ner för mycket och låg på lagom 63.7kg. Ganska impad av mig själv!
* måste hitta pump till pilatesbollen jag köpte på Ullared till mina hemmaövningar.
* älskar att burger king har fullkornsbröd! älskar att jag hitta hamburgarbröd utan mjöl
*

har så mycket funderingar över hälsa och kost att det känns som jag måste sätta mig ner och renskriva allting för att ha en aning om hur mina vägar går. kommer bli skönt att få komma iväg i 4dagar till London som nu allt är bokat och klart. Ha lite tid för mig själv och få bara vara och tänka och se nya saker.
Funderar på att läsa ut boken jag läst nu ett litet tag för att hitta det jag söker efter, mål. . .

wonder abs

Kom på att tänka på en sak angående träning. När vi var på Ullared hitta vi ett sånt där elektriskt band som man sätter över musklerna och jag har haft ett sånt när jag var mindre och minns att jag fick en sån satans träningsvärk fast det verkar lite klyschigt men det funkar faktiskt. Så vi köpte ett sånt och jag ligger ni i sängen och provar det på mina armar. Ganska underhållande måste jag säga att känna elstötarna.
perfekt när man inte kan ta sig ner till gymmet!


14 september

Gokväll!
Blev inringd till jobb men fick sluta kl11 för halv12 skulle jag göra ett ärende och om det ärendet kan jag säga att jag gör det aldrig mer, det var då fan inte skönt nånstans och förhoppningsvis om inget går fel så behöver jag bara göra det en gång i mitt liv.

Och eftersom jag blev inringd imorse och jag har varit sängliggande resten av dagen så har det inte blivit nån tränings idag men förhoppnings kan jag ta min lilla yogamatta om nån timme och utföra lite lätta övningar så jag får röra på kroppen lite som dom sa att jag skulle göra ifall smärtan inte gick över, den kommer vara kvar antagligen i ett par dagar men ska nog överleva.



hittade ju en höstjacka när jag var i Malmö med Maisie men dom hade inte den i stlk 38 på alla HM som dom hade (vem har 3HM på en och samma gata?!)
men dom hade den på Väla så nu slipper jag gå runt i detta dystra vädret i jeansjacka.


13 september

jaa som ni kan se så håller jag på att bygga om lite men jag är inte riktigt klar, jag vet inte vart mina "kategorier" har tagit vägen men det återstår väl att se.

Nu för att komma till något roligare! Jobbat idag och efter blev det som jag planerat, en powerwalk på ca 5km. Skulle egentligen åka och handla med Simon men kände att tiden räckte inte till att både köra och handla och sen promenera så det fick bli att jag powerwalka upp till Willys där Simon mötte mig så fick jag ta två flugor i en smäll! Blev rätt så stor mathandling idag eftersom allt verkligen var totalt tomt i skåpen men nu kan jag äta mig mätt igen till träningen. Något jag blev glad att hitta var kebabskaven, alltså kebabkött som jag kan göra mina sallader med. Ett tips till när man är med vänner och ska sätta sig på en pizzeria är att kebabsallad är faktiskt nyttigt.

Har sedan bara försökt klämma på bebis resten av kvällen men eftersom hennes mage inte fungerar helt så är det enda hon gör är att spy så det går inte riktigt att hålla henne i famnen och vagga lite fram och tillbaka men snart så!
Imorgon vankas morgonträning på gymmet med kondition och ben/rumpfokus och sen en liten mindre "operation" eller vad jag ska kalla det men sen ska jag nog bara försöka vila kroppen lite.


nyduschad och gör mig redo för jobb!

JAG ÄR HUNGRIG!!
skojar inte, har nada i kylskåpet och Simon har inte sagt att han tog det sista brödet igår så jag har inte ätit frukost, inte lunch eller mellanmål! och jag ska dra till jobbet om en timme..
Får väl bli att man köper på vägen till jobbet fast man är luspank nu efter att man bokat flyg till London i slutet av september med bror min och då har jag inte bokat hostlet ännu och ska jag ha ett bra boende där så vill jag helst ha på Pickadilly Backpackers som min syster rekommenderar starkt men det kostar ca 1500kr för dom tre nätterna vi är där så får väl se, får nog låna av mamma sålänge.

Idag blev det iallafall

10min cross
biceps
triceps
rumpa
mage
cykling

det kom en jävla massa polska tonåringar som ockupera hela övervåningen så blev inte så länge på crossen som jag tänkt men svettig blev jag!!

update:
denna vecka kommer bli en sån "känner-mig-allmänt-ful-och-rörig"-vecka så denna vecka kommer inte alls bli kul. iallafall inte innan hostel är bokat och utväxten är färgad ..

Nej, kände att jag inte kan slappna av vid bloggen och skriva det jag vill, får nog ändra designen och förnya mig lite! :)

måndag som börjar med gymmet!

Måndag idag igen då! Kl är 9 och jag ska bege mig till gymmet alldeles strax!
Idag blir det:

20min crosstrainer
45min promenad med högt tempo
biceps
triceps
och mage!

funderar att köra rumpa idag också men får se!


mina armar börjar ta form och bli slimmare!


fasen vad det ska regna denna vecka då?!

Aja, idag blir det snabbt kalas, ska dra om nån timme och efter det börjar jag jobba kl14-21 igen men tänkte använda min rast på jobbet att skriva den kommande veckans träning dag för dag. Vi måste också handla mat så måste väl skriva en lite lista också.

Nej ni får jag väl börja göra mig iordning!
Såhär ruggig kan man se ut..


men såhär snygg kan man bli! :D

Andreas Eenfeldt

Godmorgon allesammans! Sovit gott? Det har jag iallafall men mitt förbereddande för träning nu på morgonen las på hyllan igen när jag vaknade av åskan och jag ska på kalas så jag hade inte orkat stressa.

Nu har jag ju läst boken "Matrevolutionen" av kostdoktorn Andreas Eenfeldt och är helt såld.
Han pratar om LCHF och fett vs socker som ska bort. Han har undersökningar och studier som är bevisat på att när man tog bort fett och satte dit light-produkter för ett par decenier sedan så blev bara världen fetare och fetare fast man tog bort fett från maten. Varför? Jo för att det är inte fettet vi blev tjocka av, det är socker, stärkelse och vitt mjöl.
Om vi tar tillexempel William Banting, allt började 1863 då han insåg och visste att han hade problem med vikten, han ägde en begravningsfirma och hade det bra ställt för sig men ändå var han inte glad pga vikten och han misslyckades alltid med sina försök att bli smal. Han hade fått navelbräck, knän och fotleder värkte och att gå i trappor var en pina. Han provade att äta mindre fett, mindre portioner, mer träning, laxermedel, vätskedrivande som pågick i många år utan resultat men då kom vändningen.
När han sökte upp en öronspecialist för han började få problem med hörseln så sa läkaren att han precis varit i Paris för studier och hört om en ny metod, ät fett,bort ska sockret (tänk att detta är redan på 1800-talet!?) som William påbörjade direkt och plötsligt minskade han i vikt. Vecka efter vecka förlorade han kilon och samtidigt som fetman hade gått bort blev hälsan bättre. Han skrev ihop ett häfte på 20sidor och delade ut gratis på gatan som sedan blev en bok.
"Genomslaget blev så stort att hans efternamn blev ett verb: att banta".

Hur kommer det då sig att om vi redan på 1800-talet visste om denna metoden men vi har bara blivit fetare och fetare?
Svaret är simpelt - lightprodukterna såldes som smör i America och när dom nu hade fått hela landet att tro på att fettet är boven så skulle sälj-siffrorna minska om denna nya metoden kom upp i tidningarna, vilket det också gjorde men då försökte man så mycket som möjligt försöka få denna nya metoden som en lögn och folk gick inte på den och blev allt fetare. Nu kallas USA för det fetaste landet med hög dödssiffra - vem är boven? Samhället som inte lyssnar och går sin egen väg eller de offentliga högt uppsatta männen som hjärntvätta samhället?

Förstår ni vart jag vill komma?
Jag kan inte säga att jag följer den här fett-ja socker-nej till fullo men jag gör det rejält bra för att vara lata mig :P
Läs boken om du har problem med vikten, den kommer vara din Gud (patetiskt nog sagt).
Därför reagerade jag när jag läste på Kissies blogg när hon skrev att dessa måltidsersättarprodukterna innehöll en massa kalorier och det var dom man skulle dra ner på så mycket som möjligt, då blev jag så irriterad att jag stängde av hela datan för har man en sån stor blogg som hon har där en massa unga tjejer/flickor? läser och följer hennes råd så ja, dom kanske går ner i vikt på att äta babymat men deras kroppar kommer inte må bra. Det ser man ju tydligt på Kissie så att följa hennes noll-kalorie-diet går jag inte på eftersom hon tar en massa "bantingsdroger" till en massa träning men noll kalorier.
Det är inte kalorierna som är dåligt, det är kolhydrater som inte är "normalt" och som våra kroppar inte är designade för att äta. Det finns kalorier i dessa måltidsersättarna för att det är kalorierna som gör en mätt för en längre tid medan kolhydraterna bara för dig mätt för en stund och man blir snabbt sugen på mer kolhydrater som leder till att man lurar hjärnan att kroppen vill ha socker.

Herregud jag kan rabla på om denna röra i evigheter om denna bok så jag ber er nu att läsa den själva, ni kommer älska den!


en lördag, lördag. ja lördag

har inte bloggat på ett par dagar just för att jag har tränat och direkt jobbat efter det så har itne haft så mycket tid över!
Igårkväll spenderades det med vinpimpling hemma hos Sofie med 3 andra brudar och efter det blev det en snabbis ner till stan men var hemma rätt så tidigt för kände inte för Morris, är nästan aldrig på humör för det stället.
Nu om 30min ska vi kolla på ny bil då vi valt/kommit fram till att jag inte har råd med den vi har nu och vi vill ha en med lite större utrymme.

Sen blir det jobb 14-21.

Roligt inlägg? - jag vet..

första helgen i september

har så mkt tankar och viljor i mitt huvud idag att det kommer bli en fullspäckad dag.
Jobbat fram tills nu, ska snart äta lunch och om ett litet tag ska jag ta mig ner till gymmet eftersom det blev Ullared igår istället för träning.
Fick med oss ganska mycket och det var superbilligt på vissa saker så man bara samla på sig ett litet förråd men vissa saker ångrar jag att jag inte tog mer utav men aja, det blir väl inte sista gången man är på Ullared!

Köpte även en våg så just nu väger jag 64.8kg. Ganska lagom tycker jag :)
förresten så hitta jag den här bilden på datan, är det någon mer än jag som blir skrämd?!?! ingen hacka, inga ögon och ett jättegap?!


fredag fredag fredagskläm!

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelg och ikväll ska jag klämma på bebislår och ta en vinare med Caroline!
har jobbat sen halv8 och har haft en sån lugn dag att allting bara har flytit på så bra att jag fick en timmes håla mellan två vårdtagare (jag jobba som förstärkning idag så då har man inte så mycket) så jag mötte upp Maisie på hennes powerwalk och gick en runda på 5.5km innan jag gick tillbaka till jobbet efter ett snabb ombyte.

Jag tar inte gymmet idag eftersom vår promenad med mina rumpskor i snabb takt tog ganska bra så ska köra lite magträning här hemma istället innan min bror kommer hit vid 4tiden och vi kör och klämmer på vår systerdotter, OMG JAG HAR EN SYSTERDOTTER!! (..har nog fortfarande inte vant mig haha!)

hade ju inte tackat nej till att ha sån platt mage och ligga i den poolen igen! ska ni till Patong, Thailand så rekommenderar jag riktigt rejält Duangjitt Hotel som ligger 1minut från stranden och så fint hotell, nästa gång jag åker till Thailand är det just det hotellet jag är ute efter, allt för den underbara poolen där man kan ligga och sola i samtidigt!



diskution med miss la

har precis diskuterat lite med Maisie om olika saker inom mat och träning.

1. fruktsocker, bra vs dåligt?
själv kan jag bara säga att hellre äta fruktsocker är godissocker. hon undra om hon skulle ta en kvällsknäckemacka eller vindruvor innan hon går och lägger sig och jag sa hellre knäckemackan som gör dig mätt om den innehåller mycket fibrer eftersom att hon inte äter frukost förren kl9-10 tiden imorgon (eller andra dagar då hon jobbar) och tar hon vindruvorna får hon ju i sig socker och blir pigg på det och kommer få svårt att sova, alltså hellre knäckebröd än vindruvor.

2. det här med fredagsmys eller vardagsmys med lite gottis överhuvudtaget för den delen - vem kom på den idén? Jaghar absolut inget emot det men vem kom på det? Då äter man ju detta väldigt sent om kvällarna och det man äter ger ju då självklart energi och man kan inte sova sen på natten eftersom kroppen och musklerna fått en kick.
Tänk då såhär istället om du är en av dom som småäter alldeles för ofta och för mycket på kvällarna att du behöver inte den energin som du får av ostbågarna, chipsen med dippen eller den goda godispåsen som får dig att vattna i munnen eftersom kl snart är 22 och du ska lägga dig om en timme.

3. vad är detta för grej med 0 kalorier? Senast jag kolla vad kroppen behöver så är det näring, som vi får av mat, som ger kroppen och musklerna energi till att arbeta, röra på sig, förbränna, matsmälta? utan kalorier? nej det tror jag inte på. jag förstår att man ska ha en gräns på sina kalorier samt varför man ska unvika tomma kolhydrater men inga kalorier eller kolhydrater alls går inte om man då inte ersätter dom med annat. men som kissie som enligt hennes blogg framstår att hon inte äter några kalorier alls tror inte jag kan va nyttigt och bra för hennes kropp men där har vi en annan femma - hennes kropp, hennes val men jag tror inte att jag eller min kropp hade velat må så. ska se om jag kan göra en liten sammanfattning med kalorier och kolhydrater i ett senare inlägg för även jag fast jag förstår det lite så är det väldigt rörigt.


mätningsdag idag!

shit pommes det är ju mättningsdag idag!?
ha ha ha med tanke på mina misslyckanden de senaste 2-3veckorna har jag inga höga förväntningar men jag åt faktiskt lite godis igår men la av ganska snabbt då det inte var gott längre så börjar iallafall komma i mina rutiner och eftersom jag blev supersjuk igår så fick jag bara i mig frukost och 3bananer.

aja here we go,
mått från start i juli:
Midja: 94cm
Rumpa: 104cm
Lår: 59cm
Armar: 34cm


mått från augusti:
Midja: 91 (-3)
Rumpa: 102 (-2)
Lår: 58 (-1)
Armar: 30 (-4)


mått från september:...
Midja: 90 (-4)
Rumpa: 99.7 (för att va petig :P -4.3)
Lår: 57 (-2)
Armar: 30 (-4)

(jag skriver -** från början till nutid så jag tar inte måtten från augusti till sep utan juli till september)
armarna är jag inge förvånad över då jag knappt rört på dom, magen är jag glad över att jag gått ner det igen fast jag tillomed har fuskat. Låren däremot är jag lite förvånad över då jag mest kört kondition men får väl kanske slänga in en benmaskin också men vet inte om det är så smart med tanke på mina urdåliga knän. Kan kanske ta lätt vikt på en benmaskin?

Men nu känner jag ändå att allt är på sin plats förutom maten men kan ha med att göra att jag var sjuk igår och åt inte riktigt ordentligt.


RSS 2.0