18 september - hemmaträning





dagens träning:
pilatesboll med olika benövningar samt på yogamatta.

citerar:
"Kaloribantning handlar inte bara om hunger. Man behöver motionera också, helst hårt och länge. Bara för att förbränna en vetebulle kan du behöva springa fem kilometer eller mer. Motion är bra för hälsan och välmåendet, men för vikten är det överskattat. Studier visar minimal eller ingen viktnedgång utan minst en timmes hård träning om dagen, varje dag. Det liknar självplågeri om du har mycket övervikt och saknar energi. Har du värkproblem kan det vara omöjligt.
Visst påverkar motion vikten. Men inte heller här är verkligheten så svartvit som skrivbordsteorin om kalorier in och ut. Visst går man ner i vikt av extra motion utan mer mat. Problemet är att motion gör dig hungrigare. Jobbar du i skogen är du hungrigare på kvällen än om du suttit på kontoret.
Om du fyller på med en flaska sockerfylld "sportdricka" hamnar du snabbt på plus minus noll efter träningen. Du förbrände socker och fyllde på nytt. Det gör dig inte smalare eller friskare.
Om du vill träna för minskad fettvikt bör du träna med maximal fettförbränning istället. Hur får du det? Jo med lågt insulin. Hur får du det? Ät mindre socker och stärkelse. Ju mer du tränar desto mindre insulin behövs för att ta hand om de kolhydrater du äter och ju närmare normalvikt desto skönare brukar det kännas att röra på sig. Välkommen till en god cirkel."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0