Andreas Eenfeldt

Godmorgon allesammans! Sovit gott? Det har jag iallafall men mitt förbereddande för träning nu på morgonen las på hyllan igen när jag vaknade av åskan och jag ska på kalas så jag hade inte orkat stressa.

Nu har jag ju läst boken "Matrevolutionen" av kostdoktorn Andreas Eenfeldt och är helt såld.
Han pratar om LCHF och fett vs socker som ska bort. Han har undersökningar och studier som är bevisat på att när man tog bort fett och satte dit light-produkter för ett par decenier sedan så blev bara världen fetare och fetare fast man tog bort fett från maten. Varför? Jo för att det är inte fettet vi blev tjocka av, det är socker, stärkelse och vitt mjöl.
Om vi tar tillexempel William Banting, allt började 1863 då han insåg och visste att han hade problem med vikten, han ägde en begravningsfirma och hade det bra ställt för sig men ändå var han inte glad pga vikten och han misslyckades alltid med sina försök att bli smal. Han hade fått navelbräck, knän och fotleder värkte och att gå i trappor var en pina. Han provade att äta mindre fett, mindre portioner, mer träning, laxermedel, vätskedrivande som pågick i många år utan resultat men då kom vändningen.
När han sökte upp en öronspecialist för han började få problem med hörseln så sa läkaren att han precis varit i Paris för studier och hört om en ny metod, ät fett,bort ska sockret (tänk att detta är redan på 1800-talet!?) som William påbörjade direkt och plötsligt minskade han i vikt. Vecka efter vecka förlorade han kilon och samtidigt som fetman hade gått bort blev hälsan bättre. Han skrev ihop ett häfte på 20sidor och delade ut gratis på gatan som sedan blev en bok.
"Genomslaget blev så stort att hans efternamn blev ett verb: att banta".

Hur kommer det då sig att om vi redan på 1800-talet visste om denna metoden men vi har bara blivit fetare och fetare?
Svaret är simpelt - lightprodukterna såldes som smör i America och när dom nu hade fått hela landet att tro på att fettet är boven så skulle sälj-siffrorna minska om denna nya metoden kom upp i tidningarna, vilket det också gjorde men då försökte man så mycket som möjligt försöka få denna nya metoden som en lögn och folk gick inte på den och blev allt fetare. Nu kallas USA för det fetaste landet med hög dödssiffra - vem är boven? Samhället som inte lyssnar och går sin egen väg eller de offentliga högt uppsatta männen som hjärntvätta samhället?

Förstår ni vart jag vill komma?
Jag kan inte säga att jag följer den här fett-ja socker-nej till fullo men jag gör det rejält bra för att vara lata mig :P
Läs boken om du har problem med vikten, den kommer vara din Gud (patetiskt nog sagt).
Därför reagerade jag när jag läste på Kissies blogg när hon skrev att dessa måltidsersättarprodukterna innehöll en massa kalorier och det var dom man skulle dra ner på så mycket som möjligt, då blev jag så irriterad att jag stängde av hela datan för har man en sån stor blogg som hon har där en massa unga tjejer/flickor? läser och följer hennes råd så ja, dom kanske går ner i vikt på att äta babymat men deras kroppar kommer inte må bra. Det ser man ju tydligt på Kissie så att följa hennes noll-kalorie-diet går jag inte på eftersom hon tar en massa "bantingsdroger" till en massa träning men noll kalorier.
Det är inte kalorierna som är dåligt, det är kolhydrater som inte är "normalt" och som våra kroppar inte är designade för att äta. Det finns kalorier i dessa måltidsersättarna för att det är kalorierna som gör en mätt för en längre tid medan kolhydraterna bara för dig mätt för en stund och man blir snabbt sugen på mer kolhydrater som leder till att man lurar hjärnan att kroppen vill ha socker.

Herregud jag kan rabla på om denna röra i evigheter om denna bok så jag ber er nu att läsa den själva, ni kommer älska den!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0