lchf lchf lchf del 1

Godermorgon i denna stad, godermorgon i denna stad! Eder önskar vi, eder önskar vi

nej vi skiter i det men jag har börjat få lite julkänslor faktiskt! Nu kanske man bara ska hitta ett par vinterskor för det har jag faktiskt inga x)

Jag pratade iallafall om lite tips på den här LCHF-dieten som jag tänker ta på stort allvar nu.
Hur kommer man igång? Vad handlar man? Varför inte det och det? Varför det och det? Vad händer med kroppen?

JO - För att börja så finns det tre grundregler till att hålla sig borta från fuskmat som är så koncenterat tillverkat att det inte ens kan ruttna.
1) Kan du inte uttala ingredienserna behöver du inte äta dom heller. Vi som jobbar inom vården med rökande vårdtagare har lärt oss att kan dom inte ta upp ciggen själv ska dom inte röka heller.
2) Undvik socker och stärkelse (ofta samma produkter som punkt 1).
3) Undvik lightprodukter (oftast samma produkter som punkt 1 & 2)

Okej nu har du 3 bra tips på vad du inte ska ta in i din kropp.
Hur gör du nu?

För det första går du in i ditt kök och öppnar både kyl och skafferi och rensar bort ALL socker och stärkelse, helst vitt mjöl också.
Alla lightprodukter, alla sockerarter, alla färdigrätter och margarin (fejktillverkat smör). Kan även lägga till att öl är flytande bröd. Frukt har även där mycket socker så ät det med måtta. Dessa LCHF-pasta som finns ltie här och var rekommenderar jag inte heller för dom innehåller förvånansvärt kolhydrater iallafall, Samma som godiset som finns på Apoteket som ska vara för överviktiga personer. Detta tar dom upp i boken jag läst och godiset finns för att det har efterfrågats och i dessa finns mycket socker i olika slag ändå. Författaren har då kommenterat detta med att när det gått så långt att Apoteket säljer "godis för överviktiga" som ändå är fulla med socker för att kunderna har bett om det så vad ska då mer finnas på Apoteket - knark, horor? Varför dom är fulla med socker är för att företag som säljer dessa har ju blivit stenrika på deras produkter eftersom att vi har haft vår fetmaepidemi/rädsla på 90talet. Allt skulle vara light med mycket socker eftersom det var fettet som ansågs vara boven för övervikten. Väl, det verkar inte funka eftersom USA (där fetmarädslan är som störst) bara blir fetare och fetare.

Sen sätter du dig i bilen med en lista där det står tillex:
- smör
- vispgrädde 40%
- creme fraiche 34%
- ägg
- bacon
- kött (alla olika sorter)
- fisk (gärna feta sorter)
- ostar (helst den feta sorten)
- turkisk oghurt 10%
- kål (blomkål, vitkål, brysselkål m.m)
- andra ovanjordsgrönsaker (kål, sparris, broccoli, gurka, oliver, spenat, svamp, grönsallad, avokado, lök, paprika och tomat m.m)
- frysta grönsaker
- olivolja
- nötter
- kebab
- feta såser
- bär

Alla dessa produkter finns i dom kategorierna man får äta enligt LCHF-dieten.
Vad ska du kunna äta vid fest?
Torrt vin, whisky, konjak och drinkar utan socker.
Är du bortbjuden på middag men är osäker vad som serveras? Ät lite hemma strax innan du åker så håller du dig mätt för ett tag. Ät då helst riktigt fet mat (nej inte skräpmat) för ju fetare mat desto längre håller du dig mätt.

Och innan jag avslutar detta inlägg måste jag bara tilläga att de finns dom som slutar med socker helt och de som trampar ner för risken finns att man får omställningsbesvär - det blir som en avgiftning av det sockret har ställt till med.
Huvudvärk, yrsel, lättare hjärtklappning och trötthet är vanliga symtom. Drick mycket.
Man pratar nämligen om att den kolhydratrik maten kan binda vätska i kroppen som gör dig mer svullen och när du då slutar med kolhydraterna snabbt så får du ett överflöd av vätska via njurarna som kan ge vätske- och saltbrist den första veckan.
Dessa vätskekilona försvinner självklart.
Är du ute på restaurang? Be servitören att strycka potatisen eller pasta och lägga på lite extra sallad samt mer fet sås.

just det - det allra viktigaste (förstå ironin) fyllemat!!
välj kebab - kebab i all ära är bra om du ska ha nån skräpmat- visst du kan ta en hamburgare också och inte äta brödet men med en kebabtalltik utan pommes eller kebabsallad med mycket sås (typ samma sak dom två:P).
Är du ute på roadtrip och det bara finns Mcdonalds som val så visst, ät men ät inte pommesen för det är dom du blir tjock av.

Så, nu tror jag att jag har tagit med det mesta för hur man börjar med maten för att gå denna dieten. Sen är det bara att köra på med motion 3-5 dagar i veckan, ha gärna en dag då du inte tränar alls, kroppen behöver också vila och återbygga musklerna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0