testar på gymgrossisten



detta tänker jag testa på, beställdes för nån vecka sen och fick dom idag lagom till gymschemat som börjar imorgon!
fettförbränningspiller om jag ska vara helt ärlig som hjälper mig på traven och detta kommer självklart att uppdateras om så att ni inte tror jag går på helt olaga piller! testa kan man alltid göra har min mamma lärt mig!;)


en riktig söndag med massa tjejmys med mig själv!

Nu har det snart gått en månad sen projektet började, det ska mättas mått, se över hur jag ändrat kosten, vad jag tycker funkar och inte funkar osv. Gymkortet är påfyllt sen igår, i 4månader har jag fritt fram till friskisosvettis gymlokaler och skönt ska det bli!
Denna helgen har det blivit ett Marabou-choklad frukt&mandel och chokladpudding på jobbet idag men sen har det nog inte varit mer denna vecka.. jo, en halv donut i fredags på HBGfestivalen.
Ganska impad av mig själv från att ha gått från ett sockerrör till en karamel.

Nu har jag stadgat mig i soffan efter ett jobbpass!
Jobbade igårkväll också framt ill 21 och jag var inte hemma förren 4.30 imorse för att sen börja jobba 7.30.. inte likt mig men det gick bra ändå fast man var lite bakis! Men jävlar i havet vad jag dansa och hade det kul igår!
Ska nog ta mig en promenad till kiosken och slå mig ner med en iskall cola och filmen "Burlesque". Det är vad jag behöver ikväll! Jobbar imorgon också fram till 13 sen är det gymmet som gäller, konditionsträning står på schemat!


snart dags för jobbpass #2

jag har inte hunnit blogga för jag har jobbat hela veckan och jag är inte ledig förren nästa tisdag sen jobbar jag fram till söndag igen så det hinns inte med så mycket :/
jag har inte hunnit träna för den delen heller. Slutade 13 idag och haft ärenden där emellan så har inte hunnit idag eftersom jobbet kallar om en timme igen!

Imorgon jobbar jag dagtur och slutar runt 15tiden antagligen så imorgon är det på med en promenad innan vi ska till HBGfestivalen!



vin och myskväll hemma hos Carro för ett litet tag sen!
så sugen på den salladen just nu!


when hat takes over

Fy fan säger jag bara, idag var första gången jag ville gråta på jobbet. På något sätt fick vi allt att gå på räls men helskotta vad vi har jobbat! Jag och en annan på jobbet hade TVn på med nyheterna som hade en tyst minut, fick tårar i ögonen av hela denna grejen med Norge - "hemskt men nödvändigt" var hans enda ursäkt till massmordet. Fyfan!

Nu är jag ledig för resten av dagen, ska läsa på lite med delegation till det nya jobbet och få undan så mycket som möjligt här hemma då jag fortfarande inte är klar med läägenheten efter mitt lilla sammanbrott men det börjar bli ordning nu.
Ikväll väntas det en kvällspromenad och eftersom solen har tittar fram idag och det är varmt ute så blir det nog en härlig promenad bland träden!

- 3cm

HOLY CRAP!
Om man går bak i arkivet och tittar efter mina mått jag hade när jag började mitt projekt så ser man att jag var 94cm runt midjan och nu om 5dagar har det gått en månad och jag har nu minskat till 91cm!
3cm på en månad och då har jag slarvat lite då och då samt inte tränat pga förkylning en vecka och tänk då vad siffran hade legat på om jag varit strikt med allting?!
Känns så jävla underbart att jag är på väg nånstans och att det funkar att promenera varje dag, en timme och äta mindre men inte hoppa över måltider!

Om 5dagar fylls gymkortet på och då blir det schemat som jag visade er för ett par dagar sen.
Bara längtar tills man känner magmusklerna igen och träningsvärken!


bild från Landet ni i helgen
det enda som fattades var cidern..


långhelgens tränings och mat

Nu är det måndag igen och ny vecka-nya möjligheter poppar upp i huvudet på mig!
Nu när jag äntligen har fått tag på en dator kan jag ju berätta lite om min långhelg!

Fredag: Upp kl9 för att gå en runda på 1h med vikterna. Frukosten bestod av två fröfyllda bröd med ost och skinka på samt fil med massa frön, ett glas mjölk och ett glas vatten och banan. Lunchen bestod av grov smörgås med salami, brieost och tomat på och ett glas apelsinvatten.
Lördag: Upp för att promenare halv10-kvart i 11 med vikterna (45min på händerna/45min på fötterna). Frukost även där bestod av samma som dagen innan. Lunch blev det dock inte för var så trött hela dagen! Jävlar i havet vad jag älskar vikterna!
Söndag: Vilodag och har suttit i bilen hela dagen! Blev att jag skulle köra första 3h eftersom Simon inte ville köra i Sthlm men efter 2h sa mitt knä ifrån och fick köra den sista timmen hem istället!




Lördagsträning och alfapet

Jäklar i havet vilken runda det blev imorse! Ladda ipoden lite snabbt och sen gick jag en väg jag inte hade en enda aning om var det gick så sen var jag borta 1.5h med skoskav, törstig och slut i armarna! Efter halva vägen satte jag vikterna på fötterna istället och kan konstatera redan nu att min vilodag imorgon kommer lägligt till! Imorgon åker vi hem och då ska jag bjuda er på roligare inlägg!Hade velat fota hur det ser ut när jag promenerar här ute i ingenmansland men får väl se om jag tar en snabb runda imorgon eller inte!

Norrtälje och jag ligger inte på latsidan!

Jag lever fortfarande! Efter 6.5h i bilen kom vi fram på torsdagen till Norrtälje-grovstanäs där vi har vår stuga! Sen var det självklart upp på morgonen igår och gå en promenad en timme! Så öugnt att gå precis bredvid havet och se morgonfiske och båtarna! Blev även en jättefrukost på det som kommer vissas imorgonkväll när jag har datan i handen och sen var det bara att lägga sig och steka i solen! Det rann om oss och känner mig som stekt fläsk nu! Även armarna gör ont från vinterna men idag ska det vara dåligt väder så får se när jag kan trycka in promenaden! Ipoden måste laddas också så en kvällsprominix blir det nog!

så lycklig och varm i hela kroppen!



måste bara visa er detta,
kolla in så vacker min syster är med magen!
grät när jag såg bilden och är så glad!
om 5dagar är det bara en månad kvar om man ska
gå efter b-tiden men antingen blir hon 2veckor sen
eller så kommer hon komma 2dagar innan
på sebbes&pappas födelsedag eftersom
praktiskt taget ALLA i min släkt födds på varandras födelsedagar!


lägg upp rätt schema och tänk positivt

Vet ni vad! Det bästa med krocken idag är att det visade sig att min kompis Tina satt i en bil vid korsningen och såg allt! Hon och hennes arbetskollega satt i bilen och gapade haha!

Annars måste jag säga att jag vill seriöst ta ut mina tarmar! Mamma kom hit innan med tröstglass (gammeldags vanilj) och massa hallon och bär för att kompensera det onyttiga då mamma vet att jag inte äter så mycket sånt längre och jävlar i havet vad mina tarmar gjorde ont efter det! Har haft världens kramp och vridit mig, skrikit och haft mig här i soffan. Min mage har väl kanske vant sig nu att den inte fått glass på 3veckor så det satte väl fart.

Det är sånt jag menar när jag sa för nån dag sen att jag inte slutat äta något speciellt för utesluter jag något och sen får i det en vacker dag så blir min mage såhär. Precis som det var innan jag började projektet, skitont i magen av allt skit och socker jag åt.
Nu har jag lärt mig en liten läxa angående mat, ät mindre men uteslut inga måltider. Lördagar är min fria dag och söndagar är min vilodag eftersom att när jag kommer igång med gymmet så har jag cardio på lördagar och då förbränner jag ändå det jag äter under lördagen så då gör det inget med vilodagen dagen efter.
Därför är det så bra med morgonträning också för då förbränner kroppen hela dagen efteråt då matsmältningen och förbränningen har kommit igång både kemiskt och mekaniskt, det du äter under dagen efter morgonträning förbränns.

kolhydrater



Såhär kan det gå till när man äter för mycket kolhydrater och inte rör på sig! :D

Kolhydrater är ett annat namn för sockerarter (sackarider) som finns i olika former; monosackarider, disackarider & polysackarider. 
När det gäller föda så är det 3 energiämnen som gäller, kolhydrater, protein och fett.
Mat som innehåller socker, mjöl och stärkelse har kolhydrater. Man kan alltså säga att pasta, ris, potatis, rotfrukter,bönor, linser och grovt bröd MEN skillnaden med att dessa kolhydrater är lite bättre är för att de är långsamma kolhydrater.
Godis, läsk, kakor, vanligt strösocker och vitt bröd är snabba kolhydrater och tas lättare och snabbare upp av kroppen, detta blir alltså fortare ditt överflöde av fett.
Kolhydrater förbränns lättare av kroppen än vad fettförbränning gör eftersom det kräver mindre syre. När man får i sig för många snabba kolhydrater höjs blodsockernivån eftersom det snabbt spjälkas ner till glukos som rör sig ut i blodet och detta resulterar i att man snabbt blir hungrig igen.
Långsamma kolhydrater fungerar motsatt, det krävs mer spjälkning och tar längre tid och sätter sig inte på kroppen lika lätt!

För dom som tänkte som jag att "pasta lägger sig som en degklump i magen" och bidrar till mycket dåligt har både rätt och fel. Rör man inte på sig så kan man inte äta hur mycket och för ofta. Men rör man på sig 3-4gånger i veckan kan man i stort sig äta vad som helst i måttliga mängder.
Vill man dessutom maximera sina glukosnivåer i musklerna och få energi till träning så ska man äta långsamma kolhydrater och kolhydratuppladda genom att äta stärkelserik mat som till exempel pasta.

outfit



detta hade jag på mig i fredags när jag var på pappas spelning,
ganska ovanligt för att va mig att ha på mig röda tights
men jag trivdes skitbra i det!
måste bara älska färgen man får när man sminkat sig
med foundation för att täcka finnar..

väska-london av maisie
tights-lindex
svart långlinne-HM


andra provdagen på nya jobbet

men jag lyckas självklart bli körd av en bil som inte tyckte han skulle väja för mig och sen smita från olyckan så vid 16.15 ska jag befinna mig hos läkaren för att kolla upp vad som gått snett med mitt högra knä eller om det bara är en liten kraftig ofarlig stött jag fått mig vilket jag tror det är men bättre att kolla upp det så kan inte försäkringsbolaget säga att jag inte gjort något/kollat upp det och får inget för det.

Men nog pratat om det, som ni kanske märkt så kan jag säga att pw igår med handledsvikterna var det bästa på länge! Jag blev så otroligt peppad av dom och har träningsvärk i mina små bulor jag jobbar på att jag hade velat göra om det idag men istället väntar doktorn och säger han att allt är på plats och går över av sig själv så blir det en pw imorgon samt återgå till jobbet som vanligt på torsdag eftersom jag fick sjukanmäla mig för kvällspasset idag, om nu knät har lugnat ner sig tills imorgon vill säga! :P
Trivs faktiskt som fisken i vattnet på nya jobbet, ska nog bli skönt med lite omväxling mellan vårdhem och hemtjänst

Gillade ni att jag skrev om antioxidanterna igår? idag väntas ett annat kapitel så håll utkik för det är nog mer än jag som inte förstår sig på sånt här.



jag har seriöst varit såhär blond...


antioxidanter
















































- hitta lite antioxidanter på min pw!

För att få en inblick i vad antioxidanter är ska jag nu försöka förklara det. 

Antioxidanter har en förmåga att motverka oxidation(tar upp syre saktare). Antioxidanter ger därför mer syre åt din kropp och muskler som verkligen behöver denna syre!
Antioxidanter är ämnen med en kemisk struktur och dessa har vi redan i vår kropp som hormoner och enzymer MEN vi måste komplettera med hjälp av livsmedel för att skapa ett starkt skydd. Dom skyddar kroppens celler mot oxidation som kan skada cellens yta, förändra dess DNA eller helt enkelt döda cellen. Om oxidanterna blir "för många" kan detta leda till sjukdomar. Ät därför mycket av detta för att stärka din kropp!
För att vår kropp skall fungera krävs syre från luften. Utan syre fungerar inte cellernas ämnesomsättning. Maten vi äter och syret vi andas in omvandlas genom ämnesomsättningen till energi, koldioxid, vatten och kväve.

Oxidanter bildas genom att vi andas in giftiga ämnen från miljön som kallas för "fria syreradikaler" som gärna vill bilda nya kemiskaföreningar med det de stöter på i kroppen. Och vi behöver förvissoligen för att kemiska reaktioner i kroppen ska ske men som sagt så har man för mycket oxidanter skadas cellerna om inte antioxidanterna skyddar dom. Man kan drabbas av

  • Hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Cancer.
  • Parkinson och Alzheimers.

 

Oxidanter kan påskynda vårt åldrande och en kost naturligt rik på antioxidanter kan förebygga det. Det för livet nödvändiga syret är därför både vän och fiende.
Får vi i oss tillräckligt med antioxidanter som kan neutralisera oxidanter tros att allvarliga sjukdomar och förtidigt åldrande kan förebyggas
Alltså för att sammanfatta det hela så skyddar antioxidanterna vår kropps celler och gör oss starka. 

Pekannötter  

Pistaschnötter

Plommon

Blåbär

Hallon

Mandel

Dadel

Jordgubbar

Russin

Cashewnötter

Avokado

Apelsin

Macadamianötter

Broccoli

Grapefrukt

Potatis

Morot

Rädisa

Kiwi

Celeri

Isbergssallad

Tomat

 

Vattenmelon
Citrusfrukter
Granatäpple
Te/grönt te


Här har ni antioxidanter som man kan hitta i det mesta men jag tycker att vi är dåliga på att äta färsk frukt och bär!Två viktiga antioxidanter är C-vitamin och E-vitamin. Båda är viktiga för kroppen men skiljer sig åt var i kroppen de kan verka genom att C-vitamin är vattenlöslig och E-vitamin fettlöslig. Fettlösliga- och vattenlösliga antioxidanter kompletterar varandra i kroppen. Kiwi är en väldigt bra frukt för detta.

Nu hoppas jag att ni har fått en fin liten inblick och varför detta verkligen är viktigt!

nu var det måndag och allt ska sättas igång igen!



vet ni vad, jag sket i att fixa till lägenheten (har ju gjort om och bytat tema)
och tog mig en härlig, snabb och APHÄRLIG powerwalk
med världens goaste musik i öronen, handledsvikterna på armarna och
rumpskorna snörade och känner mig riktigt pepp!
Det enda jag hade i huvudet var hur i toppform jag vill komma och
ha den där slanka kroppen jag vill ha och blev glad,
glad och motiverad och det är precis så det ska kännas!

det som gjorde mig lite extra pushad var att jag blev otroligt glad
när jag hittade lite antioxidanter längst rundan
och dom smakade alldeles perfekt mumma!


vad äter du inte längre?

Folk har börjat undra vad det är jag slutat att äta och jag kan väl bara svara på den frågan genom att säga att jag har inte direkt slutat med något ännu, jag äter bara mindre av det. Eller ja, jag försöker.  Speciellt socker i kak och godisform samt läsk. Det äter jag nästan aldrig längre och ärligt talat har jag ingen aning hur jag klarade av att sätta "stopp" för det så pass snabbt och enkelt, jag tror det handlar om för att jag verkligen vill få en kropp jag trivs med.

Jag försöker äta mycket grönt och frukt samt mycket kött. I början av detta projektet handlade det mycket om att inte äta pasta, ris eller potatis MEN när det kommer tillexempel pasta så blir det energi som jag kan använda när jag tränar. Jag tycker sånt här är väldigt svårt och förstår om ni som läser tycker det är väldigt kluddigt också men jag ska försöka skriva det i olika "kapitel" om vad som är vad så kanske det blir lättare!

Precis när hostan börjar lägga sig hostar jag upp världens osmidigaste sår i halsen precis vid svalget men nu bryr jag mig faktiskt inte längre! Imorgon sätts promenaderna igång igen och man kan väl säga att  det blir en nystart för projektet och verkligen ge mitt allt!

planering med eleonore





detta är vad jag har suttit med ikväll.
Som ni läst tidigare så har jag mitt block som jag antecknar i
och nu när Eleonore var här och vi bara skulle slappa
så hjälpte hon mig lite på traven och jag ställde en del frågor
som jag fick svar på så nu har hon hjälpt mig att fixa ihop mitt
träningschema för augustimånad då mitt gymkort ÄNTLIGEN fylls på!
Jag har även försökt tänka ut ett par promenadrundor här i min lilla by
eftersom jag måste ha ett mål och veta min runda när jag ska ut och gå.
Jag kan inte bara gå ut och gå nånstans, jag måste veta var.

Mitt schema gäller såhär, eftersom jag vill slanka ner min kropp en liten aning
och få en mer markerad midja kör jag mycket på konditionsträning!
Måndag: konditionsträning-crosstrainer/trampmaskin/hopprep
Tisdag: Powerwalk
Onsdag: styrketräning ben,rumpa&mage
Torsdag: Powerwalk
Fredag: konditionsträning
Lördag: konditionsträning
och så söndag som är vilodagen!

sen kommer jag öka längden och styrketräningen samt vikterna
efter hand eftersom mina muskler kommer vänja sig och då händer ju inget.


dessa otroligt underbara dagar!

Ibland kan man känna sig såhär...



och ibland såhär...


men sen hitta jag den här och känner mig lite bättre!


in the nightsky like shooting stars

Här sitter jag, trött som en iller och alldeles för lat för ingenting!
Hostan har bara blivit värre sen igårkväll och solen och vädret är perfekt för en promenad men icke sa Nicke, hellre vänta tills måndag, dricka mycket te och halstabletter och ta tag i projektet på måndag igen.
Ja nu vet ni vad både jag och ni tänker "undanflykter" och det känns som det så är lite besviken på mig själv!
Men för att göra det lite bättre ska jag bara dricka te, läsa fitness-tidningar och en bok jag fick med en tidning idag, käka morötter med creme fraiche och umgås med Eleonore!


Jag sitter och knipar och knopar lite men ni får reda på vad det är om lite senare idag!

nu sticker jag iväg...



till landskronakarnevalen för att vara fotograf när pappas band spelar,

visar outfit sen för blev väldigt förvånad över klädvalet :S?!


all heder till dig f.m

Har fått världens hyperaktivitet just nu! Precis kollat klart på en dokumentär om Queen - ett band som jag ÄLSKAR och jag har dom på högsta volym nu ur högtalarna, invisable man, i want it all, show must go on, a kind of magic UFFH vad glad jag blir att få höra Freddie Mercurys röst! Hade jag fått återuppliva en person hade det fan ta mig varit han!

annars hade jag tänkt visa en smart idé jag fick här för nån dag sen:



sebbe fick för några julaftonar sen en stjärnkikare med ett tillhörande stativ,
detta snodde självklart jag och VIPS så fick jag mig ett kamerastativ!


one man one soul one true religion

Jobbat sen 7 imorse, slutade 14 och nu kl17-22 är jag på det igen!
Det regnar, blåser och är allmänt kallt ute så att cykla ikväll är inte något jag ser fram emot men jag lär mig förhoppningsvis idag på det nya jobbet! blir nog skönt att få jobba individuellt lite då och då fast jag trivs som fisken i vattnet på mitt andra jobb men lite variation har aldrig skadat någon!


så funkar din hjärna mellan ska-ha och vill-ha

I hjärnan finns olika områden som kommunicerar med varandra och med andra delar av din kropp med hjälp av olika signalsubstanser som serotonin och dopamin.
I pannloben sitter ditt förnuftiga jag. Där finns impulskontrollen och det är där du funderar över konsekvenserna av om du äter den där chokladkakan.

Mycket av det som händer i hjärnan sker dock undermedvetet. Information samlas upp i flera viktiga områden i äldre delar av hjärnan och bearbetas där innan den skickas vidare ut i kroppen.
Först när signalerna skickas vidare ut i kroppen känner du av dom. Konflikten mellan ditt förnufts-jag och ditt allt-genast-jag är en balansakt mellan olika funktioner i hjärnan och ingår i hjärnans belöningssystem.
Det här belöningssystemet är olika känsligt hos olika personer. Forskarna har till exempel kunnat avläsa skillnader i hjärnan hos den som är nöjd med att äta en enda chokladbit - och den som trycker i sig hela asken.


6 kom-i-gång-knep

Jag om någon kan ligga på latsidan, vara igång en vecka och nästa vecka blir det inget (som typ nu fast nu är jag ju sjuk) men det är inget ovanligt att jag gör intervaller i sånt här. Men det roliga med mig är att jag vet genom erfarenhet och läsningar hur man kommer igång, vad man bör äta osv men jag har själv svårt att följa det så nu hade jag tänkt skriva 6 tips för att både för mig själv och för er som läser som har det svårt att komma igång.

1. Tänk såhär: ett kort pass är bättre än inget!

2. Skaffa en tränarkompis. Jag har precis pratat ihop mig med en killkompis som heter Andreas och dessutom har jag Eleonore som är ett träningsfreak, ni kan gå in och läsa hennes blogg på lifebyeleonore.spotlife.se. Har du någon som väntar på dig ute i skogen, på gymmet eller annat ställe så blir det lättare för dig att ta dig dit.

3. Testa på coach-CDskivor. Då går du i takt med musiken och blir mer peppad på samma gång.

4. Leta upp musik som får dig igång och bli mer pepp. Jag har mest musik från rocken, heavy metal, rockig pop osv som tillexempel  Nickelback, Queen, Rihanna, Deff Leppard, Guns'n'roses, Korn, Kiss osv. Jag kan försöka skriva en bra lsita på just de som får igång mig.

5. Ha rätt saker. Ta inte ett par utslitna gympaskor du haft sen 5år tillbaka då dessa har mindre chans att ge dig en bra dämpning för att inte skada dina knän. Tänk på att inte ha för tjocka kläder eller för mycket på dig. Införskaffa dig en bra jacka som är tunn och lätt men är till för att kunna ha när du går eller springer. Finns att fråga personalen på Intersport eller Stadium. Samma gäller byxorna, jag personligen tycker det är mycket bättre att ha dessa tajta långa träningsbyxorna eftersom att dessa håller en varm samtidigt som de är tunna och tajta, man har dessutom inte distraherande tygmaterial som fladrar och är i vägen.

6. Detta är något jag kan bli väldigt frustrerad över: håret. välj en bra och tight hårsnodd du vet inte kommer lossna efter varje fotsteg eller meter du springer. Ta gärna hjälp av ett hårband, inte diadem utan ett hårband. Dessa tycker jag hjälper genom att de både håller allt småhår borta från att åka ner i ögonen eller kittla dig i pannan PLUS att jag får mindre svett rinnandes nerför ansiktet, tycker de "suger åt sig" svetten.
Man känner sig lite mer sportigare och tuffare om man har rätt saker till. Känns mycket roligare då

tänk smart och lyckas

1. Undvick socker och snabba kolhydrater, de gör dig bara sugen på mer.

2. Ät mer fett, gärna nyttigare fleromättade och omättade. Fett gör dig mätt och belåten - du slipper suget.

3. Börja måltiden med något fett som nötter eller en bit ost, det sätter igång mättnadshormonerna.

4. Ät hellre fler mindre portioner än få stora. Magen hinner inte smälta det annars och det lagras istället.

5. Frukosten är A och O!

6. Undvik allt sött och snabbt. Nej det är inte samma som 1an utan jag menar snabbmat, kafféer där du vet bara finna godsaker och inga småsmörgåsar.

7. Undvik läsk och sportdrycker, de triggar hjärnans belöningssystem enormt. (belöningssystem ska jag ta upp här lite senare)

8. Undvik att dricka mycket i början av måltiden. Det gäller att sakta ner systemet så att mättnadshormonerna hinner med.

9. Alkohol triggar igång sötsuget. Ät hellre nötter till drinken än chops som ökar sockersuget mer.

10. Rör på dig varje dag och se till att dlykogendepåerna töms med jämna mellanrum (ta ut dig lite extra!)

11. Stressa mindre. Avslappningsövningar, medveten närvaro och träning motverkar stress.

12. Ät inte mycket för nära sängdags - sov gott.


Wii sports, blomkål och ett gott bad!

Har jobbat sen 7 imorse och det märks att man har varit sjuk i två dagar. Nu känner jag att hostan och energin sätter sina spår nu så det blir en kämpig vecka.

Eftersom jag är sjuk och inte äter som jag ska så "förstörs" ju allting nu, men man ska ju inte träna när man är sjuk så jag har tyvärr inget att komma med till er mer än en att min träning får bli Wii Sports (det kan bli kämpigt!), massa tips och rolig fakta för att få ge er lite iallafall! Det får bli den träning jag får idag! Simon är iväg och handlar nu, stuvade blomkål med kassler blir det till kvällsmat idag med sallad till!
Jag blev fundersam till om stuvat är så nyttigt men det är ju typ bara mjölk sa simon och blomkål är ju ALDRIG onyttigt vågar jag säga!

Imorgon blir det jobb 7-14 sen 17-22, ingen aning hur min hosta tar det men jag behöver erfarenheten och pengarna och kan jag itne träna kan jag väl få plånboken att växa iallafall! Men jag ska försöka få upp några roliga inlägg på de 3h jag har som paus eller så får jag lära mig att tidsinställa inlägg. Kan vara på tiden!


frukt - hud - hälsa - må bra

Jag tänkte nu dela med mig av lite tips angående huden!
Mat påverkar oss väldigt mycket och likaså huden.

OM DU HAR TORR&FNASIG HUD:
Använd dig att jordgubbar som innehåller fruktsyra, antioxidanter och C-vitaminer! Mosa gubbarna och blanda med grädde och massera in i huden.

OM DU HAR PORIG HUD:
Ha mer banan i ditt liv. Den är rik på kalium, magnesium och B&-vitaminer. Blanda banan och en halv tesked honung och lägg som en mask i 10minuter.

OM DU HAR GRÅ OCH ENERGILÖS HUD:
Äpple ska du använda då vars fruktsyra ger en mild peeling. Dela äpplet och gnid mittytan mot huden.

OM DU HAR SMÅRYNKIG OCH TORR HUD:
Papaya. Den bryter nerproteiner och avlägsnar döda hudceller. Mosa papayan till en mask och låt ligga på huden i 15minuter.

MEN, när det gäller att äta frukt får man ändå se upp fast det kanske inte är så vi är uppväxta, vi är uppväxta med att äta mycket frukt och grönt och ja, frukt är bättre att äta än godis på en lördagskväll men när jag gick min usk-utbildning så fick vi en föreläsning om just vad som är nyttigt. Hon förespråka om att för 10-20år sedan handlade allt om light-produkter. Allt skulle vara light för det fanns ju inget socker i dom men det man inte pratade om var det man ersatte sockret med, sötningsmedel. Inte fasen är det så superduper bra det heller?!
Sen var det föreläsningar om att man ska ha i så lite fett som möjligt och att dra ner både på socker OCH på fett är inte heller hälsosamt för kroppen. Det som gör oss tjockare är inte fett, det är socker!! fett är bara bra för en om man är den som rör på sig.
Frukt är alltid nyttigt men om man kollar på hur mycket fruktsocker det finns i frukter så ska man enligt mig inte överäta sig på frukter och bara leva på frukter. Frukter innehåller bara ca 10-15% kolhydrater vilket inte är mycket men att bara äta frukter dag ut och dag in är inte så nyttigt. Ät isåfall varierad kost och ha frukterna som mellanmål. Man blir i regel mätt innan det blir för mycket.
Satsa på de frukterna som har mycket färg eftersom de innehåller en hög halt av antioxidanter.

7nyttiga och viktiga frukter:

Äpple:
Mycket mättande och nyttigt. Äpple är en av de nyttigaste frukterna pga fibrer och flavonoider. 75kalorier.
Avokado: visserligen över 200kalorier men samtidigt en massa bra fett, E-vitamin och annat som är bra.
Björnbär: innehåller massvis av antioxidanter som anses vara sjukdomsbekämpande.
Banan: 100kalorier som mätter väldigt bra. Mycket kalium och vitamin B6 och anses vara den ultimata mellanmålet före och efter träning.
Grapefrukt: Mineralen mangan som är bra för omsättningen av fett och kolhydrater. En populär bantarfrukt.
Meloner: av alla slag innehåller få kalorier och massa C-vitamin och antioxidanter. Innehåller lite socker och mest vatten.

Mango: lite kalorier men många antioxidanter som bl.a. skyddar synen.


påbörjat att tömma "brottsplatsen" ha ha

Jisses sikken dag, jag och simon gick en promenad i stan innan en snabbis men det tog på krafterna så sen har jag bara varit hemma hela dagen. Vid halv8 stack jag till förrådet där vi haft inbrott för att få med mig så mycket som möjligt och tömma förrådet innan vi får inbrott där igen men mamma stressade sönder mig som fan att lämna tillbaka bilen för att dom inte kunde sitta på Simons en halvtimme extra så ja, jag fick med mig 3påsar och en stor kartong som jag nu plockat upp till vår lägenhet och spridit ut för istället att ha det i små påsar ska jag samla allt i stora flyttlådor istället så blir det på så sätt mindre.

Det var lite kaos i förrådet men allt verkade ändå där.. såg dock inte min snuttefilt men förhoppningsviss ligger den där också!



4kassar av 10 kanske :P och då har jag inte räknat med kartongerna och väskorna.. :P


Intersport



Här sitter jag och har precis öppnat upp ett paket! Detta är de handledsvikterna jag pratade om igår! Det fanns på Apoteket för 190kr tror jag det var men när jag gick in och kollade på Intersport fanns det mer olika sorter och billigare. Dessa som jag fick (av mamma, he he) kan jag både ha runt midjan och runt handlederna.
Det finns olika kilon också på dom, mellan 0.25, 0.5 och 1.5kg. 1kg fanns inte ute i affären men jag fick med mig ett par 1.5kg.

Vem har sagt att man inte kan få armmuskler samtidigt som man bättrar på buken!? ;)

tuesday, bloody tuesdaaaay

Ännu en dag med halsont och lite vacum i huvudet men tur att solen skiner fint ute!
Ända sen igår har jag varit skitsugen på handledsvikterna och nu har jag fått för mig att sålänge jag inte har dom så gör inte promenaderna någon nytta, vilket är ren bullshit men jag får bara för mig saker ibland. Typ som att jag kan inte promenera utan dom.

Men nu när solen skiner och jag varit sjuk så blir det inte promenad förren ikväll när solen gått ner och det är lite svalare. Vill ju inte riskera att svimma direkt! Simons inlines är bara typ landhockeyinlines och inga man kan åka långt med så ska försöka ragga till mig ett par eller hitta några på någon rea.
Hopprep ska jag också försöka få tag på billigt idag, satsar på ÖB och förhoppningsvis kanske dom också har handledsvikter, vem vet. Man kan alltid kolla!

Även idag är jag hemma, skulle vara på hemtjänsten idag men eftersom jag är krasslig så ställde jag och chefen in idag också så får vi se på torsdag så även idag ska det försökas komma upp smarriga inlägg angående träning och hälsa.

en sån där sjuklingar-som-umgås-och-sjukar-ner-varandra dag

Nu ska jag och Carro vara sjuka tillsammans, hon åkte också på feber igår och jag får bara mer och mer huvudvärk så nu ska vi tycka synd om oss själva, det kan väl inte skada någon? Det enda jag har i huvudet dock är att jag går miste om mycket pengar idag :/ Förhoppnignsviss tar jag igen det nästa vecka!

im just saying


Mina vilja-ha varor

Något jag vill införskaffa mig på de närmaste veckorna är:

- Inlines. Jag vet om att Simon har ett par i källaren men jag vet inte hur gamla/bra/hållbara dom är men ett apr inlines ska jag ha.
Skitmysig träning, bara rulla fram längst gatorna med mysig i öronen, ha solen på sig och få lite färg om man har korta shorts och bandeubikini på sig. Speciellt att åka längst Skälderviken där man ser stranden och hamnen.
Jag har sökt runt lite på internet om varför jag ska införskaffa inlines och hittade detta:

  • Belastar knän och leder mindre än exempelvis löpning.
  • Perfekt transportmedel som omväxling till promenader/cykel.
  • Förbränner mycket energi eftersom att det är jämn fördelad
    träning över hela kroppen om du åker på rätt sätt.
  • Stärker särskilt bäcken, höft- och lårmusklerna men även coremuskulaturen
  • Bra träning för ditt balanssinne


  • - Hopprep. Varför i helskotta har jag inte införskaffat mig ett hopprep?! Sån träning man kan göra här hemma ju om man inte kan göra uteträning för att vädret hindrar en.

    - Zumba. Detta är något som blivit väldigt uppmärksammat över världen. Simon har ju både ett Wii och PS3 så jag funderar på att kolla runder här på internet och se om jag kan få tag på ett. Mamma har redan ett men hon har bara det till Xbox så det kan inte jag använda här hemma.

    - Handledsvikterna. Just bara för att få igång armarna vid promenader. Som sagt, jag har inget att förlora.

    - Yogaboll. Ni vet dom där blåa stora gummibollarna? Finns skitbra och många övningar man kan göra hemma i sitt egna vardagsrum! Var på en sån kurs på F&S om just denna boll och satan i gatan vad det fick igång bukmusklerna! Alltså: Yogaboll= super för magen!

    - Gymkortet. Detta ska fyllas på då jag tror det kan bli snyggt att trimma musklerna så när man går ner så syns musklerna lite igenom.

    vikt-tips!

    Nu har kroppen legat i vila sen förra onsdagen och nu är det dags igen. Passande med att det är måndag så man börjar om i början på en ny vecka. Jag har inte ätit mycket idag, 3knäckemackor och en nektarin för att vara exakt och detta gjordes för ca 40min sedan. Nu regnar det igen och jag känner hur vimsig och yr jag börjar bli igen så jag ska försöka äta en större lunch och kanske ta en kvällspromenad och rensa kroppen.

    Något jag märkt på bara dessa få dagar jag hållt igång är att jag får mer energi när jag har tagit en morgonträning. Min kropp kommer igång lite bättre, jag vill göra mer saker, gå längre promenader osv. Men samtidigt måste jag säga:

    .... jag har inte tålamodet!!! jag vill bara ha den knappen som gör att allting händer på en gång!
    När jag går min runda i skogen så tänker jag bara "fan orkar inte ta en runda till, den tar jag en annan gång!" eller "äsch jag går bara idag, jag kan springa intervall en annan gång". Men är det inte på ett sånt viss som man aldrig kommer nånstans?
    Det är ett frustrerande projekt jag har, men det är 2veckor kvar tills jag kan inta gymmet och på de 2veckorna ska det göras nånting varje dag!

    Jag har ju faktiskt inget att förlora?

    Något jag är intresserad att införskaffa mig är dessa viktar som finns som "armband" man har på sig när man är ute och går. Finns att köpa på apoteket och kommer nog faktiskt finnas i min garderob inom kort. Eller ja, med tanke på min fattiga plånbok så ska jag försöka få mamsen att hjälpa mig! he he he


    ny vecka, ny sjukling

    Bloggen och projektet har legat på hyllan nu förra veckan men nu ska den nog vara som normal igen med tips, fakta och info osv osv.

    Nu under natten har jag gått och blivit med feber. Har vaknat jag vet inte hur många gånger och när jag skulle gå och hämta vatten för att lugna halsen lite snurrade hela lägenheten så det blev att få sjukanmäla mig för första gången från jobbet! Har alltid jobbat fast jag haft lite hosta eller huvudvärk men när det handlar om feber så ska man ju inte jobba med människor, speciellt inte gamla som kan ha mindre immunförsvar.

    Det suger ju lite också eftersom idag, imorgon och på torsdag skulle jag gått bredvid på det nya vikjobbet som jag nu fick ställa in, har telefonmöte med henne på onsdag så ska vi bestämma nya tider. Hade kunnat tjäna storgruvan denna vecka men what to do? =/

    Under dagen ska jag bara ta hand om mig själv, ta ett bad med ansiktsmask, hade behövt färga brynen lite men har nog inte det hemma, plocka undan lite och mår jag bättre sen ska jag nog låta lungorna få i sig lite ren luft.
    Kommer även en massa inlägg om tips, varför man ska äta lunch och vad man kan tänka på om man pallar det!

    PUSS OCH KRAM

    allting ska vara som vanligt imorgon!

    Bloggen och projektet upptas imorgon då allt ska vara som normalt!
    Här har jag gråtit och gråtit och mått dåligt, haft ont i ögonen pga all gråt osv osv och så har vi fått fel information angående inbrottet... Vi hade hört att hela förrådet var tomt men när mamma var där igår låg allting ändå kvar, dock i en väldans röra så jag har faktiskt som tusen tur är kvar alla mina BB och bebissaker! Här har jag åkt till tippen och polisen i all onöda..

    Kvällen ska spenderas hemma hos pappsen med en pizza och hallonpaj, ja jag syndar men det är faktiskt lite klurigt att hålla blodsockernivån på en jämn linje, jag har haft det väldigt bra i veckan och inte alls känt mig sötsugen så det enda jag säger idag är:

    HÅLL DIG TILL 3 HUVUDMÅLTIDER OCH MELLANMÅL OCH DRICK MYCKET SÅ FÖRSVINNER SÖTSUGET IVÄG, JAG LOVAR!!


    bloggar inte mer idag

    Jag har inte haft suget att blogga idag eller igårkväll just för jag har gråtit så mycket. Igår berätta mamma att vi haft inbrott i ett förråd där alla våra lådor med barndomsgrejer, saker som mamma snott från BB när jag och min bror föddes, min snuttefilt, kläder och skor jag hade som bebis som jag skulle få när jag får barn osv är borta..
    Vi har inte varit i förrådet på 6månader heller så det finns inte så mycket mer att göra än att anmäla det och få ersättning för det men hur fan kan pengar ersätta en snuttefilt man haft när man var bebis? Den är nog det mest som gör ont att jag blivit av med..

    Jag har 3gosedjur kvar, alla foton var som tur hemma hos mamma så dom är kvar och sen har jag två videoband också men sen har vi inte så mycket mer kvar vad jag vet. Alltså vem gör något sånt här? Vad fan ska dom med det till, sånt som inte betyder något för dom men som betyder allt för mig?
    Tom, helt tom på ord och har gråtit så mycket att jag fått ont i ögonen. Glasögon på hela dagen idag blir det för linser kommer bara förstöras eftersom jag vet om att jag kommer gråta idag också.

    Så nu kan ni ju tänka er att min träning blev inte av idag.. Ledsamheten har börjat gå över i frustation och arghet. Det känns faktiskt som att nån har berövat min barndom fast jag har mina egna minnen kvar och foton men vad fan, så jävla onödigt!!

    Hade varit en annan sak om vi hade haft ett hus som brann ner till grunden med våra värdesaker för då vet jag om att ingen annan kan röra dom sakerna, det är bara våra saker fast dom är uppbrända men nu har jag ju ingen aning om det är nån annan bebis som har mina skor, mina kläder, snuttar med MIN snuttefilt osv osv. DET SUGER!!!!!

    varför har man inte de vanliga klassiska kamerorna där man verkligen får ut bilderna på foton?!

    Har suttit och fört över hur många bilder som helst på min gamla dator där alla mina bilder sen högstadiet är innan den datan helt plötsligt kraschar. Därför blir det nog ingen kvällsträning för mig eftersom klockan nu blir ganska sent innan jag är klar med detta men det bästa är ju att jag jobbar kväll imorgon och kan då göra min vanliga morgonträning! Det blir den långa rundan på ca8km eller så letar jag upp en ny runda idag på internet och ser om den också är 8km, jag får helt enkelt klura och knåpa.

    Vill ni kolla över hur du kan promenera eller springa så gå in på eniros hemsida så kan man sätta ut vart man bor och punkter för att se hur lång en sträcka är.

    Något jag hitta bland mina bilder var den här bilden...



    det var längesen man såg sin mage såhär platt.. tagen för 2.5år sen tror jag


    den där maisie, hon kan!



    har väldens bästa vän som kom hem med denna present till mig från London! Hon fick en go glass av mig som tack och nu kan jag inte vänta tills den kommer till användning på en fest eller en mysig utekväll på någon uteservering!

    my own thoughts..

    rädd för att misslyckas

    rädd för att tappa kontrollen

    rädd för att tappa min närmaste

    rädd för att hamna på fel spår


    kan nog sammanfatta det jag har just nu, jag kan säga att det är inte alls roligt i början av detta projekt! Det är verkligen kämpigt och frustrerande när man inte ser resultat direkt men som sagt så ger jag promenaderna och en löpning här och där en chans på 3veckor tills jag kan utöka mina tillgångar och kunna få använda gymmet, är det så att inget har hänt på dessa 3veckorna så vet jag inte vad jag gör. Idag är en sån dag där allt är hopplöst, undra om det är bakfyllan som snackar?

    Vädret är ju inte heller på topp så blir en lång kvällspromenad ikväll där allt i huvudet ska rensas!

    Men vad är egentligen hälsa och lycka?
    Är det att vara smal? Att kunna springa långa mil? Att kunna äta vad man vill utan att gå upp? Att inte kunna ta sig från soffan och ostbågspåsen? Är det att kunna sitta med böjd rygg och ha en slät mage eller en sån som man kan räkna groparna?
    Jag vet faktiskt inte, men får mig är det nog att trivas med sig själv. Oavsett kroppsform eller siffrorna på vågen. Det är nog bara att trivas med sig själv. Att kunna göra vad man vill, att alltid känna trygghet i sig vart man än är och inte känna sig som en alien, det är nog lycka.
    Det är nog bara att trivas med sig själv. det är hälsa.
    och tyvärr är inte min hälsa på den nivå jag vill.

    kämpakämpakämpakämpa är det enda jag kan trycka in i huvudet, det är ju så värt det i slutändan om jag väl lyckas.


    är det såhär det känns att va lycklig? det är inga problem

    vad har jag att säga om gårdagen om inte alldeles fantastiskt både från scensidan och av vänsidan! Så underbar dag jag hade och den var välbehövd! Har inte gjort så mycket i sommar och igår älskade jag mitt liv! Mobilen dog stra innan Veronica kom ut på scen så får sno bilder av Maisie dessa dagarna! Men jag har bilder från Seebach och vår lilla picknik innan dess!

    Ja, som ni kan se på bilderna syndade jag igår med 2cider och 2glas rosévin men hur ofta är jag egentligen ute och festar på helgerna? Hur ofta är jag på en konsert? Aldrig så det sket jag faktiskt i för jag tycker ändå jag har hållt igång väldigt bra dessa första dagarna! Bara väldigt frustrerande att man inte kan se skillnad redan nu i början, men det känns dock i magmusklerna! :D






























    Sofiero, hbg 060711

    Jag, Thesse och Titti sitter och väntar i kön på maisie, jonna och carro som är lite sena! Vi var ute i god tid och hamna rätt så långt fram i kön och man är så supertaggad så kan inte vänta tills det är insläpp om en halvtimme! Snackset fick bli jordgubbar, kycklingsallad med mild sås och två päron!

    något jag gått och grubblat på de senaste dagarna..

    Så, de tipsen jag tänkte säga igår får komma upp nu istället. Det ena är:

    1. Kromtabletter. Köpte mina för ca60kr i en hälsabutik på Väla som minskar sötsuget. Dom funkar för mig men om det verkligen funkar eller bara funkar psykiskt så funkar dom!


    2. LÄR DIG SÄGA NEJ! kakorna försvinner inte bara för att du inte äter dom just i stundens hetta!


    idag smäller det!

    Var hemma ganska sent igår så det blev inget tips men det kommer i eftermiddag istället för just nu letar jag runder som en jävla iller efter mina korta shorts som ska få luftas och svettas lite i skogen!
    Ikväll vankas det Maggio, Titti boka sin biljett inatt så nu blir vi många!
    Alla ska samlas på Coop för att handla lite snacks, mitt snacks blir bara jordgubbar och Ramlösa då jag misstänker att dom andra kommer ha kakor och godis och ja, det är ju icke lördag idag så det hoppar jag!

    Nej, skogen kallar!

    i dont care if the whole club is dead

    Nyjobbad och nu är jag ledig i 2dagar! Imorgon väntas Veronica Maggio med Maisie, Thesse, Carro och Jonna på Sofiero! Ska bli skönt att få göra något denna sommaren även om det bara är över kvällen!

    Sitter och väntar på Maisie som är hemma och bytar om efter jobb sen tar vi bilen till Båstad och sätter oss på stranden och käkar något gott, problemet är ju fan bara att glass innehåller så jäkla mycket socker! Får se hur jag löser detta problemet...

    Ikväll hade jag faktiskt tänkt bjuda på inte bara ett, utan två tips som jag har stått och grubblat på dessa dagarna och jag kan ju inte ge er något när jag inte själv testat det om det funkar!

    obido, jag vill ju va som duuuuuuuuuu

    Frukosten som bestod av fil med musli, 1 knäckemacka med magert pålägg och ett glas mjölk får räcka hittills eftersom vi äter frukost på jobbet också men då får den frukosten bli mitt mellanmål istället! Avokado, knäckebröd med kalkonskinka, berocca-brustablett och mjölk/vatten bara för att hålla igång mig hela dagen, slutar jobba kl15 så blir en lite längre dag idag!
    Som ni märker är det ingen morgonträning idag, den hamnar i eftermiddag och igårkväll var inte min höft i sitt bästa skicka så det blir en vanlig powerwalk idag i solen! (om den håller sig kvar vill säga!)

    Skitroligt förresten att min statistik bara ökar och ökar! Välkomna! :)



    fick förresten äntligen mina nya glasögon igår! har ett par tidigare utan bågar som har lite mindre styrka så det var på tiden nu! TACK PAPPA!

    Matupplysning och press!

    Springturen är överstöckad och lunchen som bestod av ryggbiff med rostade morötter, sallad, tomat och gurka ligger i magen! Fick såklart bli en stor lunch så jag får energi till att orka jobba hela kvällen men för säkerhetsskull tig jag med mig en Berocca-brustablett! Känns riktigt skönt att ha kommit igång igen eftersom mina magmuskler och rumpan har fått träningsvärk! Det tar och är kämpigt fast det inte är en lång runda! Men det är inte något man ska lägga energi på, det ska ta den tid det tar men även sätta en nypa press på sig! Höll hela tiden på att säga saker som "bara runt hörnan där" och när jag väl kommit runt hörnan så la jag nytt mål! Kvälls aten består av vatten och citron samt 2 avokado!

    Ny vecka - nya möjligheter

    Frukosten ligger i magen och om en timme blir det promenad ner till Elslingan för att springa 2.6km (får springa en kort runda då mina knän inte klarar så mycket) och sen kallar jobbet mellan 14-21! Det gick så smidigt att jobba igårkväll, helt plötsligt hade vi lagt alla utom 2! Såna kvällar gillar vi!

    ännu mer bilder





    vad kallar man mig, typ päronformig :)
    lite junk in the trunk och ni ser nog själva vad det är
    jag försöker jobba med.
    jag skiter i att det inte är glamorösa bilder,
    jag skiter om celluliter syns eller om min rumpa inte är fast,
    att personer som inte gillar mig skrattar åt mina bilder osv osv
    för face it, såhär ser man ut nångång under sin livstid.
    det går dagar upp och ner om hur man ser ut.
    gör inte jag detta och lägger ut såna här bilder så ser varken ni eller jag
     själv om den nakna sanningen. 
    ganska nervöst och pirrigt att lägga ut såna här bilder men jag
    orkar seriöst inte bry mig. man kan inte göra ingenting.
    men jag kan inte acceptera att jag ska vara i sån
    dåligt skick med min kropp!

    någon som känner igen sig?


    nu börjas det!

    Jaha! Då är frukosten i magen och om en halvtimme väntar en powewalk på mig! Solen bara skiner och känner på mig att det kommer bli varmt att gå. Kl15 vankas det jobb också så blir perfekt med en liten promenad idag!

    rip nuddie - var min kärlek i 6år

    Detta gör ont när jag skriver detta men mina dyraste jeans jag nånsin köpt har nu fått sina slutdagar..
    Nu har jag blivit så svullen att jag på bara 2veckor fått slitningar på insidan av låret och har nu fått ett hål..
    Ebba kunde inte låta bli att skratta åt mig när jag låg  hennes soffa och nästintill grät både för att de var mina favvisbyxor och att jag verkligen gjort hål i jeansen för jag blivit större.... DÅ ÄR DET ILLA!!!


    skotips från nelly.com 400kr



    så vackra men tar man chansen att kunna gå i dessa? kommer Simon hata om jag skaffar dom eftersom han hatar att jag blir längre än honom när jag har klackar?! vill jag se ut som Långben?
    Nej, så därför får dessa bara vara i mina drömmar än sålänge om jag inte hittar ett par i sensommar som är lite lägre i klacken


    frukosten - dagens viktigaste mål

    Frukosten är den viktigaste måltiden om du vill gå ner i vikt då detta har en väldigt stor roll i hur mycket du kommer orka över dagen. Det är här du kommer få all energi ifrån.
    Därför är det viktigt att äta frukost fast du inte är hungrig för annars blir du bara trött och slö tidigt på formiddagen, och får du inte i dig detta så ökas riskerna till att du blir sugen på något frestande såsom snacks eller annat sötsug.
    Utan frukost fungerar både hjärnan och musklerna dåligt. Det handlar om att ha en balans mellan fett, protein och kolhydrater. Därför passar havregrynsgröt, grovt bröd med frön eller musli med bär jättebra. Kan även lägga till ett ägg som är ett bra proteintillskott (i lagom mängder)
    Är du en sån som hellre äter yoghurt till frukost kan du lika gärna lägga till linfrön, pumpakärnör, havre och även katrinplommon då detta innehåller mycket fibrer och nyttigt fett som är bra för att sänka blodfetter (lagras fett i blodkärlen som leder till propp).

    Det är bevisat att människor som äter en stor frukost mår bättre både fysiskt och psykiskt än de som äter lite eller inget alls på morgonen och de går även ner i vikt. Det man ska satsa på är fiber, frukt, lite grönt, mjölkprodukter och magert pålägg på mackan som inte ska vara en ljus variant. Har man svårt med detta och tror att man måste välja den riktigt mörka lingonbrödslimpan som finns i affärerna behöver ni inte göra det, välj någon mellanmörk med frön på istället för det går lika bra. 

    Du kan inte äta för mycket frukost, bara för lite. Av de som tror att de kan gå ner i vikt utan frukost för att dom tänker att man minskar kaloriintaget har fel. För många förstår inte att den stora frukosten du äter på morgonen är det du hinner förbränna under hela dagen! Blandar du motion och en stor frukost förbränner du under hela dagen eftersom du satt igång kroppen på morgonen.

    "ät frukost som en kung, är lunch som en prins och ät middag som en fattiglapp"

    Här kommer några frukostfällor som bara gör det svårare för dig:

    Juice
    – lätt hänt att för stor mängd slinker ner, 1 dl är lagom men ät helst lite färsk apelsin istället.                  
    Ljust fiberfattigt bröd – mättar dåligt, du måste äta många skivor för att bli mätt och blodsockret höjs onödigt mycket vilket inte underlättar viktnedgång. Grovt bröd med hela korn, gärna bakat på surdeg är bäst.   
    Marmelad – ger en snabb sockerkick som höjer blodsockret och ger tomma kalorier. Hoppa över helt och hållet. 
    Fruktyoghurt- innehåller mycket socker. Välj naturell yoghurt, gärna med snälla bakterier i.                    
    Socker i te och kaffe – tomma onödiga kalorier. Det är faktiskt förbjudet att äta sockerbitar till frukost säger dietisten.                                                                                                                                                  
    Fet ost – innehåller många extrakalorier. Välj en nyckelhålsmärkt ost med 17% fett.


    Vad man istället kan välja är:

    Leverpastejmacka och lättfil.
    Yoghurt med grapefrukt och honung (lite honung eftersom det är socker i det)
    Ägg med knäckebröd med gurka eller paprika
    Knäckebröd med mager mjukost och skinka med grönsak på
    Musli med färska frukter och bär
    Havregrynsgröt
    Yoghurt med päronbitar eller äppelbitar

    Allting beror på vilken diet man går efter men huvudsaken är att det är så lite socker som möjligt! varför jag skriver det är för att jag har fått ett överskott av socker i min kropp och ska därför äta så lite socker som möjligt men ett litet kolhydratintag måste man ändå ha. Om man går efter LCHF-dieten tar man inte lättfil eller lättyoghurt utan det med mest fett i. Samma gäller mjukost, creme fraiche, mjölk osv. Men jag klarar inte av att äta så fettigt på morgonen.

    Alltså - var inte rädd att äta frukost för detta är det första du förbränner på dagen då det förbränns hela tiden under dygnet.
    Jag har inte varit en storätare på frukostar innan men den jag åt imorse höll mig mätt fram till 15-tiden men då tog jag såklart mellanmål.
    Man säger ju att man ska äta små portioner och ofta men äter du då en stor frukost behöver du inte äta en så stor lunch och kvällsmiddag och däremellan kan du ta jordgubbar, ett äpple/banan eller nötter till mellanmål.


    heja mig heja mig heja mig!



    ja jag har syndat idag, 5bitar mintkrokant och några non-stop men vet ni vad?
    JAG LA UNDAN GODISET FÖR JAG BLEV INTE SUGEN PÅ DET!!

    istället ska jag visa min nyttiga frukost jag åt idag som höll mig mät i jag vet inte hur många timmar! jag köpte lite jordgubbar som mellanmål innan jag åkte ut till Ebba vid 14-tiden och på tal om frukost tänkte jag skriva ett inlägg om just frukosten!

    plus ett kokt ägg!


    Första synden

    Mintkrokant.. 5bitar. Men hade jag släppt loss rejält på tyglarna hade jag ätit godis hela dagen så ganska stolt över mig själv! Sitter hemma hos Ebba i munka! Var ute på graven i munka igår och på vägen hem körde jag förbi Jannikes hus där mina gamla vänner som jag inte träffat ordentligt på kanske 4år. Så nu idag körde jag ut till en bakfull Ebba och ska strax köra henne till en fest hos de gamla killarna från vårt gäng där 3 fyllt 20 men får träffs dom en annan kväll för känns bara dumt att komma dit när dom firas med sina närmsta! Bilder kan inte komma upp ännu då jag inte fått fjongen på hur man lägger in bilderna!

    det är bra att vara lite självisk ibland






    konstigt nog känns det..

    idag har varit en sån dag där jag bara faktiskt inte orkat göra någonting. Hade så ont i magen imorse att jag mådde illa. har bara haft en redig slappedag, tog en lunch med mamma och fick nya trosor då mina helt plötsligt försvunnit i tvätten?!
    Att jobbet ringde imorse och ville ha in mig fick mig inte att må bättre, fick tacka nej för första gången för att försöka få iordning på kroppen som nu har lugnat ner sig.
    ska snart äta middag, fiskgratäng och om ett par timmar ta en kvällspromenad för att få lite luft!
    konstigt nog känns det faktiskt av i min kropp att jag inte ätit socker idag.. ganska obekvämt får jag säga och tror inte jag kommer hålla mig imorgon när det är godisdagen. Får nog börja med mina krom-tabletter igen..



    "jävla kioskmongo Cia..."


    hjälp...

    det enda jag kan tänka på just nu är non-stopen som ligger i skafferit och den iskalla colan som ligger i kylen..
    jag vet att det är lördag imorgon och att det är den enda dagen i veckan den närmaste månaden som jag får äta godis på men imorgon räknas inte utan jag får helt enkelt uppehålla mig på annat och vänta tills nästa lördag. det är ju inte så att non-stopen springer iväg..

    nej, jag måste göra något för att inte tänka på de så nu ska man väl försöka få lägenheten bolägligt!

    1juli - startskott

    ja, då var det julimånad och nu är det dags för mig att få min kropp att må bra igen!
    som ni säkert förstått är mitt lilla projekt väldigt viktigt för mig och handlar alltså om att komma i så bra form som möjligt.

    varför?
    Att sitta och vara sugen på godis, cola, skräpmat, karameller och kakor exakt hela tiden är inte något jag trivs med. Senast igår hemma hos mamma letade jag kakor och hitta till min lycka Ballerinakakor och fick en känsla som jag bara kan beskriva att jag blev lättad att jag hitta något. Ska det vara så? Att man känner att man MÅSTE ha något annars blir man ledsen? Att hela tiden ha detta ha-begäret om att få en kaka eller två.
    Magen ska vi knappt tala om. Magknip, gaser och spändhet till max.
    Armarna har ingen struktur och bara är där. I min blommiga långklänning som jag älskar kan jag inget annat än att känna mig som en olagad kasslerbit som fortfarande har "nätet" på sig och köttet tränger igenom.

    Något jag också vill poängtera är att jag menar inte att det är fult att vara lite större. Jag är inte så stor men jag är bara väldigt mycket i oform. Det finns dom som trivs såhär, att kunna njuta av varenda matbit dom får i säg och skiter i vilket och är ändå trygga och självsäkra i sig. Men jag är inte en av dom. Jag vill självklart kunna äta det jag vill, men i dagens samhälle går inte det. Om jag förklarar det såhär: för flera tusen år sen kunde man nog äta vad fan man ville för kroppen tog ändå hand om det man stoppa i sig, men då fanns inte all skräpmat, socker, sötningsmedel och andra tillsatser. Det finns nu och våra kroppar är inte byggda på det viset att man kan äta exakt vad man vill och tro att kroppen gör sig av med det själv. Den behöver som sagt hjälp och på senaste tiden har jag ätit så mycket skit att jag verkligen känner av hur min kropp har fyllt sina lager men får ännu mer socker och fett så det blir som sagt en lagring på min kropp. Vi kan inte äta allting utan att röra på oss och det är något jag måste ändra på nu. Jag vill kunna trivas i mina kläder och ha på mig vad fan jag vill.

    Jag kommer att lägga ut bilder, mått, vikt och alla känslor/tankar runt detta, och när jag menar bilder menar jag verkligen oglamourösa bilder där jag verkligen visar den "nakna sanningen". Detta är något jag inte sett någon göra innan, att lägga ut bilder på hur man verkligen ser ut men nu skiter jag i vilket för förhoppningsvis inspirerar man någon.


    vad hände här?
    här på bilden har jag bara slappnat av och hade jag inte hållt en hållning
    när jag går så hade jag sett ut så. (jag brukar alltid sträcka på mig och in med magen)
    men här på bilden har jag låtit bli.
    det är inte mycket jag pratar om men man ser ju faktiskt skillnad
    och jag trivs inte med hur jag låtit min mage bli.
    bilden till vänster är nog 3år gammal och dom andra från idag. 
    armen är ju inte stor men bara väldigt oformig.

     
    hur?
    Såhär hade jag tänkt mig:
    - Träning: powerwalk och gym. ska försöka få tag på ett par inlines också.
    - Mat: rensa ut i köket, ta reda på fakta om bästa maten och sedan handla den ofc. ta reda på nyttiga och bra tips på måltider, äta oftare men mindre portioner.
    - Tidningar och böcker: man kan aldrig läsa för lite, även på internet men man vet aldrig om den infon är korrekt men jag har samlat på mig lite tidningar om tips och bra smått&gott samt en bok.
    - Vila: vila och sömn får absolut inte gå utför!

    Så smart som jag är så har jag införskaffat mig ett block som kommer handla om bara detta projekt! Där i har jag skrivit:


    och jag har även rensat ut men har lite kvar eftersom Simon och kommer äta som jag direkt :P vi bor ju faktiskt två här och ja, det blir lite svårare för mig men det får väl bli en utmaning!

    Träningen finns såklart också uppskriven! detta ska följas och är jag bortrest får jag ut och gå istället och träningen ska vara på morgonen så jag kan förbränna hela dagen(för dom som inte fattar kommer förklaringen i ett annat inlägg) och jobbar jag morgonpass så blir detta på eftermiddagen istället. För dom som är intresserade ser mitt schema ut såhär:
    Måndag: gymmet där det ska köras mycket kondition nu i början men avslutas med vikter (detta ökas på efter ett tag men fokuserar först på konditionsträning)
    Tisdag: powerwalk, jag har min lilla runda som är rätt lagom på 8km men detta kommer ju variera beroende på tid och om jag vill gå den rundan eller hitta en annan.
    Onsdag: gymmet, samma som på måndag
    Torsdag: ännu en powerwalk.
    Fredag: gymmet.
    Lördag: helgen och veckans sista träningspass görs bara en powerwalk här med.
    Söndag: VILODAGEN! viktigt!!

    när jag är på gymmet kommer det fokuseras mycket på konditionen då jag känner att den gör mest nytta men för att få bästa resultat kommer varje gympass se annorlunda ut för annars vänjer sig bara kroppen och jag bygger inga muskler eller nånting.
    Nu i början kommer jag bara fokusera på konditionen och gymkortet köps inte förren om en månad då jag bara vill fokusera på promenader och kommer igång i lagom takt.

    För att verkligen behålla min motivation måste jag ha något att se fram till.
    Jag måste faktiskt ha bilder, bilder på hur man skulle väldigt gärna se ut som kroppsmässigt. Jag ska göra mig ett litet collage för att motivera mig själv och fullfölja det jag vill uppnå.

    Maten är en klurig sak. Kolhydraterna ska dras ner och energin komma skall. Jag har velat fram och tillbaka om man ska ta och försöka på sig LCHF-dieten men att käka fettiga bacon och stekta ägg på morronen kommer jag inte tycka om så därför säger jag att jag inte ska gå på någon speciell diet utan bara skära ner på kolhydraterna och äta fett (typ som LCHF fast inte till frukost)
    Dock kommer jag faktiskt skriva lite olika saker man kan göra. Lite tips både på mat, bilder, dieter osv för att göra det lite mer intressant och inte bara mina utbrott pga sockerminskning :P hehe

    Mina mått och vikt JUST NU:

    Midja: 94cm
    Rumpa: 104cm
    Lår: 59cm
    Armar: 34cm

    Vikt: (vikten just nu kan jag inte skriva in då min våg vägrar att fungera men när jag vägde mig för en månad sen låg den på närma 65kg och med tanke på allt skit jag ätit sen dess så skulle jag gissa på mellan 66-67kg.)
    Siffrorna på vågen bryr jag mig inte om men ändå lite viktigt att veta var man ligger så man inte går ner för mycket och ligger på en jämn nivå när man ska förvandla sitt fett till muskler.

    Nu tror jag att jag har fått med allt! Håll nu för fasen tummarna för mig, NU KÖR VI!


    RSS 2.0